Grand Champion VII KPD-Koźlak Dubeltowy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9787

    Dla porządku krótki raport z piaseczyńskiej Almy. Byłem chwilę po 12-ej, dymu nie było... Nieduże stoisko promocyjne w oddali od piwa, dobrze, że chciałem kupić wędliny, bo bym je przeoczył...
    Bardzo sympatyczna hostessa, na razie to ona spodobała mi się najbardziej. Przytaskała dla mnie z zaplecza karton z 24 flaszkami z uśmiechem na ustach . Pokal niezgorszy, ale szału nie robi.
    Parę piw rozdam zaprzyjaźnionym piwoszom, parę wypiję, jedno ocenię. Resztę zadołuję w garażu, niech się "gryzie" i będę otwierał sukcesywnie...

    Comment

    • kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
      Kopyr wyraźnie pisał, że ktoś może się zdziwić, a to o czym pisałem by mnie zdziwiło.
      Odszukaj tego posta, gdzie zacytowałem tę ocenę. Wykasowałem nazwę użytkownika i wstawiłem ???. Jednak świadomie nie usunąłem strzałeczki, która prowadzi do tej wiadomości.
      blog.kopyra.com

      Comment

      • becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
        Becik, a tak z ciekawości, masz napad epilepsji, sraczki czy krwawe poty jak widzisz taki opis, że nie możesz przewinąć ekranu post niżej ?
        Nie, to połączenie haemorrhagia i adenocarcinoma mucinosum oraz adenoma tubulo-villosum cum dysplasia gradus minoris
        Last edited by becik; 2009-12-07, 14:22.
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

        Comment

        • Maidenowiec
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.07
          • 2287

          Och nie, oślepłem i straciłem całą swoją niewinność
          Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

          Thou shallt not spilleth thy beer!

          Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

          Comment

          • Browarzyciel
            Porucznik Browarny Tester
            • 2005.08
            • 357

            Więc może taka ocena:

            Piwko nieźle kręci beretem, więc wychodzi całkiem opłacalnie. Piana robi się zaje**sta i oblepia wąsy - ale od czego rękaw. Beka się po nim solidnie, ale Zenek potrafi tak ... i bez niego. Kolor ma podobny zupełnie do niczego. Widać że jest dwuskładnikowe najpierw takie chmielowate, a potem wodniste. Kryśce będzie smakowało z soczkiem.

            Kolega wyniuchał banany - dostał ode mnie w mazak ... się mu kurde w głowie poprzestawiało. Teraz nic nie czuje.

            Wypijemy jeszcze po dwa i na dyskotekę idziemy zagarnąć nóżką.

            Stałt
            Franciszek Skisły z nad Wisły
            BROWARZYCIEL
            Profesjonalnie o piwie na: http://www.browarzyciel.pl
            eventy dla firm

            Comment

            • Małażonka
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.03
              • 4602

              Dla mnie i jeden, i drugi opis jest przerostem formy nad treścią, ale jeśli Wam to pasuje - to OK. Baba ładnie ubrana też niektórym wydaje się ładniejsza

              Comment

              • Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mareks
                Teraz na topie jest kijan golfolu.
                Dobre A w których piwach jest on pożądany, ten kijan, a w których jest wadą? Jak rozumiem, zaletą jest w piwach na topie?

                Przepraszam, ale "na temat" nic nie mam do napisania, tylko ten kijan mnie rozweselił
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

                www.wrowar.com.pl



                Comment

                • wogosz
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.12
                  • 1007

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Becik
                  Wolę pozostać całe życie w beciku i nieświadomie pić piwo o smaku bananowym, miodowym czy jabłkowym niż świadomie z butanianem etylu, octanem izoamylu czy kapronianem etylu...no daj spokój..... Uważasz się lepszy, że znasz te wszystkie estry? Że potrafisz je wyczuć? Komuś to zaimponuje? Chyba ta wiedza jest tylko dla Ciebie samego, a nie dla innych piwoszy. Sądzisz, że taki zwykły piwosz jak ja będzie czytać sensoryczna ocenę? Nie, bedzie wolał przeczytać 10 innych napisanych po ludzku. Ja wolę wyczuć banana czy wisienkę niz jakąś dziwną nazwę, którą zrozumie ułamek procenta forumowiczów.
                  Niezbyt uważnie czytałeś. W mojej ocenie nie posługiwałem się nazwami chemicznymi estrów, tylko opisywałem smaki. Uważam jednak, że warto wiedzieć jak się nazywają i każdy z tego forum korzysta w części która mu pasuje i którą potrafi zrozumieć.
                  Okej. Teraz ocena BKD dla Becika:
                  - piwo jest dobre.

