Najlepsze "Tanie Piwa"

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • petrus33
    Gość
    • 2008.01
    • 888

Polecam Kasztelana, zarówno w wersji pasteryzowanej, jak i niepasteryzowanej. To drugie jest według mnie bardzo przyzwoitym piwem. Kiedyś produkował je Browar Sierpc, dziś na naklejce niestety już Carlsberg. Uważam te dwa piwa za jedne z najlepszych koncernowych na polskim rynku. Ceny oscylują wokół 2,20zł.
    pozd

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
      A do kasy podchodzi z Tyskim w konserwie.
      Mam nadzieję, że ty wtedy go linijką po łapach?

Ja nie mogę odżałować Juranda, który w warszawskim Michasiu kosztował 1,60, a smaku miał co najmniej za 3 (tylko mi tego Kopyr nie wypomnij, jak znowu będę marudził, że coś jest dobre, ale za drogie )

Comment

• Pogoniarz
        † 1971-2015 Piwosz w Raju
        • 2003.02
        • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
        Polecam Kasztelana, zarówno w wersji pasteryzowanej, jak i niepasteryzowanej. To drugie jest według mnie bardzo przyzwoitym piwem. Kiedyś produkował je Browar Sierpc, dziś na naklejce niestety już Carlsberg. Uważam te dwa piwa za jedne z najlepszych koncernowych na polskim rynku. Ceny oscylują wokół 2,20zł.
        pozd
        Niestety według mnie spadł na psy.Ze stajni CP było to najlepsze piwo, na dzień dzisiejszy szkoda klawiatury

Prawie jak Piwo
        SZCZECIN

Comment

• petrus33
          Gość
          • 2008.01
          • 888

Ale w wersji niepasteryzowanej jest bardzo dobry. Sam byłem zaskoczony jego wyśmienitym smakiem. Spróbuj, a przekonasz się, że jest to perełka wśród koncernowych płynów. Sam jestem bardzo wybredny, jeśli o piwo chodzi, a tu taka miła niespodzianka.
          pozd

Comment

• delvish
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.11
            • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
            Ale w wersji niepasteryzowanej jest bardzo dobry.
            Ja bym powiedział, że zdarza się naprawdę dobry
            "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
            (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• uranium
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2003.05
              • 77

Właśnie. Ostatnio kasztelan niepasteryzowany "bywa" dobry. Czasami jak sobie kupię butelczynę za 2.65 + kaucja u mnie pod robotą to po prostu niebo w gębie a czasami po prostu jest zwykłym piwem, takim jak pasteryzowane i nie czuć już w nim tej wyjątkowości pośród koncernowych.
              Ale jest nadzieja w Janowie, który się masowo pojawił w Lublinie (butla 0,5l bezzwrotna) za jedyne 2,35 PLN - dobre piwo i tanie, choć kumpel z Janowa jak mu opowiedziałem o tym, że nareszcie mam dobre i tanie piwo do picia, to obiecał mi skrzynkę jak to samo powtórzę przy jego kumplach w Janowie..., bo on chyba dostanie za taką małpę jak ja lokalnego nobla

Comment

• Qbric
                Porucznik Browarny Tester
                • 2001.04
                • 427

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
                Dla mnie też Perlenbacher jest przyzwoity. Niby nic - tani niemiecki pils, a cieszy.
                Zgadzam się z opinią Choć muszę zaznaczyć, że Perlenbachera piłem w Niemczech gdy byłem tam z kumplami na wymianie studenckiej, a nie w Polsce. Wchodzi gładko, lekki, przyzwoity, delikatna goryczka, nagazowanie ok, najlepiej dobrze schłodzony. Lany był tam do 0.5 PET a cena była wyjątkowo "studencka". Co to znaczy? To znaczy, że jak zrobili na niego promocję w Lidlu to kaucja za PETa wychodziła więcej niż samo piwo
                Grill bez piwa NIE! - Piwo bez grilla TAK!

