Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
Wyświetlenie odpowiedzi
Najlepsze "Tanie Piwa"
Collapse
X
-
Jak dla mnie do tego zestawienia (czyli nazwijmy to piw codziennych) idealnie pasują: Ciechan Lagerowy [2,75 zł] i Brackie [2,50 zł].Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Kwestia kto co po piwie oczekuje,
jak lubi w miarę dominujący smak słodowy to nie poleci mu się Lagerowe
Jak lubi w miarę dominujący smak goryczki to nie poleci mu się Miodowego
itp itd.
z "goryczkowych"
Lagerowe z Ciechana w Piotrze i Pawłe po 3 zł. Co dzień z rana na śniadanie
Pils Jabłonowo koło 2,7 zł
Argus Maestic-w zielonej bezzwrotnej butelce-w Lidlu 2 zł z haczykiem.
Perlenbacher-Lidl- 2 zeta, świetny, ale na lato.
Namysłów Niepasteryzowany
dodać jeszcze Manufakturowego Pilsa (ale ostatnie opinie mogą ostudzić zapał)
LECH PILS w wersji brązowa butelka (skunksa nie będzie) też za 2,69zł w PiP można spróbować, żeby szoku na początku nie było
lwówek książęcy do przetestowania
ewentualnie ciechan wyborny, ale u niego i cena wyższa i jakość niższa niż autor zakładał w celowniku
z tych bardziej pełnych i słodowych to nie polecę nic, bo nie piję je za często, tylko okazjonalnie w ramach degustacji nowych piw.
Comment
-
-
No to cóż, pozostaje mi tylko życzyć Ci powodzenia w poszukiwaniu znośnych trunków w cenie do 3 pln, ja wolę się truć smaczniejszymi rzeczami, ale tego wcale nie neguje. Po to rynek piw jest tak szeroki, żeby każdy znalazł coś dla siebie. A w temacie - mogą Cię zainteresować wspomniane wcześniej produkty Pivovaru Rohozec: Skalak 11, a także Podskalak (o ile się nie mylę to jest to 10°) powinny kosztować poniżej 3 zł. Dwa całkiem przyzwoite piwka, a kieszeń nie boli, jak się chce wypić ich naście
Comment
-
-
To lubuskie jest baardzo przeciętne, i powinno kosztować tyle zwykły koncerniak czyli 2,20zł
Comment
-
-
Promocja w Intermarche- Browar Fortuna Miłosław i Marcowe-za 2 butelki-3,19-co daje 1,6zł za 1 butelkę (kupiłem 2 kraty)
Warka Strong -2,6
Często Łomża export-poniżej 2zł
Noteckie ciemne i jacne -6x0,33 za 10zł
ciut drożej-Porter Witnica -3,5zł
Okocim Mocny 2,3zł
Comment
-
-
Warka Strong -2,6
Często Łomża export-poniżej 2zł
Okocim Mocny 2,3zł
Comment
-
-
W cenie do 3 zł -to tak. Jak dla mnie nie są to zupełnie tragiczne piwa -nie kazdy lubi piwo mocno goryczkowe-(choć koncernówki co głosno Kopyr przeczytał tej goryczki za wiele nie mają )
Rozumiem że tu siedzą tylko "piwosze" oraz"znawcy piwa" ale w tym momencie w zasadzie o piwach koncernowych ogólnie nie powinno się mówić.
Okocim Mocne -jak dla mnie jest znośnym piwem-na pewno lepszym niż dowolne Jabłonowo.
Comment
-
-
no dobra, przyznaję czarnego oka dawno nie piłem.
Kiedyś w czasach młodości było to jedyne mocne piwo (do 7,8%) które nie waliło mocno posmakiem spiru z dodatkiem gorzkiego naparu z żuzla i szło go wypić więcej jak jedno
tatra mocna wtedy to było zabójstwo
Comment
-
-
A ja ostatnio zrobiłem przegląd Okocimia (mieszkam w Brzesku -neony z browaru widze z okna a Campak-producen Puszek z drugiej strony -ale jestem rodowitym Torunianinem )
Porter bardzo mi smakował, Ok też naprawdę znośny-i jest miła goryczka, mocny-szału nie robił -ale zdecydowanie piwny aromat, Premium-siśkowaty, Pszeniczniaka więcej nie rusze (zresztą jak oryginału z Litwy). Polecam Ok -ale on jest drogi-ponad 3zł -był cały czas exportowany do Stanów-i smakuje piwem.
Comment
-
-
Polecam Ok -ale on jest drogi-ponad 3zł
w innych skleapch 3,29zł
ja to piwko lubię i polecam, kiedyś było lepsze, ale nadal idzie je pić
Comment
-
Comment