Już był ten temat, nie ma potrzeby go tutaj wskrzeszać.
Najlepsze "Tanie Piwa"
Collapse
X
-
To połączyć do tamtego i wykasować
Z tanizn to jeszcze argus maestic
----niezły matrix, niezła pętla, już połączone a ja proszę o połączenie :]Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2013-07-29, 20:54.Comment
-
Według mnie Łomża Export. Jeszcze niedawno był okres, kiedy można było je kupić za 1.99 zł. Podchodzi mi o wiele bardziej niż Tyskie albo Warka. Na prawdę bardzo przyjemne jak na piwo warzone metodą HGB. Przynajmniej przez kilka chwil w pierwszym zetknieciu z podniebieniem czuć goryczkę, jest piana i akceptowalny "nos".
Druga w kolejce do miana popularnego, ale taniego i smacznego piwa jest PerłaTutaj trochę więcej słodowości, ale zapach wybitnie chmielowy.
Dla porównania Tatra w puszce stoi za ponad 3 złote. Skandal.W zasadzie istnieją piwa czterech rodzajów fermentacji - górnej, dolnej, spontanicznej... i Brackie.Comment
-
Szyszek chmielowych nie wąchałem, to fakt. Niemniej jednak takie jest moje odczucie, bo jeśli nie słód, nie siara i nie inne zapachy to co innego?W zasadzie istnieją piwa czterech rodzajów fermentacji - górnej, dolnej, spontanicznej... i Brackie.Comment
-
To nie jest odczucie, bardziej pobożne życzenie. Poza słodem, drożdżami piwo może posiadać aromat estrów, gotowanych warzyw, maślanki, przypraw, przypalonego mleka, mokrego kartonu id
Perła w ogóle nie pachnie chmielowo. Od chmielu to posiada tylko nazwę. Dość wyrazisty zapach wersji butelkowej to nic innego jak skunks, czyli wada spowodowana oddziaływaniem światła na gotowe piwo.Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
To ciekawe że miasto założone w 1784 roku, ma obecnie już piątą nazwę. W zależności od tego z której strony wiał wiatr historii, tak często zmieniała się jego nazwa. Być może że kiedy tam kiedyś zaglądnę, będzie się nazywało jeszcze inaczej. Ale dajmy temu spokój, to w sumie...3 Photos
-
Channel: Ukraina
-
-
Ja wiem, że temat sam siebie wyklucza, ale skoro Niemcy potrafią zrobić dobre piwo w cenie 30ct, to dlaczego u nas tak się nie da? Nie oczekuję już tak niskiej ceny, ale ciekaw jestem Waszego zdania drodzy Piwosze, jakie piwo w cenie powiedzmy 2-2,5zł jest Waszym zdaniem najlepsze. U mnie na...
-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Praha-Dolní Měcholupy to kolejna dzielnica w której działa browar. Krótka, piesza wycieczka z browaru Vik i meldujemy się pod browarem. W sumie to pod budynkiem gdzie jeszcze stoi 1500l warzelnia, czyli na ulicy Pod hřištěm. Krótka rozmowa z zajętym warzeniem sladkiem, szybkie foto ciasnego...
-
Channel: Czechy
-
-
na kieleckim rynku ponownie pojawi się kilkanaście browarów rzemieślniczych z różnych części kraju, a każdy z nich będzie serwował swoje najlepsze piwa! Festiwal Piwa będzie wyjątkową okazją, by w jednym miejscu móc skosztować wszystkich stylów piwnych oraz poznać najnowsze trendy...
-
Channel: Festiwale piwne
2025-02-11, 21:44 -
-
22 listopada o godzinie 19:00 Hopito stanie się miejscem, gdzie smak i adrenalina spotkają się twarzą w twarz. Ekipa Gryfusa ze Szczecina oraz Brygada Tarnobrzeg przybywają, aby przejąć krany i zaprezentować swoje najlepsze piwne perełki. UWAGA. Wejście od ulicy Parkingowej
-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2024-11-18, 19:46 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment