Nie o to chodzi, żebym strasznie cierpiał widząc to w telewizorze
Ale reklama powinna zachęcać do kupienia czegoś. Reklamy Okocimia mnie osobiście raczej zniechęcają, a to znaczy, że są przeciwskuteczne. A to znaczy, że lepiej, gdyby ich nie było.
reklama ma po prostu zwrócić uwagę na produkt, a to czy jest normalna czy debilna producentów myślę nie obchodzi.
idziesz do sklepu, patrzysz na produkt i myślisz: "gdzieś już to było" i jeden to kupi a drugi nie. Taki rynek.
A ja to odbieram inaczej. Jak widzę jakiś produkt i myślę sobie - "ten produkt reklamowała banda debili" - to na bank go nie kupię. Dlatego w zasadzie nie pijam Okocimia.
Ale ja jestem chyba niedostosowany do społeczeństwa
Nie tylko zwrócić uwagę, ale zwrócić pozytywną uwagę. Jesli reklama jest prymitywna - dla mnie od razu jest to jak piwo dla prymitywów, a w zarozumiałości swojej się do nich nie zaliczę
Jeżeli natomiast wręcz propaguje negatywne dla mnie wzorce - bedę ją tepić na forum i już.
ja nie mówię że debilna reklama jest skuteczna
też na mnie to nie działa i wręcz mnie to wq...
piszę jak jest i jak to jest odbierane przez ludzi, a "spece" od reklamy wiedzą jak i do kogo trafić.
tak samo jest we współczesnej muzyce, włączcie sobie MTV lub VIVĘ i popatrzcie na teledyski. Co to jest???
Reklama jest dobra kiedy jej cel jest osiągnięty
Aby reklamować sie w TV trzeba jescze paru innych działań, m.in. produkt powinien być dostępny...
Czy zatem piwo Królewskie jest dostępne w sklepiku obok ( waszego miejsca zamieszkania oczywiście )???
Chyba, że kierowana jest wyłącznie do mieszkańców Warszawy i okolic.
A to w pewnym sensie tłumaczy jej treść
Comment