Najlepsze "Tanie Piwa"

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9055

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
    Podpowiem tobie żebyś nie żył w takiej nie świadomości. Piwo "Książ" było swego czasu warzone na Dolnym Śląsku w browarze "Piast" do czasu jego zamknięcia w 2003 roku. Od tego czasu jest produkowane w Bosmanie, czyli w Szczecinie na ziemiach województwa zachodniopomorskiego.
    Jeśli chodzi o nasz, tutejszy Dziennik Piwny, to Książ przynależniony jest do Okocimia.
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

Jest warzony w obu browarach.
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• numfil
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2009.06
        • 27

To dla mnie lekcja ,aby nie zabierać głosu jeśli się nie wie lub jest nie pewnym!!!
        wszystkim -smacznego choćby nawet był tani (a jutro i tak kupię i wyprostuję co napisałem.

Comment

• cororo
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2003.04
          • 766

Podpowiem tobie żebyś nie żył w takiej nie świadomości. Piwo "Książ" było swego czasu warzone na Dolnym Śląsku w browarze "Piast" do czasu jego zamknięcia w 2003 roku. .
          By zagmatwać dodam że wcześniej warzony był w Świebodzicach, po zamknięciu tego małego browaru przeprowadził się do Wrocławia. Obecnie tak jak napisał Maciek i abernacka warzą go dwa browary. Zaś po browarach dolnośląskich pozostały miłe wspomnienia.

Comment

• remfire
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.03
            • 1334

Podpowiem tobie żebyś nie żył w takiej nie świadomości. Piwo "Książ" było swego czasu warzone na Dolnym Śląsku w browarze "Piast" do czasu jego zamknięcia w 2003 roku. Od tego czasu jest produkowane w Bosmanie, czyli w Szczecinie na ziemiach województwa zachodniopomorskiego oraz w Brzesku (browar Okocim) ziemie województwa małopolskiego.
            Dla pełnej świadomości - "Książ" ( jak sama nazwa wskazuje ) wywodzi się z browaru Świebodzice ( w linii prostej ok. 2-3 km do zamku w Książu) , który przejął Piast , którego następnie przejął Carlsberg. Obecnie przyjeżdża więc ze Szczecina lub Brzeska i jest sprzedawany w Tesco jako produkt regionalny z Dolnego Śląska
            "Książ" był więc warzony w Świebodzicach ( browar zlikwidowany), we Wrocławiu ( browar zlikwidowany) a teraz w Szczecinie i Brzesku ..... jakie wnioski się nasuwają ?

Comment

• woodar
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2008.10
              • 5

A wracając do tematu to moim skromnym zdaniem z tanich najlepszy jest Goolman ostatnio kupowałem po 1,95zł(puszka) w leclercu na Bielanach

Comment

• kopyr
                • 2004.06
                • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire Wyświetlenie odpowiedzi
                "Książ" był więc warzony w Świebodzicach ( browar zlikwidowany), we Wrocławiu ( browar zlikwidowany) a teraz w Szczecinie i Brzesku ..... jakie wnioski się nasuwają ?
                To przeklęte piwo jest.
                blog.kopyra.com

Comment

• mwa
                  • 2003.01
                  • 5071

Ja piłem z 4lata temu piwo marki PIWO z browaru piotrowskiego za 1,35 w Albercie (drogi ale był, bo już nie widać). Miało mało alkoholu, ale piwo naprawdę zacne. Teraz piłem chyba Halne z Racibora za 1,29 i nie było aż tak smaczne (metaliczne posmaki, które mi nie przeszkadzają akurat), ale co się spodziewać po tej cenie (jak mawiają wszyscy).
                  Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• slavi77
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2009.01
                    • 156

Ostatnio udało mi się zakupić 20 bączków Bonera Mocnego, wraz ze skrzynką za 21zł.
                    Zakupu dokonałem w browarze. Trafiłem na udaną warkę.

Comment

• numfil
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2009.06
                      • 27

Więc zakupił wedle obietnicy - Piwo "Książ" .
                      Oto dane:
                      front -- "tradycyjne śląskie piwo jasne pełne KSIĄŻ (niżej) książęcy specjał"
                      opis :
                      alk -4,5 % pasteryzowane ,........
                      producent : carlsberg polska sp. z.o.o. ul.iłżecka 2a ,02-135 warszawa.

i otym browarku pisałem. Ze śląska to chyba napis utkwił w pamięci (patrz wyżej).
                      PRZEPRASZAM ZA ZAMIESZANIE!!!

numfil
                      Marcin

Comment

• kibi
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.07
                        • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika numfil Wyświetlenie odpowiedzi
                        producent : carlsberg polska sp. z.o.o. ul.iłżecka 2a ,02-135 warszawa.
                        I dalej nic nie wiesz . Dla ułatwienia dodam, że w Warszawie na Iłżeckiej oczywiście nie ma żadnego browaru. W Warszawie w ogóle nie ma browaru (poza restauracyjnymi) .

Comment

• bono_boniecki
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2007.10
                          • 177

Wróciłem właśnie z Pomorza i próbowałem większości dostępnych piw z Ambera. Z dostępnością było lepiej, niż się spodziewałem a co do tanich i dobrych piw, polecam Remusa, kupowałem za 2,20 i stosunek ceny do jakości wydaje mi się zadowalający.

Comment

• zgroza
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2008.03
                            • 3605

W Bydgoszczy w społemie Remus w zwrotnej kosztuje 1,90.
                            Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• Pendragon
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

Oprócz Remusa polecam także Classica, szkoda że tylko w puszcze, ale myślę, że warto spróbować. Za to niewielka ilość alkoholu oraz niski, jak na polskie warunki, ekstrakt, robią z tego piwa głównego kandydata do letniej "sesyjności". Są to obecnie moje dwa ulubione piwa sklepowe z Ambera. Szkoda, że nie ma już Hanzy...
                              Last edited by Pendragon; 2009-07-11, 11:11.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Sokół83
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.12
                                • 1598

moim absolutnym faworytem jeśli chodzi o stosunek cena / jakość jest Jagiełło Light - w łódzkim Zofmarze stoi po 1,70zł i jest to piwo, które spokojnie oceniłbym na 4,5

nie dość, że tanie to jeszcze bardzo dobre
                                Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

Przetwarzanie...
                                X