Pociągiem po kolejowo-piwnych szlakach
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
Od nowego rozkładu (13.XII.2015) co drugi czeski motorak, nie licząc porannych i wieczornych kursów, linii 322 Frydek Mistek - Dobratice [Koniczek] - Cesky Tesin ma przekraczać polską granicę i kończyć kurs w polskim Cieszynie.
Nie wiem ile minut mu zajmie przejazd między polską a czeską stacją w Cieszynie, ale ma to wyglądać minutowo mniej więcej tak:
(PL) Cieszyn - Frydek
8:30, 10:30, 12:30, 14:30, 16:30, 18:30
Frydek [Dobratice] - Cieszyn
7:33 [7:47], 9:33 [9:47], 11:33 [11:47], 13:33 [13:47], 15:33 [15:47], 17:33 [17:47]
Będzie łatwiej podróżować do i z Koniczka. Szkoda, że zamiast 7:47 nie jedzie o 19:47, no ale targowisko po polskiej stronie o tej porze nie funguje, a o 8 rano i owszem
Jeszcze źródło przecieku:
Last edited by Pendragon; 2015-06-17, 11:07.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Od nowego rozkładu (13.XII.2015) co drugi czeski motorak, nie licząc porannych i wieczornych kursów, linii 322 Frydek Mistek - Dobratice [Koniczek] - Cesky Tesin ma przekraczać polską granicę i kończyć kurs w polskim Cieszynie.
Nie wiem ile minut mu zajmie przejazd między polską a czeską stacją w Cieszynie...
Coś ok.8 minut.Ciekawe czy będzie coś KŚ z Bohumina do Chałupek i dalej?mb WOSComment
-
Last edited by Pendragon; 2015-06-24, 08:22.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Mają być 2 pary Bohumin - Katowice i 2 pary Bohumin - Racibórz.
http://www.rynek-kolejowy.pl/58183/k...chalupkach.htm
No i gitaramb WOSComment
-
Jak ci ostatni pojedzie o 16-tej, to nie będzie gitary
-
Comment
-
To chyba będzie pasowało tutaj.
Piękna strona, fotografie, opisy.
Żal tylko że u nas przed kretyńską ustawę nie możemy czerpać przyjemności z takich przybytków w takich miejscach.Comment
-
Po kolejowych szlakach jedzie sobie właśnie piwo z Sulimaru podbijać rynek chińskiLotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.Comment
-
Słód* do Leżajska transportowany jeszcze koleją:
http://www.wrphoto.eu/details.php?image_id=36368.
*W opisie mikol twierdzi, że zboże.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.Comment
-
https://www.youtube.com/watch?v=cDXs...ature=youtu.be prawidziwe piwo w prawdziwym kuflu i to na dworcu co dzisiaj jest science fiction
Koniec wakacji - film (fragment)"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
A na koniec filmiku hołdy na bytomskich "żabich dołach" i kopalnia której dzisiaj już nie ma.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
To, że się pojawi w rozkładzie, nie oznacza że pojedzie. Tzn może i on pojedzie z Krakowa, ale skończy w Suwałkach. "Kursuje po ogłoszeniu" - tak się kiedyś takie pociągi oznaczało
Comment