Dostałem z Zabrza etykiety Tatran Premium, ale czy to rozlew bądź produkcja, tego nie wiem.
Słowackie piwo
Collapse
X
-
-
Comment
-
Czy obecnie na Słowacji jest coś godnego uwagi z piwa? Nawet coś lepszego z koncernowych? Będę przejeżdzał trasą z Korbielowa przez Słowację do Bukowiny Tatrzańskiej (może jakiś sklep warty uwagi po drodze?).Comment
-
Jeśli zrobisz trochę większą trasę i chcesz rzucić okiem na piękny Oravsky hrad, to pod zamkiem masz restauracyjny Kastelan, który ma piwo w butelkach (przynajmniej w PETach, w tym górna fermentacja):
Túžba po vlastnom čapovanom pive v príjemnej reštaurácií pod majestátnym bralom Oravského hradu nás viedla k založeniu minipivovaru Kastelán.
Trochę dalej są Kvačany, na stronie widziałem, że mają butelki
Jeśli będziesz jechał przez Tvrdošín tam jest Kaufland i Tesco. Tesco już dawno temu miało jakiś wybór kraftów typu Kaltenecker czy Ikkona, więc warto zajrzeć.
W Liptowskim Mikulaszu jest:
online predaj piva, vína, alkoholu , možnosť osobného odberu, rozvoz piva, rozvoz alkoholu okolie Liptovského Mikuláša,
W tej okolicy powinien być dostępny Urpiner z Bańskiej Bystrzycy, w sumie duży browar, ale niezależny.
Powodzenia, jak wrócisz zdaj relację jak to teraz wygląda👍 1Comment
Related Topics
Collapse
-
Kurczę, nic nie przychodzi mi do głowy.
Szukam miejsca w W-wie, gdzie można zjeść konkretny, dość tradycyjny posiłek (żadne pizze, hamburgi czy naczosy, broń Boże wege), popijając godnym, mocno chmielonym piwem...
Z góry dziękuję.-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
Grenada to kolejny wyspiarski kraj na Karaibach z browarem restauracyjnym.
Na samym południowym skrawku wyspy działa browar West Indies Beer Company.
Obiekt znajduje się przy drodze prowadzącej na plażę Lance Aux Epines Beach w odległości 2,5 km od międzynarodowego lotniska i 7...-
Channel: Ameryka Północna i Środkowa
-
-
Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
-
Channel: Mołdawia
-
-
Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
-
Channel: Czechy
-
-
Kolejny, nowo otwarty browar w Pradze nosi nazwę Fuze. Podobno nazwa ma sugerować fuzję zmysłów, smaków i ludzi.
Browar wraz z restauracją działa od kwietnia 2024 roku i zajmuję spora część ogromnego biurowca Nové Masaryčka. Trzeba przyznać, że budynek wygląda bardzo...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment