Koreb zmienia diametralnie grafikę etykiet

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Koreb jest chyba w stałej ofercie Rodzinki, zawsze go tam widuję. Ale znamy sie tylko z widzenia

Comment

• Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika behegrzmot Wyświetlenie odpowiedzi
      ... moim zdaniem sa masakrycznie kiczowate :/
      Mam takie same zdanie. Obecne dowodzą jedynie sprawności warsztatowej grafika, bo na pewno nie fantazji i dobrego smaku. A korzystanie z darmowych fontów jest obciachowe, można było pokusić się o coś oryginalnego.

Dla mnie nie ma nic bardziej dennego, niż używanie pseudogotyckich fontów. Jakie to ma odniesienie do kultury i tradycji centralnej Polski?

Comment

• kopyr
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2004.06
        • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
        Dla mnie nie ma nic bardziej dennego, niż używanie pseudogotyckich fontów. Jakie to ma odniesienie do kultury i tradycji centralnej Polski?
        Postmodernizm Krzysiu, postmodernizm. Przecież to jest Browar III Tysiąclecia.
        Wg mnie jedynie kilka etykiet z małych browarów jest lepsza od tych, mam na myśli Żywe, Noteckie n/p, Dawne.
        blog.kopyra.com

Comment

• zgroza
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2008.03
          • 3605

To już Krajanowe ety mi się bardziej podobają.
          Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• Pancernik
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.09
            • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
            W Łasku od 1523 roku stoi Kościół Kolegiacki pw. Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Maryi Panny i Św. Michała Archanioła, ufundowany przez niejakiego Jana Łaskiego, ówczesnego Prymasa Polski, wzniesiony w stylu późnego gotyku .

W sumie, zamykając historyczne klimaty, byłoby lepiej, aby browar nazwał się Korab, bo tak poprawnie nazywa się, hm..., jednostka pływająca, widniejąca w herbie Łasku i na etykietach piwa.

Comment

• Krzysiu
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2001.02
              • 14936

Na pierwszy rzut oka widać, że ten późny gotyk jest całkiem renesansowy

Styl pisma, uważany dzisiaj za gotycki, gotycki nie jest, tylko renesansowy, nazywa się szwabacha, pochodzi z Krakowa i środkowej Polsce używany nie był.

Comment

• Pancernik
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9787

To fakt, bryła kościoła była "udoskonalana", chociaż ponoć zachowało sie kilka "czysto"-gotyckich łuków...
                A liternictwo na etykietach to chyba też nie szwabacha, lecz "swobodna wariacja na temat", tak, aby była czytelna dla piwnego konsumenta.
                Nie zmienia to faktów, że: a) jedziemy w OT, b) etykiety się widocznie (nomen omen) poprawiły. Czy piwo też - zo-ba-czy-my...

Comment

• e-prezes
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19260

Moim zdaniem, nie licząc tych z początków browaru i tych okazyjnych (westernowych) browar miał przyzwoite (jak na mały browar) etykiety. BSK miał może ciekawsze, co z tego jak każda była przyklejona niedbale. Zmierzam do tego, że nie tylko praca grafika jest tu ważna (co zostało tu i ówdzie powiedziane już niejednokrotnie).
                  Last edited by e-prezes; 2009-03-24, 16:41.

Comment

• Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

A mi się etykieta podoba. Tutaj nie widać - na "żywo" eta jest matowa ze złoconymi elementami. Niestety, krawatka nie trzyma się w stylu.

Kupiłam Piwo Żywe, za odstraszającą cenę 4,80 zł

Obawiam się, że te etykiety kosztowały tyle. No nic, zobaczę, jak smak - za jakąś godzinkę.
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• peixe
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2008.03
                      • 115

Nie, no nie mowcie, ze nowe etykiety sa slabe. W porownaniu do poprzednich, to i tak mamy postep niemal dekady Jeno patrzec, jak doszlusuja do obecnej rzeczywistosci. A Herbowe bym z oferty wycofal i popracowal nad receptura tak gdzies do IV tysiaclecia...
                      Last edited by peixe; 2009-03-24, 23:48.

Comment

• tfur
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2006.05
                        • 1311

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                        Acan to Zduńska Wola, po sąsiedzku z Łaskiem... .
                        Ale "karnij" się, proszę, i daj cynk, czy to całe dobro jest w Rodzince dostępne, to jakoś na dniach też "skrótem" do domu przez Pejzażową zawinę. A może spotkasz tam też te nowinki z Kipera (również niedaleko od Łasku)?
                        gdzie rzym, gdzie krym! co racja, to racja. bieżaj, zwierzu pancerny, na pejzażową! jest żywe z koreba i acan też jest, a kipera nie zauważyłem, ale o oczopląs tam nietrudno.
                        veni, emi, bibi

Comment

Przetwarzanie...
                        X