Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
Wyświetlenie odpowiedzi
Okocim, Okocim OK vs Okocim Premium Pils
Collapse
X
-
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziNie tylko Tobie. To był bardzo charakterystyczny, potężnie nachmielony, smaczny Pils, produkowany jeszcze wtedy tradycyjną technologią.
Ten Ok kosztował w 90 roku 13 forintów(taka była przynajmniej informacja na etykiecie),ale ile Zagłoba... Chyba 3000zł, a lany pyszniutki Grybów 1450, ale głowy nie dam.Piękne czasy
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tutunia Wyświetlenie odpowiedziNikt Pilsa jeszcze nie pił, ale Forumowicze już go "pogrzebali", gratuluje obiektywizmu. Dzisiaj powinien być w handlu, cena od 2,85.
Bardzo chciałbym się mylić.
Comment
-
-
Wypiłem, 2 butelki kupione w carrefourze. Najperw jedną potem drugą żeby sie upewnić. Nie bede opisywał, koloru, nasycenia czy piany itp bo poczekam aż będzie zalożony odpowiedni wątek. Nie jest ochydne ale generalnie nie odstaje od kanonu Zywiec, Tyskie, Lech itd. Piękny zapach, wodnisty smak (mapajak napisał że boi się że bedzie smakować jak rozwdniony Okocim Mocny - to prawda, tak smakuje). Taki BUD triche. Naprawde miałem nadzieje że jednak to będzie przyzwoite piwo ale cyferki i statystyki panów z zarządu CP wzieły góre nad 'przyzwoitością'. Szkoda słów Wypiłem po tym Noteckie - uff nareszcie czuć smak piwa, wieczór nie do końca stracony. Oczywiście wszystko to moze byc kwestią gustu. Czekam na inne opinie. Pozdrawiam
Comment
-
-
Przed chwilą wypiłem Okocim Premium Pils, to już zależy kto co lubi ale jak dla mnie prze chmielone, piana bardzo szybko znikła , wodniste. Zapewne ostatni raz je piłem
PozdrawiamLast edited by Maarcinek19; 2009-02-21, 17:36.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maarcinek19 Wyświetlenie odpowiedziPrzed chwilą wypiłem Okocim Premium Pils, to już zależy kto co lubi ale jak dla mnie prze chmielone, piana bardzo szybko znikła , wodniste.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziJakie?? Ja wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale to piwo jest właśnie za słabo nachmielone. Gdyby je mocniej nachmielić, to przynajmniej czymś by się wyróżniało z koncernowej masy.Last edited by Maarcinek19; 2009-02-21, 17:49.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maarcinek19 Wyświetlenie odpowiedziInaczej, sorry za gorzkie
Wiem, wiem dla każdego co innego znaczy "za gorzkie"? Mam pytanie, czy ktoś jeszcze uważa, że jest za gorzkie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziJa rozumiem, ale ono właśnie nie było za gorzkie, było za mało goryczkowe. No chyba, że ja jakiś skrzywiony jestem?
Wiem, wiem dla każdego co innego znaczy "za gorzkie"? Mam pytanie, czy ktoś jeszcze uważa, że jest za gorzkie?
Jednak w jednym możemy się zgodzić z Maarcinkiem19 - zapewne ostatni raz je piliśmy.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Może i nie jestem jeszcze jakimś koneserem co się zna na piwach dobrze ale poprostu dla mnie jest ciuta za gorzkawe i tyle. ; oLast edited by Maarcinek19; 2009-02-21, 18:33.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petrus Wyświetlenie odpowiedziGorzkie to ono nie jest .Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Stwierdzenie ze to piwo jest gorzke lub nawet że za gorzkie było by jakąś zaletą lub wyróżnikiem - to piwo jest żadne z tendencją do niedobrego. Przez przypadek wypillem je 3 raz u kumpla w towarzystwie Pilsnera z Jabłonowa - to nawet nie jest ta liga.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maarcinek19 Wyświetlenie odpowiedziMoże i nie jestem jeszcze jakimś koneserem co się zna na piwach dobrze ale poprostu dla mnie jest ciuta za gorzkawe i tyle. ; oPolakom gratulujemy Brackiego
Gdy rozum śpi budzą się demony
Comment
-
Comment