Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Wyświetlenie odpowiedzi
Pociągiem po kolejowo-piwnych szlakach
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
Nie taki on znowuż wyjątkowy.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNie taki on znowuż wyjątkowy.
Ostatnio w barze w Wiśle siedziało i rozmawiało trzech Górali - nie skumałem słowa z tego o czym mówili ale dlaczego miałbym sie tym denerwować? Zawsze mogę się nauczyć gwary góralskiej albo zarzucić troche słownictwa z Mazowsza (w rozmowie)"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
E tam, nieco wyolbrzymiłem opis moich uczuć. Nie ważne.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA mnie denerwują łódzkie terminy komunikacyjne - krańcówka, migawka itp.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA mnie denerwują łódzkie terminy komunikacyjne - krańcówka
Comment
-
-
We Wrocławiu, niejako z musu, funkjonują oba terminy. Stare tramwaje zawijają na pętlach, ale dwukierunkowe Plusy fizycznie ich nie posiadają, więc wszedł do użycia prawidłowy termin, więc jest np. "krańcówka na Gaju", ale też "pętla na Biskupinie"Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pętla w gaju jednak lepiej brzmi
Comment
-
-
Gdyby ktoś chciał przyjechać do Malborka by napić się Rycerza w Spiżarni, to może przenocować na dworcu kolejowym. Lada dzień ma ruszyć tam czteropokojowy (póki co) hotelik. Cen nie znam.Last edited by Pendragon; 2013-01-08, 12:46.
Comment
-
-
-
E no, z beczki. O butli bym nie wspominał.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziE no, z beczki. O butli bym nie wspominał.
Comment
-
-
Ale upewnij się czy aby browar nie ma jakiegoś przestoju. Spiżarnia ma konto na FB.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziGdyby ktoś chciał przyjechać do Malborka by napić się Rycerza w Spiżarni, to może przenocować na dworcu kolejowym.
Comment
-
-
Manipulant!
A w temacie - w najbliższą sobotę będzie można na Kabatach obejrzeć sobie nowy pociąg dla warszawskiego metra.
Comment
-
Comment