Pociągiem po kolejowo-piwnych szlakach
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziNie wiem, który, ale wisi tam do dzisiaj. Elektryfikacja odcinka SPG - granica - dalej nie jest rozważana nawet w najbardziej abstrakcyjnych projektach Urzędu Marszałkowskiego.
Jacer, dla ułatwienia: odcinek JG - SPG należy do PKP PLK, od SPG do granicy jest własnością województwa dolnośląskiego.
Nikt nie mówi o elektryfikacji, bo to jest niepotrzebne.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
To w Czechach tez mają jakieś wybory?
Kilka linków z Viamontu:
Jakiś czas temu Viamont prowadził przewóz osobowy o ile pamiętam na trasie Trutnov-Lubawka i dalej do Jeleniej Góry lub nawet Lwówka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziKrzysiu, my tu mówimy o odcinku Szklarska Porębska - Harrachov, ...
No trudno. Nie będę tego przeciągał, bo z tego ani honor, ani pożytek.
Comment
-
-
Krzysiu miał rację - chodziło mi o sens puszczania szynobusu na zelektryfikowanym odcinku Jelenia Góra - Szklarska Poręba. A o tym odcinku była wzmianka dlatego, że będzie go obsługiwał ten sam pojazd, który zajeżdżać będzie na czeską stronę. Jedyny zresztą na całej linii. Wiadomo co się będzie działo, gdy padnie. A te nowe "stwory" lubią takLast edited by Pendragon; 2010-08-29, 20:44.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNikt nie mówi o elektryfikacji, bo to jest niepotrzebne.
Za elektryfikacją przejść granicznych w Polsce dodatkowo przemawia fakt że od 2011 roku wszyscy przewoźnicy muszą wymienić ślizgi pantografów na węglowe. Czyli będziemy w 100% kompatybilni z siecią trakcyjną Czech i Słowacji.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziRozumiem, że przytoczone przeze mnie cytaty ciebie nie przekonują. Pewnie to mój spisek.
No trudno. Nie będę tego przeciągał, bo z tego ani honor, ani pożytek.
Twój wpis później zobaczyłem. Nie doczytałem, że chodzi im o trasę od Jeleniej, bo też nigdy bym się nie wybrał w taką trasę pociągiem. Masz rację żołnierzu, spocznij.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Cennik, gdyby kogoś interesowało: http://www.koleje.dolnyslask.pl/aktu...do-harrachova/Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo-sl Wyświetlenie odpowiedziTo ile te pociągi pasażerskie tam mają brutta ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika unkel Wyświetlenie odpowiedziNiedużo ale chodzi o ciągła jazdę na oporach. Kiedyś jeździły tam EM10 potem puszczono kible (EN57 i EN71) ale się nie sprawdziły. Teraz wszystkie pociągi są prowadzone SU42.
Comment
-
-
Od wczoraj żadne ET, EU czy SM. Tylko SA 134.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ale się wkurzam ,że na stronie www.rozklad-pkp.pl nie pokazują ani odległości ani ceny w przypadku osobówek innych niż interRegio tzn. zwykłych Regio. Chciałbym zaplanować podróż i nie wiem ile pieniędzy mam sobie przyszykować ,muszę kombinować. Kicha.
Comment
-
-
Faktycznie, coś im padło. Jeszcze kilka dni temu działało, dobrze ze sobie te ceny spisałem wtedy.
Comment
-
-
U mnie co rusz to inna trasa ,więc o spisywaniu cen nawet nie pomyslałem.
Ciekawe czy to błąd strony ,serwera czy może PKP IC zapłaciło serwisowi by nie pokazywał tych informacji w przypadku połączeń Przewozów Regionalnych. Wszakże miłością do siebie nie pałają.
Comment
-
-
No to jak za dawnych czasów - bierzesz cegłę papierową albo w .pdf (http://www.przewozyregionalne.pl/,in...e,s,0,569.html) i liczysz sobie
Comment
-
Comment