Witnica, Konopnickiej 1, BOSS

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Witnica, Konopnickiej 1, BOSS

Założyłem wątek ogólny o browarze, bo prawdę mówiąc nie wiem, gdzie taki news umieścić.

Otóż jak donosi ich strona od lutego jest możliwość zwiedzania browaru. Zorganizowane grupy (brak informacji od ilu osób grupa jest zorganizowana) mogą uzgadniać szczegóły pod podany numer telefonu. Za cenę 20 zł browar oferuję 1 godzinną wycieczkę, degustację piw podczas zwiedzania oraz koszyk firmowy zawierający 3 piwa, szklankę firmową, otwieracz i podstawki.

Coraz bardziej lubię Bossa

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • abernacka
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
    Założyłem wątek ogólny o browarze, bo prawdę mówiąc nie wiem, gdzie taki news umieścić.

Otóż jak donosi ich strona od lutego jest możliwość zwiedzania browaru. (...)
    Nie jest to żadna nowośc, browar ten można było od dawien dawna zobaczyć od środka.
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pendragon
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Ale w sposób opisany - za 20 zł i z fantami?

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• abernacka
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10861

Masz racje bez 20zł ale reszta się zgadza. Kto chciał zobaczyć ten browar to zobaczył jego a jak nie to i ten koszyk piwa nie pomoże.
        Last edited by abernacka; 2009-03-12, 14:01.

Comment

• misha22
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2008.12
          • 128

Kto chciał zobaczyć ten browar to zobaczył jego a jak nie to i ten koszyk piwa nie pomoże.
          ---
          Gdyby ktos chciał sie jeszcze wrażeniami podzielić...i co jeszcze w Witnicy można zdziałać?
          Misza
          Last edited by ART; 2009-03-26, 15:04. Powód: cyt.

Comment

• abernacka
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

(...)Gdyby ktos chciał sie jeszcze wrażeniami podzielić...i co jeszcze w Witnicy można zdziałać?
            Misza

Zapraszam do galerii:

Z Witnicy do granicy niemieckiej masz ok.30km i to jest jedyna atrakcja tego miasta po za browarem.
            Last edited by ART; 2009-03-26, 15:04.

Comment

• Pankracy
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2007.10
              • 2797

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
              Z Witnicy do granicy niemieckiej masz ok.30km i to jest jedyna atrakcja tego miasta po za browarem.
              W mieście może i nic ciekawego poza browarem nie ma, ale pod Witnicą jest Świerkocin. A tam znajduje się jedyne w Polsce "zoo safari".

Comment

• zgroza
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2008.03
                • 3605

Jak się dobrze trafi, w Witnicy można spotkać Syrenę Bosto z dwusuwem na chodzie :P
                W pobliżu jest Park Narodowy Ujście Warty oraz Kostrzyn n/Odrą.
                Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• Pankracy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2007.10
                  • 2797

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza
                  W pobliżu jest Park Narodowy Ujście Warty oraz Kostrzyn n/Odrą.
                  Jeżeli chodzi o ciekawe miejsca w dalszej okolicy Witnicy to jest tam tego trochę.
                  - Chwarszczany - dawna komandoria templariuszy i joannitów, w sierpniu jakieś festyny rycerskie się tam odbywają
                  - Gorzów Wlkp. - katedra i przejażdżka jedną z dwóch linii tramwajowych
                  - Kostrzyn n/Odrą - "ruiny" i Przystanek Woodstock
                  - Słońsk - ruiny zamku joannitów, muzeum martyrologii w miejscu KL Sonnenburg

Comment

• Pendragon
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedzi
                    - Gorzów Wlkp. - katedra i przejażdżka jedną z dwóch linii tramwajowych
                    Trzech !

Comment

• Pankracy
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2007.10
                      • 2797

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                      Trzech !
                      To co tej trzeciej w końcu nie zlikwidowali?

Comment

• Pendragon
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Fakt, coś tam kiedyś czytałem, że prezydent chce likwidować trasę na Piaski (podobnie jak jego mądry inaczej kolega z Gliwic), ale póki co jeździ:

Z tym, że jakby zlikwidowali tę trasę, to zostałaby tylko jedna linia, a nie dwie.

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

Nocując w Zielonej Górze przed warsztatami akurat zobaczyłem w TV reportaż, o tym, że BOSS zwieksza zatrudnienie o 10 osób, wprowadza drugą zmianę i chce w tym roku wyprodukować uwaga.. 400 tys. hl ... komuś się pomyliły albo jednostki albo dodał jedno zero za dużo

Comment

• pebejot
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2010.01
                            • 1566

Aktualnie zwiedzanie browaru odbywa się w każde poniedziałki od 11.00
                            Wchodzą grupy (minimum 10 osób), a koszt 15 zł od osoby obejmuje zwiedzanie linii produkcyjnej, powstałego niedawno muzeum browaru, oraz degustację. Wycieczki zagraniczne płacą więcej. Ile ? Nie wiadomo.

Przy browarze cały czas działa restauracja "Piwosz" czynna od poniedziałku do soboty od 10.00 do 20.00
                            Wczoraj na nalewaku było jasne i malinowe w cenie 4 zł. Dowiedziałem się, że gdy podpinają Portera, cena nie zmienia się i jest to nadal 4 zł, co wydaje się wręcz nieprawdopodobne.
                            Niestety sympatyczna Pani, nalewająca nam piwo w ordynarny sposób usuwała całą pianę łyżką do zlewu. Gdy delikatnie zwróciłem uwagę, że lubię piwo z gęstą i obwitą pianą i mogę poczekać nawet kilkanaście minut, Pani procederu nie przerwała i odpowiedziała: No jakoś sobie poradzimy
                            W restauracji dania kuchni Polskiej. Zupy 6-8 zł, drugie danie 12-18 zł.

Przy browarze jest też sklep firmowy "Ewa", gdzie jest duży wybór piw w butelkach.

Comment

Przetwarzanie...
                            X