Piłem dzisiaj Żywca (kupiłem na imprezę i został, generalnie omijam). Odniosłem wrażenie, że jest o wiele słabiej chmielony niż dawniej, jest raczej kwaśny niz gorzki, czy ktoś coś wie o zmianie receptury?
Chmiel w piwie Żywiec
Collapse
X
-
Chmiel w piwie Żywiec
Popieraj małe browary!!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Tagi: brak
-
-
Zaraz zapiszę to w piwo konkretnie, że produkt marcopolokowy nie nadaje się do picia!!! Dawno, naprawdę dawno temo zdażyło mi się wylać piwo, niestety wczoraj zrobiłem to z żywcem.
Ochyda, ochyda, ochyda.
Dodam, że kiedyś jednym z moich ulubionych piw był żywiec w butlekach 0,33 tzw szpilkach - niestety jak butelki znikły tak znikł smak, zapach i cała magia tego piwa.
Dużo wody (źródlanej) musi upłynąć zanim jeszcze raz odważę się zakupić to piwo (czy to jest piwo?).
Co się dzieje z tym browarem?
Powtórzę się: ochyda, ochyda, ochyda.
Comment
-
-
piwo napisal/a
Dodam, że kiedyś jednym z moich ulubionych piw był żywiec w butlekach 0,33 tzw szpilkach - niestety jak butelki znikły tak znikł smak, zapach i cała magia tego piwa.
Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacy
Comment
-
-
mam nadzieję, że chociaż na giełdzie w Żywcu nie będą nam szczyn wciskaliWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
No cóż, od czasu pamiętnej wpadki Żywca jakieś 8 lat temu (kiedy piwo śmierdziało gnojówką i w żaden sposób nie dało się go wypić) unikam tego browaru jak ognia, i chyba nic na tym nie tracę...browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
-
-
Właśnie wypiłem Żywca z puchy (ale przelane do szkła) i muszę szczerze powiedzieć że jakoś wypiłem je bez obrzydzenia. Szczuchowate - to fakt, takie jakieś nijakie - to fakt. Ale obrzydliwe napewno nie było.
No coż, darownemu koniowi nie zagląda się w zeby, ale...Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
szarpik napisał(a)
Zdecydowanie wolę EB od Żywca
jeśli miałbym wybierać pomiędzy siuśkami a szczynami to wybrał bym .........
..................
......................
..........................
..............................
coś innegobez brody...
Comment
-
-
Comment