Okocim, Okocim OK vs Okocim Premium Pils
Collapse
X
-
-
Wracajac do Premium, miałem okazje wypić go ponownie - tym razem beczkowe, serwowane w pubie PRL we Wrocławiu. Smak ma dalej płaski jak biust baby jagi ale fakt że wyróżniający się pośród reszty koncernowej braci. Troche samkował jakby ktoś dodał do wody 'smaku do ciasta' ale akurat w danych okolicznościach nie piło się go najgorzej. Przy Piaście którego piłem wcześniej to wypas.Comment
-
Wracajac do Premium, miałem okazje wypić go ponownie - tym razem beczkowe, serwowane w pubie PRL we Wrocławiu. Smak ma dalej płaski jak biust baby jagi ale fakt że wyróżniający się pośród reszty koncernowej braci. Troche samkował jakby ktoś dodał do wody 'smaku do ciasta' ale akurat w danych okolicznościach nie piło się go najgorzej. Przy Piaście którego piłem wcześniej to wypas., ale za cholerę nie wiem ło so Ci chodzi
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
To piwo chyba miało zastąpić Okocim OK ? ale niestety klientom wcześniej kupującym Ok ten nowy premium nie smakuje.Dziwi mnie że już nie można kupić OK-eja przynajmniej na naszym rynku bo to piwo kojarzyło się z jakąś klasą piwa eksportowego
Comment
-
Dziś w Sączu w Hali Handlowej Gorzków przywuażyłem dostawę puszkowego OKeja. Było tego z 10 zgrzewek po 24 puszki. Data przydatności to majowo/czerwcowe terminy. Czyżby jednak więc jakaś część tego piwa została przeznaczona do sprzedaży w Polsce czy to po prostu resztki z hurtowni. Sam nie wiem.Comment
-
Raczej resztki - skoro była to marka produkowana specjalnie dla Stawskiego - a on zrezygnował.Comment
-
Comment
-
CP nie zaprzestaje produkcji Kasztelana, od zawsze było to piwo regionalne, dystrybuowane przez nieliczne hurtownie na terenie całej Polski. Tak z resztą jak np. Książ czy Piast. Premium moim zdaniem jest bardzo zbliżone do Okocimia w Kegu. Okocim OK z tego co wiem już nie będzie produkowany, zastąpił go wspomniany Pils. Zgadzam się z opinią że klienci przyzwyczajeni do OK nie przestawia się na Pilsa, ponieważ to całkiem inne piwo. Ale z tego co widzę, już jest coraz więcej Pilsa na półkach i w knajpach... Niedługo wejdą nowe szklaneczki z wytłoczonym logo, nowe parasole na lato i neony/plafony z nowym logozapowiada się ciekawa kampania reklamowa, także uważam że póki co, Pils dopiero raczkuje na naszym rynku
PzDrComment
-
Zgadzam się z opinią że klienci przyzwyczajeni do OK nie przestawia się na Pilsa, ponieważ to całkiem inne piwo. Ale z tego co widzę, już jest coraz więcej Pilsa na półkach i w knajpach... Niedługo wejdą nowe szklaneczki z wytłoczonym logo, nowe parasole na lato i neony/plafony z nowym logozapowiada się ciekawa kampania reklamowa, także uważam że póki co, Pils dopiero raczkuje na naszym rynku
PzDrComment
-
Jak tak dobrze sie orientujesz, to powinieneś wiedzieć że Pils nie zastąpił OK, bo według CP "to nie ta sama półka".zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
smak to kwestia gustu. Jedni wolą blondynki, inni brunetkiByć może kiedyś, jeśli będzie dużo niezadowolonych klientów, przez co nie będzie sprzedaży, CP zmieni recepturę ważenia
Kolego, według mojej subiektywnej opinii, Okocim Premium Pils w butelce, to obecnie jedno z najlepszych piw na rynku. Pozatym wydaję mi się że wprowadzenie nowej marki, na dosyć już nasycony rynek piwny w Polsce jest dobrym pomysłem, wielu klientów szuka alternatywy dla monopolistów rynkowych Ż., T. etc. Po prostu te produkty co po niektórym się już "przejadły". Jeśli tylko pójdzie za tym fajna kampania reklamowa, uważam że ma to szansę na sukcesComment
-
smak to kwestia gustu. Jedni wolą blondynki, inni brunetkiByć może kiedyś, jeśli będzie dużo niezadowolonych klientów, przez co nie będzie sprzedaży, CP zmieni recepturę ważenia
Kolego, według mojej subiektywnej opinii, Okocim Premium Pils w butelce, to obecnie jedno z najlepszych piw na rynku. Pozatym wydaję mi się że wprowadzenie nowej marki, na dosyć już nasycony rynek piwny w Polsce jest dobrym pomysłem, wielu klientów szuka alternatywy dla monopolistów rynkowych Ż., T. etc. Po prostu te produkty co po niektórym się już "przejadły". Jeśli tylko pójdzie za tym fajna kampania reklamowa, uważam że ma to szansę na sukces
Smak to kwestia smaku. Albo coś jest dobre albo nie.
Najlepsze piwo na rynku?No bez jaj.
To nie jest żadna alternatywa, to jest takie samo badziewne piwo jak Zywca czy Tych.
No właśnie, jak się wmówi ludziom, że to jest dobre to będzie sukces. Żenada.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment