Powiedzcie ile kosztuje piwo w Niemczech w zwykłych sklepach i hipermarketach czy sa takie same i wogule , bo słyszałem ze są tańsze niż w Polsce.Pozdr.
Jak kształtują się ceny piwa w Niemczech
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maarcinek19 Wyświetlenie odpowiedziPowiedzcie ile kosztuje piwo w Niemczech w zwykłych sklepach i hipermarketach czy sa takie same i wogule , bo słyszałem ze są tańsze niż w Polsce.Pozdr.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
-
-
W marketach jak Norma, Plus, czy Aldi piwo można dostać już za 24 centy. Browar Oettinger sprzedaje niekiedy w promocji butelkę po 20 centów.Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biereczapplistes Wyświetlenie odpowiedziDodam jeszcze, że przytoczone powyżej przykłady cen dotyczą piw nie z najniższej półki, ale dobrych, normalnych piwek (generalizując).
Są też piwa droższe, np za Ducksteina trzeba dać, o ile mnie pamięć nie myli, ok 3 €...
Ale i tak ich piwo jest dla nas bardzo tanie.
Duckstein widziany ostatnio kosztował 1.55 ojro
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
W Bawarii Duckstein kosztuje 1,60 Euro, bo pewnie traci na wartości podczas transportu.Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedziNo przy teraźniejszym kursie euro niekoniecznie jest już takie tanie...Pijast Piwodziej :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwowar Wyświetlenie odpowiedziW Bawarii Duckstein kosztuje 1,60 Euro, bo pewnie traci na wartości podczas transportu.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Jeśli któryś z forumowiczów spoza Szczecina będzie kiedyś w naszym pięknym mieście, to polecam krótką "wycieczkę" do pobliskiego Loecknitz ( 8 km od przejścia granicznego Lubieszyn - Linken) gdzie w samym centrum miasteczka, w tzw. Getraenke Markt (sieć sklepów z napojami i piwem) znajdzie dla siebie markowe i pyszne piwo. Cena od 0,20 do 0,85 euro za butelkę plus kaucja 0,08 za butlkę z zamknięciem kapslowym, a 0,15 z zamknięciem tzw. patentowym (Buegelverschluss). Sam chętnie tam bywam, kupując przy okazji puste skrzynki i butelki do rozlewu moich piwek. Kaucja za super skrzynkę (np. od Warsteinera, Paulanera, Becksa...) z gumowanymi uchwytami i ogólną wzorową estetyką, wynosi 1,50 euro! Sprzedawcy nie robią żadnych problemów, czego nie można powiedzieć o sklepach w Polsce.
Pozdrawiam wszystkich piwowarów domowych!!!
Wojtek
Comment
-
-
Ostatnio wracając z nart wstąpiłem do Getrenkmarktu w Regensburgu i wybór piw był przeogromny (samych pszenicznych ponad 50 różnych), ale niestety z ceną nie było tak różowo - wyszło mi ponad 1E za piwo... Za to jak byłem jesienią koło Berlina średnio wyszło mi ze 60 centów. W obu przypadkach nie brałem najtańszych piw tylko pszeniczne, bocki, itp. Wydaje mi się, że cały czas we wschodnich landach jest taniej...
Comment
-
-
Bywam często w Hannoverze lub koledzy z pracy tam bywają na delegacjach.
Zawsze robię zakupy w Real Getrankmarket.
Tak jak pisał Wojtek, piwa Oettinger od 0,25 do 0,85 euro za Paulaner, Tucher, Erdinger, Franziskaner, Kapuziner i inne
Właśnie dzisiaj dotarła do mnie świeża dostawa Paulanerów po 0,85euro
Comment
-
-
Ceny lekko poszły w górę. Za dobre piwa (nie mam na myśli masówki typu Paulaner, Warstainer...) trzeba już płacić od 85centów do półtora euro za pól litra w getrankach.
I jeszcze jedno omijajcie getranki marketowe tam naprawdę nic nie ma ciekawego. Polecam sieć sklepów Getranke-Land, Getranke Quelle tak zawsze można coś zakupić ciekawego. Przy zakupach większych można liczyć na ciekawy upominek (czapki, tracki, kufle, torby...)
Comment
-
Comment