Sklep z dobrymi piwami blisko dworca kolejowego Gdynia Główna ?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • petrus33
    Gość
    • 2008.01
    • 888

Sklep z dobrymi piwami blisko dworca kolejowego Gdynia Główna ?

Czy zna ktoś jakikolwiek sklep koło dworca kolejowego Gdynia Główna, w którym można kupić lepsze piwa ?? Bardzo zależy mi na tej informacji, ponieważ jak co roku jedziemy na ryby do Szwecji i chcielibyśmy skosztować czegoś zacnego. Niestety na terminalu promowym StenaLine same koncerniaki w puszkach !! Bardzo proszę o pomoc.
    pozd
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10862

Oprócz oferty Ambera (Remus i Red) nic nie kupisz ciekawego koło dworca.
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• marecki12
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.12
      • 156

Ewentualnie sklep Bomi w Batorym
      http://marecki12.web-album.org/

Comment

• abernacka
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marecki12 Wyświetlenie odpowiedzi
        Ewentualnie sklep Bomi w Batorym
        Faktycznie to bardzo blisko dworca

Comment

• marecki12
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2005.12
          • 156

Jak ktoś chce kupić coś ciekawego, to w centrum oprucz Batorego nic niema, a do Batorego z dworca to 12 minut pieszo, to chyba aż tak daleko nie jest
          http://marecki12.web-album.org/

Comment

• abernacka
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marecki12 Wyświetlenie odpowiedzi
            Jak ktoś chce kupić coś ciekawego, to w centrum oprucz Batorego nic niema, a do Batorego z dworca to 12 minut pieszo, to chyba aż tak daleko nie jest
            Po pierwsze OPRÓCZ.
            Po drugie pamiętaj, że chłopaki będą mieli na grzbietach ciężkie plecaki.

Comment

• abernacka
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10862

Tak przy okazji a cóż w Bomi w Batorm jest tak ciekawego, że warto tam podjechać? Kilka marnych flaszek z importu a z krajowych wyrobów całkowita posucha.

Comment

• petrus33
                Gość
                • 2008.01
                • 888

Jedziemy dwoma samochodami, także miejsca jest sporo.
                Chodzi nam o bliskość sklepu, ponieważ spotykamy się przy dworcu o 19.00, a prom odpływa o 20.00, dlatego też dalsze wypady nie wchodzą w grę. Nie znam Gdyni i dlatego się pytam mieszkańców tego miasta. Musi być jakiś sklep, nie wierzę, że to taka pustynia piwna.
                pozd

Comment

• Rycho_128
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2007.03
                  • 1054

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Musi być jakiś sklep, nie wierzę, że to taka pustynia piwna.
                  pozd
                  Niestety, tak to jest. Jeżeli chodzi o sklepy, to z takich naprawdę ciekawych w Gdyni znam Browarek, ale to dość daleko od dworca, przy obwodnicy (na terenie TESCO), ale nie w samej hali TESCO. Jest jeszcze Degustatornia, ale to pub, nie sklep, chociaż można kupić flaszki na wynos - ale cena knajpiana. Może i są inne sklepy, ale ja, z Gdańska a nie z Gdyni będący, nie wiem. W Gdańsku są 2 (słownie: dwa) ciekawe sklepy - u dyrektora na Przymorzu i Anol na Płockiej (Ujeścisko). I to wszystko. Niestety... W innych trójmiejskich sklepach poza masówą można jedynie Ambera ustrzelić, no, może jeszcze pojedyncze egzemplarze z pozakoncernowej oferty. Oczywiście mówimy o polskich piwach. Zagranica to insza inszość.
                  No, jak ktoś wie, że jest więcej, niech pisze.
                  Gdański Browar WaRy
                  Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
                  Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...

Comment

• Pendragon
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

Jeżeli cena za piwo nie gra roli i jesteście samochodem, to do Degustatorni zdążycie obrócić, tylko trzeba wiedzieć jak tam wjechać. Lepsze rozwiązanie to pozostawienie samochodu na parkingu koło Urzędu Miejskiego, na ul. Piłsudskiego, zaraz za skrzyżowaniem ze Świętojańską. Stąd już tylko jakieś 100 metrów do Degustatorni.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• petrus33
                      Gość
                      • 2008.01
                      • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                      Jeżeli cena za piwo nie gra roli i jesteście samochodem, to do Degustatorni zdążycie obrócić, tylko trzeba wiedzieć jak tam wjechać. Lepsze rozwiązanie to pozostawienie samochodu na parkingu koło Urzędu Miejskiego, na ul. Piłsudskiego, zaraz za skrzyżowaniem ze Świętojańską. Stąd już tylko jakieś 100 metrów do Degustatorni.
                      Znam ten pub, ale ceny są dla nas nie do przyjęcia przy większej ilości piwa.
                      pozd

Comment

• atheus
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2006.10
                        • 67

Jest sklep niedaleko dworca, w którym z tego co pamiętam można było kupić sztandarowe wyroby Ambera (Żywe, Imperial Porter. Na wystawie mieli nawet wielką reklamę Żywego) oraz Perłę. Nie mogę sobie przypomnieć nazwy. Znajduje sie on naprzeciwko wyjścia z dworca SKM (po lewej od dworca głównego, patrząc od frontu) po drugiej stronie ulicy. Nazwa była jakaś fikuśna, ale za chińskiego boga nie mogę sobie przypomnieć.

Comment

• abernacka
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10862

Jeżeli podróżujecie samochodem niedaleko terminalu promowego znajduje się oto ten sklep: http://www.browar.biz/forum/showthre...ghlight=gdynia

Comment

• krymo
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2008.04
                            • 11

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika atheus Wyświetlenie odpowiedzi
                            Jest sklep niedaleko dworca, w którym z tego co pamiętam można było kupić sztandarowe wyroby Ambera (Żywe, Imperial Porter. Na wystawie mieli nawet wielką reklamę Żywego) oraz Perłę. Nie mogę sobie przypomnieć nazwy. Znajduje sie on naprzeciwko wyjścia z dworca SKM (po lewej od dworca głównego, patrząc od frontu) po drugiej stronie ulicy. Nazwa była jakaś fikuśna, ale za chińskiego boga nie mogę sobie przypomnieć.
                            Czyżby chodziło o "MELANŻ"?

Comment

• atheus
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2006.10
                              • 67

O dokładnie!
                              Zastanawiałem się nad tą nazwą, ale doszedłem do wniosku, że jest zbyt dziwna jak na sklep i że sobie ubzdurałem

Comment

Przetwarzanie...
                              X