Dlaczego czepiacie się Browarzyciela , piwa zabrakło chyba tylko na Śląsku a Rafał tam piwa nie kupował a jak czytam to większość chodziło tylko o szklanki a On takowych nie dostał .
Grand Champion VII KPD-Koźlak Dubeltowy
Collapse
X
-
Więc właśnie, wróćmy może do meritum, a więc samego piwa. Jestem ciekaw innych recenzji.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Też nie rozumiem czemu niektórzy jeżdżą na Browarzycielu jak po łysej kobyle.
Gdybym miał okazję sam dostać wcześniej to byłbym głupcem jakbym takiej okazji nie wykorzystał. I na pewno nie miałbym przed tym żadnych oporów.
Na pewno nie zachowywałbym się jak "zwariowane zakupoholiczki" czekające na promocję, wyprzedaż czy otwarcie Media Markt. Jak dostanę to dostanę, jak nie to nie.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
I dla tego nie chciało mi się dzisiaj specjalnie dymać 40km ( w jedna stronę )po to piwo , będę może w tygodniu i jak będzie to kupię i to szacunku dla Janka aby spróbować piwa uwarzonego wg Jego recepturyMniej książków więcej piwaComment
-
ok, myślę, że dyskusję o tym kto i kiedy kupił można uznać za bezsensowną i już zamkniętą. Ja bym poprosił natomiast "protoplastę" tego piwa o recenzję, jak On odbiera produkt browaru, czy jest zgodny z oczekiwaniami? Może jakieś porównanie do oryginału?
Janek! Do tablicy!
Raf.Comment
-
-
Maidenowiec, ładna recenzja.
Ja tam nie wiem czy czułam octan izoamylu czy nie, ale alkohol na pewno . Boli ta słaba słodowość. Zwłaszcza Piotry zawiedziony.
Zakup duży i już butelki zagrzebane w piwnicy, więc zobaczymy jak to piwo będzie smakowało po roku lub później.
Dla mnie ujdzie, ale sama wolałabym najpierw go spróbować niż zaszaleć z taką ilością butelek ( ale męża słowo święte ).
Za to mój ojciec stwierdził, że tego smaku szukał od lat i że przypomina mu to piwo Żywca Euro.Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Żywieccy marketingowcy mogą być z siebie dumni, wyprzedzili KP i CP o lata świetlne.
Super wydarzenie marketingowe, emocje sięgnęły zenitu, na Śląsku zabrakło piwa.
Tymczasem w cichym i spokojnym miasteczku Pruszków, o godzinie 15, stał sobie cały regał - wieżyczka wypełniony koźlakami, na górze wieżyczki bateria szklanek. Kupiłem 3 butelki i wziąłem 2 szklanki.
Ogólnie piwo mi smakowało, bardzo ładnie się prezentuje w swoim szkle. To co mnie zaskoczyło to stosunkowo jasny kolor i brak zdecydowanej słodowości.
Tak sobie myślę że pewnie sporo odbiega od produktu Weny ale na tle koncernowej nijakości to naprawdę wielki wyczyn.Comment
-
Czy można to traktować jako sukces GŻ? Chwała im za ten gest, ale podnieciliśmy się nim raczej tylko my - grupa osób raczej i tak niezbyt sympatyzująca z koncernem. W moich oczach Koźlak jest tylko powodem, żeby być do GŻ mniej niechętnym niż do KP. Reszta społeczeństwa raczej tej akcji nie dostrzegnie.
Ale z drógiej strony co "resztę społeczeństwa" obchodzi to o co my tak z koncernami wojujemy? A kilka artykułów prasowych ze słowem - klucz "Żywiec" sie pojawiło...
Szkoda, że nie dorwałem tego piwa w Katowicach, spróbuję w tygodniu w Krakowie. Oby...Comment
-
Do dyskusji oceniającej się nie wtrącam bo choć Ironi to mój ulubiony band to Maidenowcowi "sensorycznie" do najniższego ćwieka nie dorastamComment
Comment