Na allegro są do kupienia 50l beczki na piwo i teraz moje pytanie gdzie można na takie beczki napełniać ile to kosztuje i gdzie można kupić akcesoria do nalewania z takiej beczki??
Napełnianie beczki piwo
Collapse
X
-
Niektóre nieduże browary napełnią Ci beczkę, niektóre nie; niektóre biorą na wymianę; duże znaczenie ma rodzaj beczki.Comment
-
Comment
-
Comment
-
Jak już pisałem, różnie to bywa np. browar praktycznie nie keguje, nie chce więc napełniać wcześniej swojego kega, bo jak nie przyjadę, to będzie miał kłopot (albo jak przyjadę z nieodpowiednim kegiem). Praktycznie w każdym małym browarze jest trochę inaczej.Comment
-
Comment
-
Najfajniej pod tym względem było w pewnym małym browarze. Stały tanki z różnymi piwami i wybierałem, z których ma być nalane piwko (miałem 2 kegi, większy i mały), do wyboru, w jednym takie filtrowane, w innym inne niefiltrowane... Nazwy browaru z pewnych względów "koncesyjnych"nie mogę tu wymienić.
Ogólnie, jak mi zależało na jakimś piwie, to dzwoniłem, pytałem, prosiłem, umawiałem się ...Comment
Related Topics
Collapse
-
13.05.2021 będąc w Poznaniu zabrałem się do Nieczajnej z Jankiem Szałą, który warzy tu kontraktowo. Inaczej czekał by mnie 5 kilometrowy spacer ze stacji PKP Wargowo. Teren gdzie znajduje się browar leży kawałek od wsi i na pierwszy rzut oka budzi mieszane uczucia. Betonowe płoty, siatki...
-
Channel: Browary polskie
-
-
Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
-
Channel: Niemcy
-
-
Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
-
Channel: Belgia
-
-
Witam!
Czy ktoś spotkał się z sytuacją, gdzie beczka zawierała dość sporą szparę na dnie jak na załączonych obrazkach? Szpara rozciąga się na całą średnicę, ale przy jednym końcu jest ona dość spora. Jestem świadomy, że można beczkę uszczelnić, gdy zawiera szpary między...-
Channel: Sprzęt
-
-
Pszenica z sokiem z mango.
Ekstrakt 13.0*, alko 5.0%.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, blady pomarańczowy.
Aromat - cytrusy, multiwitamina, stary Bobofruit (taki z PRL-u).
Smak...-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-10-18, 18:48 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment