Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kjaros
Wyświetlenie odpowiedzi
Pijmy piwo z Raciborza
Collapse
X
-
-
-
Chyba już nie będzie okazji do napicia się Racibora, Bercika etc
Comment
-
-
-
2 skrzynki
Udalo mi sie dopasc w Oszolomie raciborskie w piatek 04.09. Przejalem na moja strone 2 skrzynki i teraz sie degustuje. Pyszne sa te mocniejsze wyroby: Hajduk Mocny i Mocne z Zamku.Wszystkie z data waznosci 25/02/2007. Bedzie mi ich brakowalo Po cichu zywie nadzieje, ze stanie sie cud i browar nie zaprzestanie produkcji.Racibor/Hoegaarden/Kamenitza
DonPedro + browara szklanica
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DonPedro Wyświetlenie odpowiedzi.Wszystkie z data waznosci 25/02/2007. Bedzie mi ich brakowalo i.
Comment
-
-
No a kosztował ktoś jeszcze np. mocne z zamku robione wg. nowej receptury? Bo te w auchan to raczej jeszcze stare są (wg starej recept.)Last edited by Marecki1410; 2009-09-09, 06:15.
Comment
-
-
Czegoś nie rozumiem. Jak wynika z informacji jeszcze sprzed dwóch tygodni, browar raciborski przestał warzyć piwo. Tymczasem dziś w Rodzince BIS kupiłem raciborskie piwo, na dodatek w nowej odsłonie (nazywa się "Raciborskie" - nie dostrzegłem, żeby gdzieś na forum było opisane). Po pierwsze, skoro piwo to jest warzone w otwartych kadziach, a na etykiecie browar chwali się, że proces ten zajmuje 30-40 dni, to informacje o przerwaniu produkcji kilka tygodni temu nie mogą być prawdziwe.Last edited by Siemion; 2009-09-20, 00:41.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Siemion Wyświetlenie odpowiedzi. Po pierwsze, skoro piwo to jest warzone w otwartych kadziach, a na etykiecie browar chwali się, że proces ten zajmuje 30-40 dni, to informacje o przerwaniu produkcji kilka tygodni temu nie mogą być prawdziwe.
Comment
-
-
Przy następnej wizycie w Rodzince BIS dowiem się, jaka historia kryje się za piwem "Raciborskim", które nabyłem. Chyba, że ktoś zrobi to wcześniej.
Byłoby przykro, gdyby faktycznie to tylko były ostatnie drgnięcia browaru. Piwo było rewelacyjne (zgaduje - choć tylko po zawartości alkoholu - że to Racibor Pełne w innej odsłonie). Już żałuję, że kupiłem tylko trzy butelki.
Comment
-
-
z ciekawości to ile kosztuje butelka? słyszałem że 3 złote?Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/
Comment
-
Comment