                  Comment

                  • Browarzyciel
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2005.08
                    • 357

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
                    Dla mnie i jeden, i drugi opis jest przerostem formy nad treścią, ale jeśli Wam to pasuje - to OK. Baba ładnie ubrana też niektórym wydaje się ładniejsza
                    Ja tam wolę ładną i fajnie ubraną.
                    BROWARZYCIEL
                    Profesjonalnie o piwie na: http://www.browarzyciel.pl
                    eventy dla firm

                    Comment

                    • e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19258

                      Nawiązując do wcześniejszych wypowiedzi wcale się nie dziwię, że wielu zeropostowców się nie wypowiada. Jak ich zarzucisz takimi tekstami czystochemicznymi uznają, że to forum nie jest dla nich. A jeśli już nie będą nic pisać w temacie opisu piw. Już teraz wielu nic nie pisze, bo dla nich piwo jes dobre, albo nie. Smaczne, albo conajmniej poprawne. Różne są poziomy sensoryczne. Niechciałbym aby forum podzieliło się na tych którzy byli już na szkoleniu sensorycznym i tych co nie byli. Takie szkolenie ma uzmysłowić nam istotę tego co już wyczuwamy a nie rozdzielać forumowiczów na tych co potrafią nazwać chemicznie swoje odczucia.
                      Czasem odnoszę wrażenie, że najlepiej 15 razy przemyśleś co się napisze, bo jak mają cię "zjeść" żywcem to lepiej zostać zeropostowcem. O to na tym forum chodzi??

                      Comment

                      • Małażonka
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.03
                        • 4602

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browarzyciel
                        Ja tam wolę ładną i fajnie ubraną.
                        Wtedy nie ma żadnego przerostu. Wszystko jest na miejscu i do siebie pasuje...

                        Gorzej natomiast, gdy po rozebraniu - włosy jedynie dęba na głowie stają...

                        Comment

                        • TomX
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2004.09
                          • 1035

                          Osobiście bardzo sobie cenię wiedzę, fascynuje mnie nauka i bardzo, ale to bardzo bym chciał kiedyś pijąc piwo być w stanie zidentyfikować poszczególne związki chemiczne w nim występujące, ale ocena piwa w stylu Maidenowca w moim odczuciu jest co najmniej niesmaczna, bo odbieram ją jako wywyższanie się nad innymi - "Ja to umiem, a wy, ciemna maso, schowajcie się w swoich ziemiankach i bijcie pokłony przede mną, ludzkim spektrometrem masowym!" (spokojnie, nikomu nie zarzucam takiej postawy, ale patrząc z boku tak można takie teksty odebrać), i bezwartościowa, bo mówi mi o smaku tego piwa tyle samo, co tekst konstytucji Zimbabwe . Przecież można napisać, że wyczuwam charakterystyczny smak bananów, CZYLI jakiś octan, i wtedy zarówno sensorzy jak i zwykli amatorzy wiedzą o co chodzi.

                          Comment

                          • sensor
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2001.02
                            • 817

                            Aż trudno uwierzyć, że temat tej dyskusji to "Grand Champion VII KPD-Koźlak Dubeltowy"...
                            Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
                            Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.

                            Comment

                            • Browarzyciel
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2005.08
                              • 357

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sensor
                              Aż trudno uwierzyć, że temat tej dyskusji to "Grand Champion VII KPD-Koźlak Dubeltowy"...
                              Ty się Sensor nie wychylaj, tylko siedź cicho i podawaj naboje. Jeszcze Cię ukrzyżują za samą znajomość materii. Od dzisiaj kraczemy jak całe stado.
                              R.
                              BROWARZYCIEL
                              Profesjonalnie o piwie na: http://www.browarzyciel.pl
                              eventy dla firm

                              Comment

                              • Seta
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2002.10
                                • 6964

                                Ja w kwestii technicznej - wypowiadanie się zeropostowców jest niemożliwe.
                                Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                                Comment

                                Przetwarzanie...