Comment

• kishar
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2003.10
                  • 1691

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika uranium Wyświetlenie odpowiedzi
                  Ale jest nadzieja w Janowie, który się masowo pojawił w Lublinie (butla 0,5l bezzwrotna) za jedyne 2,35 PLN - dobre piwo i tanie, choć kumpel z Janowa jak mu opowiedziałem o tym, że nareszcie mam dobre i tanie piwo do picia, to obiecał mi skrzynkę jak to samo powtórzę przy jego kumplach w Janowie..., bo on chyba dostanie za taką małpę jak ja lokalnego nobla
                  No niestety Janów ma straszną opinie wśród miejscowych, rozmawiałem o tym piwie z kilkoma osobami i każda negatywnie się o nim wypowiadała.

Comment

• rohozecky
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2008.11
                    • 1839

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedzi
                    No niestety Janów ma straszną opinie wśród miejscowych, rozmawiałem o tym piwie z kilkoma osobami i każda negatywnie się o nim wypowiadała.
                    Dziwisz się? Nad Wisłą to standard. Lokalne piwo to w rozumieniu miejscowych wstydliwe "siki", prawdziwe piwo to jest to z telewizora , "nasze najlepsze" lub inne "po prostu piwo". Do własnego się przyznawać - to obciach. Żałosne, ale prawdziwe.

pozdrowienia
                    ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• Gopher
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2007.10
                      • 450

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika uranium Wyświetlenie odpowiedzi
                      Właśnie. Ostatnio kasztelan niepasteryzowany "bywa" dobry. Czasami jak sobie kupię butelczynę za 2.65 + kaucja u mnie pod robotą to po prostu niebo w gębie a czasami po prostu jest zwykłym piwem, takim jak pasteryzowane i nie czuć już w nim tej wyjątkowości pośród koncernowych.
                      Ciut nie na temat, ale butelki po Janowie są jak najbardziej zwrotne. A cena w Lubline waha się od 2,00 do 2,60 zł.
                      Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát

Comment

• kishar
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2003.10
                        • 1691

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedzi
                        Dziwisz się? Nad Wisłą to standard. Lokalne piwo to w rozumieniu miejscowych wstydliwe "siki", prawdziwe piwo to jest to z telewizora , "nasze najlepsze" lub inne "po prostu piwo". Do własnego się przyznawać - to obciach. Żałosne, ale prawdziwe.

pozdrowienia
                        Niestety się nie dziwie, dobrze o tym wiem ja nad tym ubolewam.

Comment

• Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
                          Można. Czasami, choć w sumie rzadko, zdarzają się także dekomplety sześciopaków i wtedy sprzedają na sztuki. Zapytać nie zaszkodzi.
                          W tej chwili Perlembachery są dostępne na sztuki po 2,19 zł. Zmieniło się opakowanie - zamiast 6-paków są duże kartony na 10 czy 12 butelek, z których można wybierać ile się chce. No zobaczymy czy faktycznie warte swojej ceny. Kupiłem 2 sztuki.
                          Last edited by Pendragon; 2009-03-21, 17:07.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pogoniarz
                            † 1971-2015 Piwosz w Raju
                            • 2003.02
                            • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                            W tej chwili Perlembachery są dostępne na sztuki po 2,19 zł. Zmieniło się opakowanie - zamiast 6-paków są duże kartony na 10 czy 12 butelek, z których można wybierać ile się chce. No zobaczymy czy faktycznie warte swojej ceny. Kupiłem 2 sztuki.
                            Wypijalne, ale bez achów i echów .

Prawie jak Piwo
                            SZCZECIN

Comment

• giudice
                              Gość
                              • 2005.07
                              • 231

W tej chwili Perlembachery są dostępne na sztuki po 2,19 zł. Zmieniło się opakowanie - zamiast 6-paków są duże kartony na 10 czy 12 butelek, z których można wybierać ile się chce.
                              U mnie są zarówno 6 - cio paki po 11,99 pln jak i na sztuki w kartonach, pakowane po 18 sztuk, po 2,19 pln.

Comment

• a1410
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2003.08
                                • 613

Perlembacher
                                Produkt z grupy InBev...

Comment

Przetwarzanie...
                                X