Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
Wyświetlenie odpowiedzi
Pociągiem po kolejowo-piwnych szlakach
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
A tu praktyczna tabela uwzględniająca połączenia do Liberca
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziSpokojnie. 2-3 lipca to przejazdy pilotażowe (czyt. propagandowe). Prace nad ustaleniem terminu uruchomienia regularnych przewozów i rozkładu jazdy jeszcze trwają.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziSpokojnie. 2-3 lipca to przejazdy pilotażowe (czyt. propagandowe). Prace nad ustaleniem terminu uruchomienia regularnych przewozów i rozkładu jazdy jeszcze trwają.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziMożna powiedzieć, że przez to "spokojnie" wykrakałeś. Linia prawdopodobnie nie ruszy, bo... zapomniano o systemie łączności....
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziNie "zapomniano", tylko PLK nie zgodziła się na wykorzystanie sieci łączności cywilnej między stacjami w Polsce i Czechach. Ale wczoraj pojawił sięe komunikat z UMWD, że sprawa jest załatwiona i 3 lipca pociągi pojadą.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziPotwierdzenie, że jednak pojadą (chyba)
http://www.tki.info.pl/02_aktual.html
Jutro rano gdy będziecie czytać ten tekst może być wszystko znowu dementowane i na definitywne realizowanie będziemy musieli poczekać aż do soboty 8 rano gdyby miał być odprawiony pociąg z kořenovskiego dworca na dwudziestokilometrową trasę, na drugą stronę przygranicznych gór.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziwedług planu, dziś o godz. 12.30 rusza ze stacji Szklarska Poręba Górna pociąg propagandowy.
Comment
-
-
Wczoraj był huczny przejazd VIP-ów i dwukrotne uroczyste przecinanie wstęgi. Dziś zaczęły się na tej linii przejazdy śmiertelników. Pociąg wyrusza ze stacji Szklarska Poręba Górna i dociera do Jakuszyc. Dalej już nie jedzie. Do Kořenova dojeżdża się autokarem PKS Jelenia Góra, który ma przystanek w Jakuszycach.
Comment
-
-
ha... ha... ha...
Bynajmniej to nie jest śmieszne "ha".
Comment
-
-
Poplułem się po tym newsie. W sumie ekonomiczniej byłoby całą drogę pekaesem, a Pekap załatwiałby tylko honorowy patronat nad podróżą, siakieś wafelki, firmowe firanki do autobusu, okolicznościowe bilety takie sprawyLast edited by delvish; 2010-07-03, 18:43."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziPoplułem się po tym newsie. W sumie ekonomiczniej byłoby całą drogę pekaesem, a Pekap załatwiałby tylko honorowy patronat nad podróżą, siakieś wafelki, firmowe firanki do autobusu, okolicznościowe bilety takie sprawy
Comment
-
-
Nie chciałem już nic pisać, ale powiem tylko jedno, MASAKRA !!! ten pekap tylko zaorać, ale pewnie i władze lokalne nie lepszeSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziPekap załatwiałby tylko honorowy patronat nad podróżą
Zresztą od ładnych paru lat nie ma już PKP. Teraz jest Grupa PKP, w której nadrzędną firmą jest spółka skarbu państwa PKP S.A. mająca udziały w spółkach kolejowych takich jak: PKP IC, PKP PLK czy PKP SKM.Last edited by Pankracy; 2010-07-03, 21:15.
Comment
-
Comment