Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Wyświetlenie odpowiedzi
Najlepsze "Tanie Piwa"
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziPodpowiem tobie żebyś nie żył w takiej nie świadomości. Piwo "Książ" było swego czasu warzone na Dolnym Śląsku w browarze "Piast" do czasu jego zamknięcia w 2003 roku. .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziPodpowiem tobie żebyś nie żył w takiej nie świadomości. Piwo "Książ" było swego czasu warzone na Dolnym Śląsku w browarze "Piast" do czasu jego zamknięcia w 2003 roku. Od tego czasu jest produkowane w Bosmanie, czyli w Szczecinie na ziemiach województwa zachodniopomorskiego oraz w Brzesku (browar Okocim) ziemie województwa małopolskiego.
"Książ" był więc warzony w Świebodzicach ( browar zlikwidowany), we Wrocławiu ( browar zlikwidowany) a teraz w Szczecinie i Brzesku ..... jakie wnioski się nasuwają ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire Wyświetlenie odpowiedzi"Książ" był więc warzony w Świebodzicach ( browar zlikwidowany), we Wrocławiu ( browar zlikwidowany) a teraz w Szczecinie i Brzesku ..... jakie wnioski się nasuwają ?
Comment
-
-
Ja piłem z 4lata temu piwo marki PIWO z browaru piotrowskiego za 1,35 w Albercie (drogi ale był, bo już nie widać). Miało mało alkoholu, ale piwo naprawdę zacne. Teraz piłem chyba Halne z Racibora za 1,29 i nie było aż tak smaczne (metaliczne posmaki, które mi nie przeszkadzają akurat), ale co się spodziewać po tej cenie (jak mawiają wszyscy).Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Więc zakupił wedle obietnicy - Piwo "Książ" .
Oto dane:
front -- "tradycyjne śląskie piwo jasne pełne KSIĄŻ (niżej) książęcy specjał"
opis :
alk -4,5 % pasteryzowane ,........
producent : carlsberg polska sp. z.o.o. ul.iłżecka 2a ,02-135 warszawa.
i otym browarku pisałem. Ze śląska to chyba napis utkwił w pamięci (patrz wyżej).
PRZEPRASZAM ZA ZAMIESZANIE!!!
numfil
Marcin
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika numfil Wyświetlenie odpowiedziproducent : carlsberg polska sp. z.o.o. ul.iłżecka 2a ,02-135 warszawa.
Comment
-
-
Oprócz Remusa polecam także Classica, szkoda że tylko w puszcze, ale myślę, że warto spróbować. Za to niewielka ilość alkoholu oraz niski, jak na polskie warunki, ekstrakt, robią z tego piwa głównego kandydata do letniej "sesyjności". Są to obecnie moje dwa ulubione piwa sklepowe z Ambera. Szkoda, że nie ma już Hanzy...Last edited by Pendragon; 2009-07-11, 11:11.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
moim absolutnym faworytem jeśli chodzi o stosunek cena / jakość jest Jagiełło Light - w łódzkim Zofmarze stoi po 1,70zł i jest to piwo, które spokojnie oceniłbym na 4,5
nie dość, że tanie to jeszcze bardzo dobre
Comment
-
Comment