Jak kształtują się ceny piwa w Niemczech

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10869

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dabu1
    (...)
    Przykładowo za Krombachera Weizen płaciłem 0,69E + boca
    Widzisz, chyba się jednak nie rozumiemy. Ja pisałem o piwach z małych browarów a nie fabryk.
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Niemcy, Knallhütte 1, Hütt Brauerei
      dadek
      W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
      2024-09-03, 02:08
    • pebejot
      Austria, Graz, Weblinger Str. 10, Sudhaus Brauerei & Restaurant
      pebejot
      Chyba pierwszy browar restauracyjny w stolicy Styrii, otwarty w 2018 roku.
      Obiekt zlokalizowany jest z dala od centrum Grazu w okolicy centrów handlowych.
      250 metrów od browaru znajduje się stacja kolejowa Graz Webling, skąd odjeżdżają pociągi podmiejskie prywatnego operatora GKB...
      2024-06-06, 10:51
    • dadek
      Worms, Am Rhein 3, Hagenbräu
      dadek
      Browar restauracyjny otwarty w 1995 roku znajduje się na promenadzie tuż nad brzegiem Renu (co widać choćby z adresu). Z dworca kolejowego jest do przejścia 1800 m przez ścisłe centrum miasta. Sporej wielkości biały budynek o szachulcowej konstrukcji i podmurówce z ciemnej cegły, stoi równolegle...
      2022-10-30, 20:12
    • dadek
      Darmstadt, Nieder-Ramstädter Straße 3, Grohe-Die Brauhaus Legende
      dadek
      W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
      2022-10-21, 02:12
    • dadek
      Niemcy, Hannoversch Münden, Markt 3, Ratsbrauhaus
      dadek
      Hann. Münden leży w odległości około 25 km na północny-wschód od Kassel. To jeszcze Górna Saksonia ale tuż przy granicy z Hesją. Łatwo tu dojechać często kursującymi pociągami.
      Miasteczko nieduże (około 25 tys. mieszkańców) ale pięknie położone w widłach łączących się...
      2024-09-12, 23:59
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...