Witajcie ....
Uczestniczyłem parę lat temu w testach piwa dla diabetyków.
Było naprawdę pyszne i czekałem dni lub miesięcy kiedy pojawi się na naszych półkach.
Piwo było tewmatem pracy magistwerskiej na SGGW. Szczątkowe informacje można znalesc na stronie zmijewska.com. Do tej pory jednak ( z informacji uzyskanych od autorki pracy ) nikt nie zy jest sens ?
A o to cytat ze strony:
Celem badań było opracowanie receptury i otrzymanie piwa, które zawierając nie więcej jak 2 g cukrów diabetycznie obciążających w litrze, organoleptycznie nie było gorsze od piwa kontrolnego (22 g takich cukrów w litrze). Cel ten został osiągnięty. Dodatkowo wykonane piwo cechowało się lepszą niż to drugie pienistością.
Zgodnie z oczekiwaniami, piwo to, "wpuszczone" w ilości 400 ml na głowę w grupę wolontariuszy cierpiących na cukrzycę nie spowodowało żadnego wzrostu poziomu stężenia D-glukozy we krwi badanych.
Uczestniczyłem parę lat temu w testach piwa dla diabetyków.
Było naprawdę pyszne i czekałem dni lub miesięcy kiedy pojawi się na naszych półkach.
Piwo było tewmatem pracy magistwerskiej na SGGW. Szczątkowe informacje można znalesc na stronie zmijewska.com. Do tej pory jednak ( z informacji uzyskanych od autorki pracy ) nikt nie zy jest sens ?
A o to cytat ze strony:
Celem badań było opracowanie receptury i otrzymanie piwa, które zawierając nie więcej jak 2 g cukrów diabetycznie obciążających w litrze, organoleptycznie nie było gorsze od piwa kontrolnego (22 g takich cukrów w litrze). Cel ten został osiągnięty. Dodatkowo wykonane piwo cechowało się lepszą niż to drugie pienistością.
Zgodnie z oczekiwaniami, piwo to, "wpuszczone" w ilości 400 ml na głowę w grupę wolontariuszy cierpiących na cukrzycę nie spowodowało żadnego wzrostu poziomu stężenia D-glukozy we krwi badanych.
Comment