Pociągiem po kolejowo-piwnych szlakach

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dipeone
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2010.05
    • 741

Właśnie o coś takiego mi chodzi - dojechać na miejsce zwiedzania pociągiem ,ale mieć już wszystko opłacone - całą wycieczkę w jednym pakiecie. W sumie też racja ,że żadne biuro podróży nie chcę zamiast autokaru brać kilku przedziałów ,bo nasze krajowe składy wiadomo jak wyglądają.
    Sprawdzałem ofertę kolei transsyberyjskiej ,ale to także zdecydowanie nie na moją kieszeń.
    Chyba zostaje mi weekend w trasie na bilecie podróżnika. W kweitniu/maju wyruszam w taką trasę prawdopodobnie. Dzięki za chęć pomocy.

Comment

• abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

Polecam tobie bilet Inter-Rail. Kupujesz taki bilet i jeździsz sobie po całej Europie gdzie tylko ci się podoba.
      Dawno temu na takim bileciku dojechałem aż do Palermo.
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

W Niemczech można także podczas weekendu poruszać się na weekendowym bilecie. Dla 6 osób za 30 ojro.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• dipeone
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2010.05
          • 741

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
          Polecam tobie bilet Inter-Rail. Kupujesz taki bilet i jeździsz sobie po całej Europie gdzie tylko ci się podoba.
          Dawno temu na takim bileciku dojechałem aż do Palermo.

Cennik mówi ,że można by (w przypadku nieukończenia jeszcze 26 roku życia) za 250 Euro podróżować po całej Europie. W sumie to niezła oferta.

Comment

• abernacka
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dipeone Wyświetlenie odpowiedzi
            http://intercity.pl/pubfile/ceny_bil...rrail_2011.pdf
            Cennik mówi ,że można by (w przypadku nieukończenia jeszcze 26 roku życia) za 250 Euro podróżować po całej Europie. W sumie to niezła oferta.
            W dzień zwiedzasz a w nocy podróżujesz. Przy okazji noclegi odpadają
            Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• unkel
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2008.08
              • 244

Tylko trzeba się jeszcze gdzieś umyć

Comment

• jacer
                • 2006.03
                • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika unkel Wyświetlenie odpowiedzi
                Od brudu jeszcze nikt nie umarł
                Milicki Browar Rynkowy
                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                No Hops, no Glory :)

Comment

• Gringo
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2007.07
                  • 2160

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika unkel Wyświetlenie odpowiedzi
                  Na dworcach dużych miast (na zachód od nas) masz wucety z prysznicami, można spokojnie się wykąpać, ogolić etc.
                  Przykładowe ceny z moich podróży:
                  Zurich - 10 CHF,
                  Dusseldorf - 4 EUR,
                  Kopenhaga - jeśli dobrze pamiętam 30 DKK.

Pociągi nocne rzadko są przepełnione, można naprawdę się dobrze w przedziale wyspać. Na wszelki wypadek można kupić miejscówki, w Niemczech po 4 EUR.

Comment

• dipeone
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2010.05
                    • 741

Coś na odświeżenie tematu:

Comment

• darekd
                      🍺🍺🍺
                      • 2003.02
                      • 12561

Podobno od marca ma zniknąć z rozkładu pociąg "Orlice" z Wrocławia do Pardubic...

Comment

• Pendragon
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Trochę nie na temat, ale jednak chodzi o dojazd do browaru, więc zapytam tu. Czy do Broumova (Olivetina) można dojechać autem przez Przełęcz pod Czarnochem? Chodzi o najkrótszą drogę z Głuszycy przez Janovicky, Benesov. Na jednych mapach droga ta jest zamknięta, a na innych otwarta dla ruchu.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Gringo
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2007.07
                          • 2160

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                          Chodzi o najkrótszą drogę z Głuszycy przez Janovicky, Benesov. Na jednych mapach droga ta jest zamknięta, a na innych otwarta dla ruchu.
                          W zeszłym roku (maj), napewno w Broumovie i Olivetinie były kierunkowskazy drogowe --> (Głuszyca). Niestety o jej jakości nie mogę się wypowiedzieć gdyż jechałem od Ścinawki do Trutnova.

Comment

• slavoy
                            🥛🥛🥛
                            • 2001.10
                            • 5055

Moje info jest mocno przeterminowane, bo byłem tam w 2004r. Wtedy było to przejście wyłącznie pieszo-rowerowe, po polskiej stronie ~1km przed granicą był parking i dalej zakaz wjazdu i leśny dukt. Po czeskiej asfalt do samej granicy, a 100m od tabliczki pierwsza knajpa
                            Na stronach Głuszycy też zabytkowe informacje - m.in. o godzinach otwarcia przejścia
                            Dick Laurent is dead.

Comment

• darekd
                              🍺🍺🍺
                              • 2003.02
                              • 12561

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                              Trochę nie na temat, ale jednak chodzi o dojazd do browaru, więc zapytam tu. Czy do Broumova (Olivetina) można dojechać autem przez Przełęcz pod Czarnochem? Chodzi o najkrótszą drogę z Głuszycy przez Janovicky, Benesov. Na jednych mapach droga ta jest zamknięta, a na innych otwarta dla ruchu.
                              Już gdzieś pisałem o tym. Jestem chyba pierwszy, który z naszego forum dokonał dziewiczego przejazdu autem Otóż nadal jest to przejście turystyczne i zamknięte dla zmotoryzowanych. Jak pisał Slavoy do parkingu dojeżdżamy bez problemu. Potem, gdzieś ok 1 km. jest wspomniany dukt ku górze. Szeroka leśna droga użytkowana jest przez pojazdy służb leśnych. Od samej granicy zaczyna się asfalt, droga w dobrym stanie, w Janovickach knajpki, różnica jest widoczna. Od granicy zjeżdżamy praktycznie cały czas w dół.
                              Przejście nie jest zbytnio często uczęszczane i przejechałem je samochodem osobowym jesienią bez problemu. W zimie i wczesną wiosną odradzam jednak przejazd. No chyba żeby zostawić auto na parkingu i zobaczyć jaki jest stan drogi.

Comment

• Pendragon
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

Dzięki Darek, wiedziałem że na temat Olivetina wiesz dużo i właśnie liczyłem na Twoją odpowiedź

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
                                X