Pomyje to może nie są ale po co pić takiego gambacza który w sobie nie ma nic wartego uwagi jak można bez większego wysiłku w Czechach znaleźć o wiele lepsze piwa.
najznamienitsze czeskie piwa
Collapse
X
-
Ostatnia zmiana dokonana przez pioterb4; 2009-06-23, 13:50.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziNo właśnie nie są i dlatego nie zgodziłem się z kolegą dedkiem. Najlepsze piwo w Czechach to to nie jest, tu się zgadzam. Czy to Bernard czy Rytir czy Krakonos lepiej mi podchodzą, ale bez skrępowania mogę powiedzieć że jest to piwo dobre i tyle. A swoją goryczką Gambrinus przebija z pewnosćią i Kozła i Budvara i kilka innych koncernówek. Jakby patrzeć w ten sposób to w Polsce można znaleźć z 3 piwa średnie i z 2 dobre, a reszta to "pomyje"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedziTu chyba kolega przesadził szczególnie z Budvarem który jest jednak dobrym piwem i utrzymuje swój niezły poziom.Ostatnia zmiana dokonana przez rohozecky; 2009-06-23, 14:30.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedziZ kolei przebić Kozla to już żadne osiągnięcie...
P.S. Beczkowy Budvar bywa całkiem przyzwoity. Na wersje beczkowe/butelkowe szkoda kasy/czasu. Z kolei butelkowe Bernardy są dla miłośników wysublimowanego skunksa.Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2009-06-23, 14:51."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi... chyba, że mowa o świeżutkim Cernym Kozlu z beczki
Aby ten wątek poszerzyć, co do řezanego, za absolutne dno uważam takież Krušovice, niepijalne jak dla mnie w żadnych okolicznościach.
pozdrowienia... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
G to jest to samo co polskie koncernówki z małą różnicą zawartości alkoholu.
Comment
-
-
możemy se pisać że Budvar bywa dobry, że Gambrinus jest lepszy od Żubra, że Pilsner to nawet gorzki - tylko co z tego jak w Czechach jest cała masa piw o niebo lepszych i kolegę wilko myślę niewiele obchodzi, że jakieś piwo jest mniej przeciętne od innego (a może nawet bywa dobre), skoro ma on ochotę na piwo wyśmienite
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzimożemy se pisać że Budvar bywa dobry, że Gambrinus jest lepszy od Żubra, że Pilsner to nawet gorzki - tylko co z tego jak w Czechach jest cała masa piw o niebo lepszych i kolegę wilko myślę niewiele obchodzi, że jakieś piwo jest mniej przeciętne od innego (a może nawet bywa dobre), skoro ma on ochotę na piwo wyśmieniteLotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzimożemy se pisać że Budvar bywa dobry, że Gambrinus jest lepszy od Żubra, że Pilsner to nawet gorzki - tylko co z tego jak w Czechach jest cała masa piw o niebo lepszych i kolegę wilko myślę niewiele obchodzi, że jakieś piwo jest mniej przeciętne od innego (a może nawet bywa dobre), skoro ma on ochotę na piwo wyśmienite
Comment
-
-
Nikt na to nie wpadł
Może niech kolega sam sobie wyrobi opinię, na początek na podstawie lektury:
http://www.browar.biz/forum/forumdisplay.php?f=53
Comment
-
-
że sam siebie zacytuję:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wilko Wyświetlenie odpowiedziniestety tak dość nagle się o tym dowiedziałem więc nie mam czasu na przejrzenie wszystkiego co z czech na forum opisano i na podstawie tego stworzenia listy. w związku z tym zwracam sie z tym do Was:
jakiego piwa z Czech grzech nie prywieść?
Comment
-
-
Więc może kolega się z nami podzieli co dobrego zostało przywiezione.http://picasaweb.google.pl/psychomanteum1/
2011 kapsli - 44 państwa... w tym 222 Polska
Comment
-
-
ze smutkiem przyznam, że nic. z racji pogody i trudności z odnalezieniem, tato na miejscu był dopiero koło 23 nie jak planował przed 20, a i to nie w samej Pradze, a na obrzeżach. z rana niby owszem się wybrał odnaleść kilka sklepów, których adresy mu podałem ale że było to ścisłe centrum były problemy z parkowaniem. i tak sporo czasu poświęcił za co mimo braku efektów trzeba mu dziękować. przez to wszystko wrócił do domu po 2 w nocy. dodam że wracał we wtorek, kiedy to paskudne burze się szwędały
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wilko Wyświetlenie odpowiedziz rana niby owszem się wybrał odnaleść kilka sklepów, których adresy mu podałem ale że było to ścisłe centrum były problemy z parkowaniem. i tak sporo czasu poświęcił za co mimo braku efektów trzeba mu dziękować. przez to wszystko wrócił do domu po 2 w nocy.
Comment
-
Comment