Dostałem z Zabrza etykiety Tatran Premium, ale czy to rozlew bądź produkcja, tego nie wiem.
Słowackie piwo
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanek Wyświetlenie odpowiedziDostałem z Zabrza etykiety Tatran Premium, ale czy to rozlew bądź produkcja, tego nie wiem.
Comment
-
-
Czy obecnie na Słowacji jest coś godnego uwagi z piwa? Nawet coś lepszego z koncernowych? Będę przejeżdzał trasą z Korbielowa przez Słowację do Bukowiny Tatrzańskiej (może jakiś sklep warty uwagi po drodze?).
Comment
-
-
Jeśli zrobisz trochę większą trasę i chcesz rzucić okiem na piękny Oravsky hrad, to pod zamkiem masz restauracyjny Kastelan, który ma piwo w butelkach (przynajmniej w PETach, w tym górna fermentacja):
Túžba po vlastnom čapovanom pive v príjemnej reštaurácií pod majestátnym bralom Oravského hradu nás viedla k založeniu minipivovaru Kastelán.
Trochę dalej są Kvačany, na stronie widziałem, że mają butelki
Jeśli będziesz jechał przez Tvrdošín tam jest Kaufland i Tesco. Tesco już dawno temu miało jakiś wybór kraftów typu Kaltenecker czy Ikkona, więc warto zajrzeć.
W Liptowskim Mikulaszu jest:
online predaj piva, vína, alkoholu , možnosť osobného odberu, rozvoz piva, rozvoz alkoholu okolie Liptovského Mikuláša,
W tej okolicy powinien być dostępny Urpiner z Bańskiej Bystrzycy, w sumie duży browar, ale niezależny.
Powodzenia, jak wrócisz zdaj relację jak to teraz wygląda
-
👍 1
Comment
-
Comment