Ostatnio zastanawiam się od kiedy można mówić o tym, że jakieś piwo jest piwem polskim. Mam wrażenie, że to dość zagmatwany temat, może był już zresztą poruszany na forum. Ale jest kilka czynników, które zawsze występują:
Miejsce produkcji
Zleceniodawca
Producent
Gatunek / styl
Tradycja marki / nazwy
Narodowe pozycjonowanie danej marki
Kod paskowy
Dostępność (np. tylko w Polsce)
Miejsce rozlewu
Jak myślicie, które są najważniejsze i co w efekcie końcowym decydować powinno o określeniu: "polskie piwo"?
Miejsce produkcji
Zleceniodawca
Producent
Gatunek / styl
Tradycja marki / nazwy
Narodowe pozycjonowanie danej marki
Kod paskowy
Dostępność (np. tylko w Polsce)
Miejsce rozlewu
Jak myślicie, które są najważniejsze i co w efekcie końcowym decydować powinno o określeniu: "polskie piwo"?
Comment