"octanowcy"
Grand Champion VII KPD-Koźlak Dubeltowy
Collapse
X
-
Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW. -
Ja na ten przykład wolę zaczekać na opinię napisaną ludzkim językiem, nie ma takiego piwa, które by mnie aż tak interesowało, zebym szukał co znaczy kapronian, dupronian czy pierdonian. Dla mnie liczy się opinia czy piwo jest dobre, czy nie - przekazana w sposób prosty i konkretny, a nie sensorycznyGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ja na ten przykład wolę zaczekać na opinię napisaną ludzkim językiem, nie ma takiego piwa, które by mnie aż tak interesowało, zebym szukał co znaczy kapronian, dupronian czy pierdonian. Dla mnie liczy się opinia czy piwo jest dobre, czy nie - przekazana w sposób prosty i konkretny, a nie sensorycznyComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BecikJa na ten przykład wolę zaczekać na opinię napisaną ludzkim językiem, nie ma takiego piwa, które by mnie aż tak interesowało, zebym szukał co znaczy kapronian, dupronian czy pierdonian. Dla mnie liczy się opinia czy piwo jest dobre, czy nie - przekazana w sposób prosty i konkretny, a nie sensorycznyComment
-
Comment
-
Comment
-
A Iron się nie przyczepił, tylko stwierdził fakt, który jaki jest, każdy widziLast edited by Małażonka; 2009-12-07, 13:55.
Comment
-
Comment
-
Jeden lubi marcepan, a drugi jak mu skarpetki zalatują. Nie ma czegoś takiego w ocenie jak piwo dobre i złe. Na to pytanie możesz sobie tylko sam odpowiedzieć. Ocena sensoryczna ma za zadanie wyczuć w piwie pewne związki lub ich brak. Jak do tego zostaną fachowo nazwane to bardzo dobrze, bo od tego jest to forum aby się czegoś uczyć, poznawać i się rozwijać, a nie całe życie pozostać w beciku.
Jestem na tyle prostym i nieskomplikowanym facetem, że oceniając piwo oceniam je głównie pod kątem czy mi smakuje czy nie wyszukując w nim znanych 99.9% ludzi, smaków, które potrafie opisać. Jak myślisz, która ocena z informacją czy w piwie jest octan etylu lub np wiśniowy smak trafi bardziej do 99% użytkowników browaru?
Mamy przedstawiać swoją ocenę prostym językiem trafiającym do większości czy chińszczyzną?
Ja wolę prosty, konkretny język.
Czasem wcinam zupki chińskie i chyba bym na głowę upadł, kiedy na analogicznym "forum chińskich zupek" zamiast o ostrym czy innym smaku zaczął pisać o jakichś guanylanach disodowych, izonionach disodowych etc....(przepisane nazwy z torebki)
Albo zupka jest dobra, albo jest niedobra, do potencjonalnego amatora chińskich zupek trafi informacja, że ma smak krabowy, a nie, ze zawiera "butanian jakiś tam"
Aha, na tym forum chcę m.in poznać dzięki "normalnym" opiniom piwa, które mogą mnie zainteresować, dla mnie rozwojem jest spróbowanie tego piwa, a nie poznanie nazwy np "maślan butylu"
Wracając do tematu, znajoma ma dowieść mi z Piaseczna tego koźlaka, jak będzie to spróbuję, jak nie będzie, nie będę fiksować, tym bardziej, że dzięki normalnym niesensorycznym opiniom wiem, ze jest w nim zbyt mocno wyczuwalny alkohol którego nie cierpię. Więc w razie czego płakać ani żalować go nie będę jak do mnie nie trafi.Last edited by becik; 2009-12-07, 13:57.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
A widzisz, za mną też ten popcorn chodzi. Często zdarzało mi się go wyczuć w piwie (wcale niekoniecznie swoim). To mówisz, że to znaczy, że piwo jest zasadowe. Rozumiem, że od twardej wody.Comment
-
Becik, a tak z ciekawości, masz napad epilepsji, sraczki czy krwawe poty jak widzisz taki opis, że nie możesz przewinąć ekranu post niżej ?Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
Comment