Czyżby nowe etykiety z Czarnkowa. Ja mam jeszcze świeżo kupione butelki ze starymi, ktoś widział już nowe? Całość dostępna na stronie: www.browar-czarnkow.pl
Nowe etykiety Czarnkowa?
Collapse
X
-
Ta od wersji niepasteryzowanej występuje już od jakiegoś czasu (pół roku) właśnie na niepasteryzowanym Noteckim.
Pierwszy raz od baardzo dawna muszę powiedzieć, że etykiety z małego browaru mi się podobają.
Można?
PS: dziwi tylko różnica ekstraktu w wersji niepasteryzowanej i pasteryzowanej? Błąd w druku?Last edited by kopyr; 2009-02-23, 21:59.
Comment
-
-
Swoją drogą zastanawiająca jest ewolucja zawartości alkoholu.
Eire Noteckie do 2008: 7,0, w 2008 i obecnie 6,2, a na nowej etykiecie 5,6 przy niezmienionym stężeniu ekstraktu aż 14,1%! Rewelacja!
Noteckie Naturalne z kolei zwiększa ekstrakt z 5,5% alk i 12,1% ekstr. A Noteckie Niepastryzowana będzie miało w końcu dane o ekstrakcie.
Comment
-
-
Wynika z tego, że wersja pasteryzowana i nie maja inny woltaż.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
niepasteryzowane z nowa etykieta juz z pol roku jest dostepne, ciemne widzialem pierwszy raz ok 2 miesiace temu w Poznaniu, natomiast jasne to dla mnie zupelna nowosc trzeba przyznac ze dobra robota
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziSwoją drogą zastanawiająca jest ewolucja zawartości alkoholu.
Eire Noteckie do 2008: 7,0, w 2008 i obecnie 6,2, a na nowej etykiecie 5,6 przy niezmienionym stężeniu ekstraktu aż 14,1%! Rewelacja!
A i taka ciekawostka, można wyliczyć, że cena jednej etykiety wynosi z grubsza 0,5 grosza.Last edited by kopyr; 2009-02-23, 22:22.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziObstawiam błąd w druku.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziBłąd w druku byłby po stronie drukarni, a wzór etykiet dostarcza browar. Ale pewnie masz rację, gdzieś jest jakiś błąd.
Comment
-
-
No to trzeba dać znać do Czarnkowa.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNo to trzeba dać znać do Czarnkowa.
Comment
-
-
Już im napisałem, zobaczymy co mi odpiszą, jeśli odpiszą.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziA i taka ciekawostka, można wyliczyć, że cena jednej etykiety wynosi z grubsza 0,5 grosza.Robię to co lubię - produkuję piwo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio Wyświetlenie odpowiedziBardzo drogo. Ciekawe dlaczego. Na żywo ich nie widziałem, więc nie wiem jakiego papieru użyli, ale patrząc na grafikę, powinno kosztować 5 razy taniej.
Comment
-
-
Problemem Czarnkowa jest słaba rozpoznawalność marki. Poza grupą zapaleńcow/koneserów, ilość ludzi którzy wiedzą co to za piwo jest znikoma. Wiadomo ze browar nie ma kasy na spoty między dziennikiem a pogodą ale np eksponowanie nazwy na plakatach, cenownikach, standach by sie przydało żeby choć logo sie opatrzyło. Dobrym pomysłem są butelki (tzw bąbki) które sa charakterystyczne i ludzie je zaczynają kojarzyć. Nowe etykiety są lekko 'tanie' (troche jak opakowanie zastępcze w latach 80tych) sugerujące że to piwo jest z dolnej półki. Ale bobrze jakby producent konsekwentnie ta nazwe czy kolorystyke zachowywał jeśli już jest. Rozumiem że etykiety 'srebrne' są już nieaktualne.
Comment
-
Comment