Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
Wyświetlenie odpowiedzi
Najlepsze "Tanie Piwa"
Collapse
X
-
Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziPytanie czy Heineken i Lew Pils to jest rzeczywiście ten sam styl? IMO nie. Heniek to international lager, Lew to powiedzmy pilsner czeski.Last edited by piokl13; 2009-03-12, 13:23.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rycho_128 Wyświetlenie odpowiedziNo, oczywiście pomijając marketowe masówki typu Lidl, Tesco, Biedronka itp. Zresztą, myślę, że tu Ameryki nie odkryłem...
A co do samej zasady wyrażonej na początku, to oczywiście masz rację
pozdrowienia... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedziNo nie wiem, ja nic złego nie powiem na zwickauskiego pilsa sprzedawanego w Lidlu; w mojej okolicy to już ostatnie dostępne pijalne piwo."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Od kilku miesięcy się zastanawiam czy kupić tego Perlenbachera. Gdyby nie konieczność kupienia od razu 6 butelek, to bym to już zrobił. Mówicie, że spokojnie brać?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziOd kilku miesięcy się zastanawiam czy kupić tego Perlenbachera. Gdyby nie konieczność kupienia od razu 6 butelek, to bym to już zrobił. Mówicie, że spokojnie brać?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13 Wyświetlenie odpowiedziDla większości (właściwie prawie wszystkich) kupujących piwo są to takie same jasne piwa i jak najbardziej podlegają porównaniu.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13 Wyświetlenie odpowiedziWątek jest o najlepszych tanich piwach w sklepie, a nie na jakimś konkursie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziVW Beetle (ten nowy, robi w tym porównaniu za Heineken)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedziJa bym raczej użył do tego porównania np. Toyotę Corollę - synonim bezbarwnej masówki
pozdrowienia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziOczywiście dyskusja jest akademicka, ale to tak jakby porównywać VW Beetle (ten nowy, robi w tym porównaniu za Heineken) z transportowym Lublinem (robi za Lew Pils). Można, tylko co to da.
Z porównania z autami wynika, że bardzo cenisz heńka! Nie spodziewałem się.Last edited by piokl13; 2009-03-12, 16:12.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziMówicie, że spokojnie brać?"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziMasz ją aby tak twierdzić. Prowadziłeś ją? Jak tak i chciałbym aby każdy masowy produkt taki był.
Tak, oczywiście prowadziłem. Jeździłem praktycznie wszystkim, co jest obecnie na rynku i co było w okresie ostatnich 6-7 lat.
Ci , którzy piją Heńka, też uważają go za produkt optymalny
Wracając jeszcze do Tojki - wcale nie mówię, że jest zła. Jest tylko totalnie bezbarwna
pozdrawiam... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13 Wyświetlenie odpowiedziPowiedz to ludziom, którzy stoją przed regałem w sklepie i zastanawiają się, które piwo wybrać na wieczór. Brzmiałoby to mniej więcej tak: ciemniaki z was, toć tu nie ma co porównywać, chcecie pilsa, bierzcie zodiaka, chcecie international lagera , bierzcie heńka. Na pewno taka rada ich ucieszy.
Z porównania z autami wynika, że bardzo cenisz heńka! Nie spodziewałem się.
Co do ludzi przed regałem, oczywiście rozumiem ich dylemat. Widziałem wielokrotnie, jak klient staje przed regałem u mnie w sklepie, stoi, stoi. Patrzy, bierze nawet jakieś piwo do ręki, czyta kontrę. A do kasy podchodzi z Tyskim w konserwie. Tylko my nie jesteśmy laikami, wobec czego należy być precyzyjnym. Bo stwierdzenie Rycha, które mnie skłoniło do reakcji, sugerowało, że w przypadku piwa, reguła, że droższe jest lepsze nie działa. Ergo trzeba by przyjąć regułę, że piwa tańsze są lepsze od droższych z czym się nie mogę zgodzić. I nie ma tu znaczenia, że 80% pijących piwo nie widziało nawet na oczy Chimay Blue. Lwa Pils też zresztą nie widziało.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziMożna. Czasami, choć w sumie rzadko, zdarzają się także dekomplety sześciopaków i wtedy sprzedają na sztuki. Zapytać nie zaszkodzi.
A teraz już ogólnie do wszystkich - ludzie, opamiętajcie się! W co drugim wątku szczerzycie na siebie zęby a w rękach trzymacie cepy Jakieś fochy, docinki, obelgi, wymądrzania... Przesilenie wiosenne chyba czuć, czy co? Apeluje o spokój i wzajemną ... miłość
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment