Popradzkiego browaru już nie ma na pewno. Co do słowackich koncerniaków to Bazant jasny/ciemny uważam za poprawne piwo którego można napić się bez grymasu bólu na twarzy, czuć w nim przyjemną chmielowość. Problem w tym że jest to piwo szeroko dostępne w naszych marketach więc specjalny rarytas to to nie jest. Sarisy i Smadne Mnichy to już euro lagery pełną gębą.
Słowackie piwo
Collapse
X
-
Może spróbuj Saris Red. Mnie nie powaliło, ale ma dość pochlebne opinie: http://www.browar.biz/forum/showthre...ighlight=saris
Comment
-
-
Dzień piwa... Nawet nie wiedziałem, na obczyźnie przebywając. Ale jak znak, to przywiozę Waści jakieś japońskie conieco. Małe, bo bagaż ciężkiniepoprawny czechofil
Młody junaku pamiętaj: zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach!
WISŁA MISTRZ!
Comment
-
-
Ciemny Saris podobno też jest całkiem.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Zajrzałem na stronę Sarisa http://www.srdcomvychodniar.sk/ i wyczytałem ciekawostki o beczkowych wersjach niepasteryzowanych oraz niefiltrowanych. Można tam sobie znaleźć puby gdzie takie leją. Mimo starań nie potrafię zlokalizować lokali z niefiltrem, ale już te gdzie leją Reda oraz niepastera jak najbardziej.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziZajrzałem na stronę Sarisa http://www.srdcomvychodniar.sk/ i wyczytałem ciekawostki o beczkowych wersjach niepasteryzowanych oraz niefiltrowanych. Można tam sobie znaleźć puby gdzie takie leją. Mimo starań nie potrafię zlokalizować lokali z niefiltrem, ale już te gdzie leją Reda oraz niepastera jak najbardziej.
Comment
-
-
Dzięki wszystkim wujom za wspaniałe (pycha) rady. Trochę poszperałem i wygląda mi, że na Słowacji królują czeskie piwa. Według kamnapivo.sk w Vysokich Tatrach mam szanse spróbować najczęściej (niestety/stety?) Budvara, Staropromena, Plzena, Kozela, Gambrinusa. Co z czeskich piwek dostępnych na Słowacji polecacie?
Comment
-
-
To ja zacznę w swoim imieniu, bo nie tak dawno w Czechach kilka koncerniaków kontrolnie zakupiłem. Budvar, Staropramen, Kozel i gambrinus to koncernówy pełną gębą, uśrednione do maksimum, muszą smakowac każdemu turyście. Staropramen Granat to całkiem fajne wytrawne polotmave i jest niejako wyjątkiem od reguły. Niezle są też Krusovice Polotmave 13% i Tmavy Master. Pazdroj może nie ejst rewelacją ale jak cena nie odstrasza to z kija można spokojnie spróbować - chmielowość moim zdaniem lepiej zaznaczona niż we wspomnianych przez Ciebie Staropramentach 11/12 czy Gambrinusach.
Comment
-
-
Cerna Hora > www.kamnapivo.sk/pivodb/poprad/1696/
Primator > www.kamnapivo.sk/pivodb/vysoketatry/46283/
Zubr > www.kamnapivo.sk/pivodb/vysoketatry/7136/
Janacek > www.kamnapivo.sk/pivodb/svit/41971/Last edited by Pendragon; 2011-08-08, 14:30.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi...Primator > www.kamnapivo.sk/pivodb/vysoketatry/46283/...Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziNo jak jest w okolicy Primator i Cerna Hora to jesteś uratowany
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziPopradzkiego browaru już nie ma na pewno...
Comment
-
Comment