Bardzo drogie piwa
Collapse
X
-
-
Przy piwach belgijskich w butelkach 0,75l w cenach 15-30 zł, warto zrobic sobie porównanie z winami. Czy kupimy dobre wino w takiej cenie? Chyba tak, ale nie tak łatwo, natomiast w tym przedziale cenowym dostaniemy już doskonałe jakościowo piwo - n.p. Chimay, Triple Karmeliet, Gulden Draak, Westmalle itp.
Co do piw n.p. niemieckich za 10zł tu już mam wątpliwości - niektóre nie są warte aż takiej ceny. To samo z egzotykami z Azji czy Afryki - często to pospolite piwa, tylko cena niepospolita.
A przeliczanie ilościowe - ileś tam butelek (dobrego) polskiego piwa na jedną butelkę zagranicznego nie ma sensu.Last edited by snorre; 2009-05-27, 21:33.Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!Comment
-
Po drugie primo - porównywanie piwa i wina jest podobne do np. porównania motocykla do samochodu: kupisz baaaardzo dobry jednoślad za PLN 50.000, ale samochód juz co najwyżej przeciętny. Albo salceson i szynka parmeńska - analogicznie (wiem, trudne słowo ).
Po trzecie primo - podobnie, jak w powyższych przykładach motoryzacyjnym i wędliniarskim - raz masz ochotę napić się wina, a raz wina. I tyle.
Aha, mnie też wychodzi "kategoria C". I tak dobrze, że nie CDD...Comment
-
pozdComment
-
Comment
-
ja staram się wypić każde nowe piwo jakie uda mi się znaleźć w sklepach (oczywiście na ile pozwoli zawartość portfela); co do ceny i jakości piw to oczywiście nie zawsze idą one w parze, ale mimo to uważam że warto czasem wypić jedno droższe niż pięć tańszych (szczególnie jeśli jest to piwo którego się jeszcze nie próbowało)Comment
Comment