Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko
Wyświetlenie odpowiedzi
Jakie profity z podpisania umowy z koncernem piwowarskim?
Collapse
X
-
Faktycznie pojechałem celowo z "lodówą i parasolem" choć na początku i tak miałem napisać nieco ostrzej ale sam oceznurowałem się
W sumie Rohozecky dobrze to ujał tzn nie tak emocjonalnie jak ja. Chodzi o to by nie dac się zbajerowac jakimś gadżetem (lodówką , stolikiem , parasolem czy nawet kolorowym firmowym długopisem żelowym BIC) i wzamian stracić własną niezalezność.
Mnie osobiście wkurza że kupując piwo u jakiegoś "wielkiego gracza piwnego rynku" to on dyktuje mi gdzie mam je postawić , za ile sprzedać (a może ja chce charytatywnie je sprzedać za 80 proc wartości ?) , 3mać w lodówce z wielkim krzykliwym logo jego firmy (a może taka lodowka pasuje mi do wystroju knajpy jak kalosze do futra z soboli) i - co najbardziej mnie irytuje - zakazać sprzedaży piw od konkurencji.
Moja knajpa i ja decyduje jakie piwo będę sprzedwał , po jakich cenach i gdzie je stawiał z kaloryferem włącznie
Zresztą jak znam życie to i tak nie mamy się co cisnieniować miedzy sobą bo pewnie powstanie kolejna knajpa serwująca masowy produkt. Myślę że kolega Tequil już dawno podjął decyzję że i tak bedzie brał piwo od koncernów - jedynie zastanawia się od którego. Ale oczywiście to Jego prawo jako własciciela i nic nam do tego.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziMuszę zaznaczyć, że nie jestem do końca pewny o ile jest droższy, ale z pewnością Ciechan kosztuje więcej niż piwa koncernowe
Pamiętam również czasy kiedy Ciechan dopiero zdobywał rynek ( 3 lata wstecz) to w wymienionym Zofmarze kosztował 1,80 a Żubr 1,95Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."
Comment
-
-
Wracając do tematu, wydaje mi się, że w tej chwili co do browarów, to na dolnym śląsku dodatki może oprócz wielkiej trójki, zaoferować tylko Primator. Na mieście nie raz widziałem parasole i ławy. Samo piwo tez dobre, i w wielu rodzajach (nawet stout jest )
pozdrawiam
piotry
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziAle ja pisałem o piwie w KEGu a nie w butelce.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
Comment