Przepraszam za czepialstwo ale jeśli na 4 tygodnie przed wprowadzeniem do sprzedaży już odtrąbiony zostaje sukces i czytam, że projekt Koźlaka jest uzasadniony, to pachnie mi to bardziej PRem niż browarnictwem
A wierzysz, że nie będzie udany? Sam zaraz jak się pojawi polecę do Almy po 10 sztuk, niezależnie od ceny. I pewnie nie tylko ja Po prostu nie mam wątpliwości że to będzie świetne piwo.
Ostatnia zmiana dokonana przez TomX; 2009-11-08, 22:57.
Dokładnie tak, koźlak dubeltowy jest skazany na sukces - zwłaszcza, że będzie go tak mało Tylko obawiam się, że cały nakład zostanie wykupiony przez nas i zwykły spijacz piwa nawet nie będzie miał szans go obejrzeć
Jasne że nie wierzę
I podobnie jak wszyscy przedpiścy już przebieram kuflami w oczekiwaniu na debiut sklepowy. Niemniej jestem uczulony na "matrekingowy" bełkot i w try miga całą akcję zdemaskowałem jako marketing wirusowy.
Wiem, wiem, nie interesuje nas czy GŻ w ten sposób wprowadza pozytywny wizerunek i buduje świadomość marki w określonej grupie konsumentów piwa ale to, że Browar Zamkowy uwarzył koźlaka...
Tylko obawiam się, że cały nakład zostanie wykupiony przez nas i zwykły spijacz piwa nawet nie będzie miał szans go obejrzeć
Niestety zwykli spijacze Tyskiego już wiedzą o Koźlaku. Prasa lokalna na Śląsku pisała o Żywieckim konkursie i jego zwycięzcy. Znajomi miłośnicy Tyskiego i Lecha już mnie pytali co to za piwo ten Koźlak i obawiam się że będą chcieli go kupić.
Ostatnia zmiana dokonana przez noodles; 2009-11-08, 23:09.
A wierzysz, że nie będzie udany? Sam zaraz jak się pojawi polecę do Almy po 10 sztuk, niezależnie od ceny. I pewnie nie tylko ja Po prostu nie mam wątpliwości że to będzie świetne piwo.
Znowu pobawię się w statystykę. Jeśli jest 50.000 butelek to na jedną Almę przypada 1785. Jeśli wszyscy kupiliby po 10 sztuk jak Ty, to w jednej Almie całego BKD wykupiłoby 178 osób. Teoretycznie oczywiście
Znowu pobawię się w statystykę. Jeśli jest 50.000 butelek to na jedną Almę przypada 1785. Jeśli wszyscy kupiliby po 10 sztuk jak Ty, to w jednej Almie całego BKD wykupiłoby 178 osób. Teoretycznie oczywiście
Ja kupię karton, więc musisz skorygować wyliczenia
Niestety zwykli spijacze Tyskiego już wiedzą o Koźlaku. Znajomi miłośnicy Tyskiego i Lecha już mnie pytali co to za piwo ten Koźlak i obawiam się że będą chcieli go kupić.
A po co ? Dla nich każde piwo które różni się smakiem i kolorem od Tyskiego to wynalazek.
No właśnie. Ja bym nawet twierdził, że dla nich każde piwo, które różni się etykietą od Tyskiego, Żywca Full Light etc. jest wynalazkiem. Chodzi o to, żeby przez pomyłkę (w końcu jednak Żywiec) nie wykupili tego, co przez nas jest oczekiwane i pożądane.
Jasne że nie wierzę
I podobnie jak wszyscy przedpiścy już przebieram kuflami w oczekiwaniu na debiut sklepowy. Niemniej jestem uczulony na "matrekingowy" bełkot i w try miga całą akcję zdemaskowałem jako marketing wirusowy.
Wiele osób z tego forum już próbowało to piwo z pozytywnym skutkiem, więc nie ma możliwości, że będzie to jakiś kwach
Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Witam,
Piwo będzie dostępne we wszystkich Almach i tylko w Almach.
Wprowadzenie do sprzedaży jest planowane na piątek, 4.12.2009 od godziny 18.
Jednak nie w piątek 4 grudnia, a w niedzielę 6 grudnia (Mikołajki) nastąpi początek sprzedaży w Almach.
Tak więc piwo już na starcie ma coś wspólnego z legendarnym Samichlausem
Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2009-11-26, 20:09.
Powód: cyt.
Piwo inspirowane recepturą Fabiana Wojciecha, zdobywcy tytułu Grand Champion na Mistrzostwach Polski Piwowarów Domowych 2023 organizowanych Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych.
Za bronka nie ręczę czy jest jadalny. Jeżeli chodzi o wysyłkę to trzeba doliczyć 14 zeta, albo 3 eurosporty, albo 100 ukraińskich wiewiórek (hrywien). Dolków nie przyjmuję. Chętnych zapraszam na PW. Zapisy do zakończenia łykendu.
Comment