Pociągiem po kolejowo-piwnych szlakach

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Jeżeli chodziło o Lichkov, to masz pociągi z Jedliny do Kłodzka i z Kłodzka do Lichkova. Także w niedzielę.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• zgroza
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2008.03
      • 3605

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
      Jeżeli chodziło o Lichkov, to masz pociągi z Jedliny do Kłodzka i z Kłodzka do Lichkova. Także w niedzielę.
      Pendi, umiem korzystać z rozkładu i wiem jak dojechać pytałem się wyłącznie o taryfy. Chodziło mi o Dolní Libchavy, wybacz.
      Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• woosaa
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2005.07
        • 1553

@zgroza.
        Jedziesz sam,czy w kilka osób?
        mb WOS

Comment

• zgroza
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2008.03
          • 3605

2 osoby, jedna na zniżce nauczycielskiej

Też Was kocham.

Comment

• woosaa
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2005.07
            • 1553

Może to.Oferta "Czechy+"
            Sprawdź i kup online ➤ bilet na pociąg Polregio. Podróżuj bezpiecznie, wygodnie i szybko 🚅 Do zobaczenia.

Tylko nie wiem czy KD honorują te bilety.Bo do Kłodzka pojedziecie KD,a dalej PR.
            Ten link może się przydać:

mb WOS

Comment

• misha22
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2008.12
              • 128

Euro Nysa

Polecam bilet EURO Nysa, zasięg obowiazywania PL Bolesławiec Jelenia G, Lwówek śl,
              D : ZVON
              CZ... może lepsza będzie mapka, bilet obejmuje tez połączenia autobusowe

Jesli było to przepraszam.
              Cena całodniowego biletu to 25pln, w D 11 euro.
              W dziale Niemcy relacja z niespodziewanej wizyty w browarze którego bym nie odkrył bez tego biletu

Comment

• slavoy
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛
                • 2001.10
                • 5055

Ten bilet jest świetny. Obejmuje zwykłą kolej, autobusy (w tym miejskie), a także parową kolejkę z Zittau do górskich kurortów, gdzie jest tańszy od jednorazowego w obie strony. Kupować go trzeba w Polsce, bo w Niemczech kosztuje 10 ojro.
                Dick Laurent is dead.

Comment

• zgroza
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2008.03
                  • 3605

Czy wiecie, że od zeszłego roku funkcjonuje przystanek Kocour - pivovar Varnsdorf?

Też Was kocham.

Comment

• Pendragon
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

Wiemy.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• slavoy
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛
                      • 2001.10
                      • 5055

W zeszłym miesiącu nawet korzystaliśmy. Jest pociąg tuż po północy, znacznie skracający przydługawy powrót do centrum Varnsdorfu (stare nadrazi).
                      Dick Laurent is dead.

Comment

• woosaa
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2005.07
                        • 1553

To chyba odpowiednie miejsce,bo jest trochę o kolei (piwa dużo mniej)?

Myślę że bardziej pasuje tutaj niż do prasówki.
                        mb WOS

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

Czeski przewoźnik Leo Express jednak w Polsce!

Czeski tani przewoźnik kolejowy LEO EXPRESS znalazł sposób i wchodzi do Polski! Nie udało mu się z połączeniami kolejowymi więc będą autobusowe! Od 7 listopada łączonym transportem (autokar + pociąg) pojedziemy z małopolski i śląska przez Bogumin do Pragi.

Autobusy LEO EXPRESS kursowały będą na trasie Kraków – Katowice – Gliwice do granicznej miejscowości Bogumin. Tam pasażerowie przesiądą się do pociągu tego samego przewoźnika i m.in. przez Ostrawę pojadą do Pragi. Połączenie do Krakowa będzie się odbywało analogicznie, najpierw podróż pociągiem, później autokarem.

Rozkład jazdy:
                          07:06 Praga – Kraków 13:20
                          Kraków 06:27 – 12:56 Praga

O ile cieszyć się z nowego połączenia i samego faktu, że LEO EXPRESS ze swoimi usługami jednak pojawił się w Polsce, to cena przejazdu już nie zachwyca. Promocyjne bilety dostępne są za 399 CZK (ok. 61 PLN) w jedną stronę. Po wyczerpaniu tej puli trzeba zapłacić 599 CZK (91 PLN). Czekamy na lepsze ceny!

Przewoźnik zapewnia, że zarówno autokary jak i pociągi posiadają wygodne skórzane siedzenia, personel pokładowy, darmowe napoje, WiFi oraz toalety.

Attached Files

Comment

• Pendragon
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

Ceny sięgają nawet 609 Kc, najczęściej można trafić w tym momencie na 559. Za 399 można najwcześniej pojechać 14 i 15 listopada.

Comment

• VanPurRz
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2008.09
                              • 4229

A pociąg do Pragi,z Warszawy (2 os. dorosłe plus 2 dzieci) kosztował mnie w jedną stronę 660 złotych. w PROMOCJI Spar Night, miejsca siedzące bo pkp po 2 listopada nie puszcza już kuszetek. Wszystko mi opadło. Chciałem zrezygnować ale dzieci koniecznie chciały pojechać do tej mitycznej Pragi, która tak kochają rodzice.
                              "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Pendragon
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belfer102 Wyświetlenie odpowiedzi
                                Już myślałem ,że przeleci przez całą Małopolskę i Śląsk zabierając po drodze ludzi a tu tylko z Krakowa przez G.Śląsk ...
                                Nie tylko, zbierze i z Górnego Sląska - wystarczy spojrzeć na załączony rozkład w formie obrazkowej.
                                Kraków 6:27 - dworzec przy Bosackiej
                                Katowice 7:42 - dworzec przy Skargi
                                Gliwice 8:12 - gdzieś przy galerii Europa Centralna
                                Last edited by Pendragon; 2014-11-06, 15:31.

Comment

Przetwarzanie...
                                X