Kiedy piwo jest polskim piwem?
Collapse
X
-
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.Comment
-
Przepraszam, że cie trochę oświecę.
o białostockich Dojlidach robiących teraz Żubra pod egidą Heinekena nie wspomnę
Pilsner Urquell z Poznania
polska wersja FAXE
Royal Unibrew ma przecież Lublin
Smak Łomży Export może nie jest taki sam jak Łomży Export 13 sprzed 20 laty ale jednal Łomża zachowała nutkę oryginalności - mam okazję spijać świeżutką Łomżę co weekend i to nie jest gorzko-wodnisty smak koncernówek ale świeżey dobry browarek, nawet nieco nieprzewidywalny (troszkę różne moce i goryczki wychodzą browarowi ale to dobrze - nie sztampa). To samo Perła Chmielowa z Lublina - piwo pamże pasteryzowane ale nie tak niemiłosiernie jak koncernówki, a przez to smaczniejsze.
Chociaż jak ci smakuje to pij dalej. Ja w twoje gusta smakowe się nie będę wtrącał.Comment
-
Robię to co lubię - produkuję piwo.Comment
-
-
Comment
-
Kolejny babol, panie elemel7. Najwyraźniej nie byłeś lub nie wiesz o istnieniu browarów w Witnicy, Czarnkowie, Janowie Lubelskim, Ciechanowie, Miłosławiu, Połczynie Zdrój i Siółkowej (Grybów).Comment
-
Tak, tylko, że była mowa o browarze w Żywcu, który nigdy do Brau Union nie należał. Wykupienie BU przez Heńka nastąpiło później, niż przejęcie browaru w Żywcu przez Heinekena. Pisanie więc o tym, że Żywiec sprostytuował się z BU jest kolejnym dowodem ignorancji kolegi elemela7. Jak się nie wie, to chyba lepiej się tak kategorycznie nie wypowiadać.Comment
-
Większość piw produkowanych w Polsce nie jest polskimi piwami.Comment
-
Drogi kolego, to jeżeli ja napiszę książkę i sprzedam prawa do niej wydawnictwu w kraju obcym, to już nie jest moja książka?
Nie schodźmy do poziomu absurdu, akcje to tylko sposób alokacji kapitału.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.Comment
Comment