Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Wyświetlenie odpowiedzi
Najlepsze "Tanie Piwa"
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy Wyświetlenie odpowiedziw osiedlowym sklepie za 0,5l:
Jubilat 1,40
Złote 1,60
Kama Sutra 1,80
Stout 2,30
BTW arzy, czy coś się dzieje w GABie w kontekście zmian zapowiadanych ponad rok temu, bo sezon zbliża się wielkimi krokami? Boję się, żeby konieczne zmiany nie zostały odłożone na półkę "z powodu Kryzysu".
Comment
-
-
Myślę, że REMUS i HARDE z Ambera też będą się nadawać do tej grupy piw. W smaku nie są złe, a cena to jedyne 1,80zł REMUS i ok. 2,10zł HARDE za 0,5l nie licząc butelki.Grunt to się nie przejmować, piwo pić i obserwować
zbieram ELBING
wymiana--> http://picasaweb.google.com/PacoElbl
Comment
-
-
Zastanawiam się czemu nikt z sekcji śląskiej nie wspomina o Brackim?! Taka się dyskusja toczyła, co się dzieje z Brackim, jakie to przecież dobre piwo itd. A w butelce uświadczyłem ostatnio to piwo pod Cieszynem za 1,8-1,9 szt. Oczywiście z kija Brackie jest nieporównywalnie lepsze, ale z butelki też jak najbardziej do przyjęcia.
Innym piwem, które ostatnio udało się zakupić poniżej 2zł. i to z puszki były Mastery z Głubczyc. Wydaje mi się, że jak na taką cenę całkiem przyzwoite piwa.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Paco Wyświetlenie odpowiedziMyślę, że REMUS i HARDE z Ambera też będą się nadawać do tej grupy piw. W smaku nie są złe, a cena to jedyne 1,80zł REMUS i ok. 2,10zł HARDE za 0,5l nie licząc butelki.
Na temat Zodiaka już było - pod tym linkiem tam też są ceny - wszystko poniżej 2 zł, piwa sa bardzo dobre, oczywiście jak ktoś wymaga jakiegoś wyszukanego ciekawego smaku, to może nie, ale... Zodiaki smakują tak, jak właśnie piwo smakować powinno. Dotyczy to wszystkich piw z tego browaru: solidna słodowa podstawa, długa głęboka goryczka, śladowa "piwniczność" - czyli tak jak trzeba! Ale, no właśnie. Mało gdzie do kupienia. W Gdańsku w ogóle nie ma. Myśmy z kumplami kupowali w przybrowarnianym sklepie. Od razu quasi-hurtowe ilości.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
W ogóle z piwem to tak, że zasada "im droższe, tym lepsze" w ogóle się nie sprawdza. Często jest dokładnie odwrotnie. No, oczywiście pomijając marketowe masówki typu Lidl, Tesco, Biedronka itp. Zresztą, myślę, że tu Ameryki nie odkryłem...Gdański Browar WaRy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rycho_128 Wyświetlenie odpowiedziW ogóle z piwem to tak, że zasada "im droższe, tym lepsze" w ogóle się nie sprawdza. Często jest dokładnie odwrotnie. No, oczywiście pomijając marketowe masówki typu Lidl, Tesco, Biedronka itp. Zresztą, myślę, że tu Ameryki nie odkryłem...
Oczywiście Carlo Rossi może nam smakować bardziej niż Sauternes, to jednak w niczym nie zmienia faktu, że to jednak to drugie wino jest uważane za lepsze. Podobnie Deus Brut des Flandres nie podbił mojego podniebienia pomimo ceny 3 razy wyższej niż Chimay. Generalnie jednak zasada jak najbardziej działa.
Jak czytam o ale z GABa za 1,8zł to mi serce krwawi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziOczywiście, że się sprawdza , (...) Generalnie jednak zasada jak najbardziej działa.
Jak czytam o ale z GABa za 1,8zł to mi serce krwawi.Gdański Browar WaRy
Comment
-
-
A że w powszechnym mniemaniu Heineken jest uważany za lepszy (nie powinienem napisać od Zodiaka, bo mało kto o nim wie, że w ogóle taki browar istnieje)... to inna sprawa.Last edited by Rycho_128; 2009-03-12, 12:27.Gdański Browar WaRy
Comment
-
-
Oj Zodiak to, Zodiak tamto... A ja mam problem, bo mi wczoraj jakoś nie chciał zasmakować. I co teraz? Ponad 40 butelek w piwnicy... poczekam, może potrzebują doleżakowania?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rycho_128 Wyświetlenie odpowiedziJa nie twierdzę, że np. belgijskie klasztorniaki (zostańmy przy nich, żeby nie wypisywać wszystkich piw/stylów piwa) za 20 kilka zł za butelkę są niedobre/gorsze np. od Zodiaka. Są lepsze. Ale zresztą też ciężko porównywać, bo to całkiem inny styl. Mówię tylko, że taki chemiczny Heineken (zostańmy przy tej nazwie, żeby za dużo nie pisać, a możnaby...), czyli lager jasne pełne, pomimo że jest ze 2 razy droższy od takiego Zodiaka (też lager jasne pełne), jest przy tym spokojnie 2 razy gorszy.
Żeby być w porządku to trzeba Heńka porównywać ze Stellą Artois, Carlsbergiem, Fostersem, Perroni czy Coroną, ale na pewno nie z Lwem.Last edited by kopyr; 2009-03-12, 12:32.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziOj Zodiak to, Zodiak tamto... A ja mam problem, bo mi wczoraj jakoś nie chciał zasmakować. I co teraz? Ponad 40 butelek w piwnicy... poczekam, może potrzebują doleżakowania?Last edited by Rycho_128; 2009-03-12, 12:34.Gdański Browar WaRy
Comment
-
Comment