Ale to są sprawy które rozstrzygnąć musi sąd. My natomiast skupiamy się na czymś innym.
Petycja w sprawie Zwierzyńca - podpisz się! Czekamy na Ciebie do końca kwietnia!
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
A ja powiem tak: petycję podpisałem, ale.... :
- nigdy w życiu nie widziałem w Warszawie i okolicach piwa ze Zwierzyńca. Może źle szukałem.
- piwo zwierzynieckie piłem w .... Zwierzyńcu grubo ponad 20 lat temu
- skoro jest to piwo głównie lokalne, to co ja mam do tego browaru? Co mnie to obchodzi?
- mimo wszystko podpisałem, w imię rozwoju małych browarów w Polsce, w imię kultywowania tradycji piwowarskich i w imię zdrowej konkurencji rynkowej.
Wasze
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedzi... nie widziałem w Warszawie i okolicach piwa ze Zwierzyńca.veni, emi, bibi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedzico ja mam do tego browaru? Co mnie to obchodzi?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedzikoszykowa, pejzażowa, kiedyś płowiecka, a dawniej, zdaje się, nawet sklepy mini europa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziTeoretycznie masz. Właścicielem browaru jest Skarb Państwa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziMajątek Browaru Zwierzyniec, to majątek komuś ukradziony, a wszelkie dysponowanie tym majątkiem z wykluczeniem pierwotnych właścicieli, którym ten majątek ukradli komuniści, to zwyczajne paserstwo. O tym, co ma być w Browarze Zwierzyniec, powinni decydować tylko ci, co im ten browar ukradziono, czyli nie jest to ani Perła, ani żaden urząd w Zwierzyńcu , w gminie, czy województwie, czy żadna inna grupa. Petycja według mnie powinna raczej być do Perły, żeby przestała być paserem tego, co komuś wcześniej ukradziono. Gdyby sama Perła funkcjonowała w czasach świeżo powojennych, to ich cały majątek też byłby ukradziony i ciekawe jakie by mieli o tym zdanie.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedzi- mimo wszystko podpisałem, w imię rozwoju małych browarów w Polsce, w imię kultywowania tradycji piwowarskich i w imię zdrowej konkurencji rynkowej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedziA ja powiem tak: petycję podpisałem, ale.... : (...)
- skoro jest to piwo głównie lokalne, to co ja mam do tego browaru? Co mnie to obchodzi? (...)
Wasze
A jeśli nie planujesz wybrać się w tamte strony, to chociażby po to, aby móc zaopatrzyć się w charakterystyczną butelkę zwierzynieckiego piwa, w którymkolwiek sklepie specjalistycznym.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziIdea szczytna, w kwestii popierania produkcji piwa regionalnego, nie związanego z koncernami i ich sposobami na produkcję piwa, ale ja się pod nią nie podpiszę z jednego podstawowego dla mnie powodu. Majątek Browaru Zwierzyniec, to majątek komuś ukradziony, a wszelkie dysponowanie tym majątkiem z wykluczeniem pierwotnych właścicieli, którym ten majątek ukradli komuniści, to zwyczajne paserstwo. O tym, co ma być w Browarze Zwierzyniec, powinni decydować tylko ci, co im ten browar ukradziono, czyli nie jest to ani Perła, ani żaden urząd w Zwierzyńcu , w gminie, czy województwie, czy żadna inna grupa. (...)Last edited by skakacz; 2009-04-08, 01:29.
Comment
-
-
A wogóle jakie jest stanowisko Zamojskich w tej sprawie? i dlaczego kopia pisma nie trafiła do nich? Browar browarem, kultywowanie tradycji swoją drogą, ale skoro kilka osób poruszyło już temat Zamojskich czy nie jest to również istotny aspekt sprawy jak Zamojscy wyobrażają sobie działalność po ewentualnym przejęciu majątku?Last edited by e-prezes; 2009-04-08, 11:28.
Comment
-
-
Statystyka cd.
1242 podpisy - ale 8 osób wpisało się dwa razy, a rekordzista z Głogowa Młp. nawet 3 razy. Wbrew ich własnym przypuszczeniom (w postach wyżej) nie ma podwójnych wpisów unkela i Gophera. Trzy osoby podały samo imię i miejscowość, jedna dodatkowo jeszcze inicjał nazwiska. Z kolei 17 osób podało imię i nazwisko, ale nie podało miejscowości.
Najliczniej reprezentowane miejscowości (po odliczeniu podwójnych wpisów):
1. Warszawa - 165
2. Łódź - 74
3. Kraków - 59
4. Lublin - 54
5. Wrocław - 49
6. Częstochowa - 45
7. Poznań - 34
8. Biłgoraj - 30
9. Zamość - 27
10-11. Gdańsk - 21 i Zwierzyniec - 21
12. Katowice - 20
13. Nowy Sącz - 16
14-15. Gdynia - 15 i Olsztyn - 15
16. Opole - 12
17. Bielsko-Biała - 10 i Zdzieszowice - 10
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ray Wyświetlenie odpowiedzilubelskie (i nietylko) dorzuca swoich głosików parę
1348 podpisów (po odrzuceniu w/w - 1332)
1) Mazowieckie - 233
2) Lubelskie - 230
3) Śląskie - 171
4) Łódzkie - 117
5) Małopolskie - 103
6) Dolnośląskie - 92
7) Wielkopolskie - 65
8) Pomorskie - 58
9) Podkarpackie - 42
10) Warmińsko-Mazurskie - 32
11) Opolskie - 31
12-13) Kujawsko-Pomorskie - 25 i Zachodniopomorskie - 25
14-15) Podlaskie - 18 i Świętokrzyskie - 18
16) Lubuskie - 12
Brakujące 60 podpisów to te zagraniczne (12), bez miejscowości (22) i niewiadomej lokalizacji (26).Last edited by toto; 2009-04-09, 16:41.
Comment
-
Comment