Jeżeli chodziło o Lichkov, to masz pociągi z Jedliny do Kłodzka i z Kłodzka do Lichkova. Także w niedzielę.
Pociągiem po kolejowo-piwnych szlakach
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziJeżeli chodziło o Lichkov, to masz pociągi z Jedliny do Kłodzka i z Kłodzka do Lichkova. Także w niedzielę.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Euro Nysa
Polecam bilet EURO Nysa, zasięg obowiazywania PL Bolesławiec Jelenia G, Lwówek śl,
D : ZVON
CZ... może lepsza będzie mapka, bilet obejmuje tez połączenia autobusowe
Jesli było to przepraszam.
Cena całodniowego biletu to 25pln, w D 11 euro.
W dziale Niemcy relacja z niespodziewanej wizyty w browarze którego bym nie odkrył bez tego biletu
Comment
-
-
Ten bilet jest świetny. Obejmuje zwykłą kolej, autobusy (w tym miejskie), a także parową kolejkę z Zittau do górskich kurortów, gdzie jest tańszy od jednorazowego w obie strony. Kupować go trzeba w Polsce, bo w Niemczech kosztuje 10 ojro.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Wiemy.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
W zeszłym miesiącu nawet korzystaliśmy. Jest pociąg tuż po północy, znacznie skracający przydługawy powrót do centrum Varnsdorfu (stare nadrazi).
Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Czeski przewoźnik Leo Express jednak w Polsce!
Czeski tani przewoźnik kolejowy LEO EXPRESS znalazł sposób i wchodzi do Polski! Nie udało mu się z połączeniami kolejowymi więc będą autobusowe! Od 7 listopada łączonym transportem (autokar + pociąg) pojedziemy z małopolski i śląska przez Bogumin do Pragi.
Autobusy LEO EXPRESS kursowały będą na trasie Kraków – Katowice – Gliwice do granicznej miejscowości Bogumin. Tam pasażerowie przesiądą się do pociągu tego samego przewoźnika i m.in. przez Ostrawę pojadą do Pragi. Połączenie do Krakowa będzie się odbywało analogicznie, najpierw podróż pociągiem, później autokarem.
Rozkład jazdy:
07:06 Praga – Kraków 13:20
Kraków 06:27 – 12:56 Praga
O ile cieszyć się z nowego połączenia i samego faktu, że LEO EXPRESS ze swoimi usługami jednak pojawił się w Polsce, to cena przejazdu już nie zachwyca. Promocyjne bilety dostępne są za 399 CZK (ok. 61 PLN) w jedną stronę. Po wyczerpaniu tej puli trzeba zapłacić 599 CZK (91 PLN). Czekamy na lepsze ceny!
Przewoźnik zapewnia, że zarówno autokary jak i pociągi posiadają wygodne skórzane siedzenia, personel pokładowy, darmowe napoje, WiFi oraz toalety.
Comment
-
-
Ceny sięgają nawet 609 Kc, najczęściej można trafić w tym momencie na 559. Za 399 można najwcześniej pojechać 14 i 15 listopada.
Comment
-
-
A pociąg do Pragi,z Warszawy (2 os. dorosłe plus 2 dzieci) kosztował mnie w jedną stronę 660 złotych. w PROMOCJI Spar Night, miejsca siedzące bo pkp po 2 listopada nie puszcza już kuszetek. Wszystko mi opadło. Chciałem zrezygnować ale dzieci koniecznie chciały pojechać do tej mitycznej Pragi, która tak kochają rodzice."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belfer102 Wyświetlenie odpowiedziJuż myślałem ,że przeleci przez całą Małopolskę i Śląsk zabierając po drodze ludzi a tu tylko z Krakowa przez G.Śląsk ...
Kraków 6:27 - dworzec przy Bosackiej
Katowice 7:42 - dworzec przy Skargi
Gliwice 8:12 - gdzieś przy galerii Europa CentralnaLast edited by Pendragon; 2014-11-06, 15:31.
Comment
-
Comment