Grand Champion VII KPD-Koźlak Dubeltowy
Collapse
X
-
Witam,
Zgodnie z wczorajszą obietnicą, chciałbym Was poinformować o przyczynach zamieszania z dostępnością BKD.
Piwa zabrakło w Częstochowie, Katowicach, Rybniku i Rzeszowie. Tak, jak było wspominane, dla każdej z tych hal zarezerwowaliśmy co najmniej jedną paletę, a dla Katowic i Rybnika po 2 (Katowice z przyczyn jak wspominałem, Rybnik jest najbliżej naszego browaru i spodziewałem się zwiększonego zapotrzebowania). Niestety, przy dostawie kierowniczki/kierownicy sklepów odmówili przyjęcia tak dużej dostawy, odbierając tylko część (mają autonomię). Ponieważ dostawy były realizowane w końcówce tygodnia, informacja o tym fakcie do nas nie dotarła. Szczególne problemy mamy w Katowicach, gdzie dopiero po interwencji w centrali Almy, udało nam się dziś uzyskać zamówienie na 800 sztuk.
Wszędzie dostawy zostały juz zrealizowane i piwo powinno być dostępne i sprzedaż będzie realizowana do wyczerpania zapasów.
Jeszcze raz chciałbym Wszystkich przeprosić za brak piwa. Dla naszego browaru, ta akcja była bardzo dużym wysiłkiem, również fianansowym, więc na pewno nikomu z browaru nie zależało, aby zabrakło piwa w sprzedaży. BKD był warzony jednorazowo, więć nie da się tego "nadrobić" w przyszłości.
Dziękuję za wiele interesujących wpisów dotyczących BKD i naszego browaru, które na pewno uwzględnimy w naszej pracy.
Pozdrawiam, Jacek Łapieniecki.Comment
-
Last edited by Pendragon; 2009-12-07, 19:32.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
U mnie z początku piana była duża ale bardzo szybko opadła i została tylko bardzo cienka warstewka.Browar domowy SKOTARComment
-
-Niestety, przy dostawie kierowniczki/kierownicy sklepów odmówili przyjęcia tak dużej dostawy, odbierając tylko część (mają autonomię). Ponieważ dostawy były realizowane w końcówce tygodnia, informacja o tym fakcie do nas nie dotarła. Szczególne problemy mamy w Katowicach, gdzie dopiero po interwencji w centrali Almy, udało nam się dziś uzyskać zamówienie na 800 sztuk.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika brand_manager2Wszędzie dostawy zostały juz zrealizowane i piwo powinno być dostępne i sprzedaż będzie realizowana do wyczerpania zapasów.Comment
-
Comment
-
...
Niestety, przy dostawie kierowniczki/kierownicy sklepów odmówili przyjęcia tak dużej dostawy, odbierając tylko część (mają autonomię). Ponieważ dostawy były realizowane w końcówce tygodnia, informacja o tym fakcie do nas nie dotarła. Szczególne problemy mamy w Katowicach, gdzie dopiero po interwencji w centrali Almy, udało nam się dziś uzyskać zamówienie na 800 sztuk.
...
Współpracuję z tym sklepem i jak moja firma wprowadziła tam kilkanaście indeksów też miałem na początku problemy z ich zamówieniem.
Po moich doświadczeniach jestem skłonny uwierzyć w tłumaczenia brand_managera2.Comment
-
Kupiłem dziś w Almie we Wrocławiu (w Renomie czyli w Pedecie) bez problemu. Oceniać nie będę, bo już lepsi ocenili. Ale postaram się jej dokonać około 2011 roku. Co myślicie o tym pomyśle? Ktoś się dołączy?Comment
-
Witam wszystkich,troche to dziwnie wszystko wyglada z kozlakiem dubeltowym i sprzedaza przez alme,
oficjalnie sprzedaz miala sie rozpoczac o godzinie 12:00 06.12.2009, a we wroclawiu w arkadach wroclawskich alma juz wystawila kozlaka na paletach obok desperado,w piatek wieczorem,takie mam wiadomosci od pracownika almy,wiec jak to dziala?. W arkadach szklanki do kozlaka rozeszly sie jak cieple buleczki,normalnie sytuacja wygladala jak za komuny ,bo towar rzucili,sporo ludzi nie wiedzialo o co chodzi ale daja ladne szklo to biore,a za to w renomie szklo stalo i nie bylo problemu zeby kupic kozlaka i otrzymac szklo.robilem zakupy okolo 15 i bez tlumow i sensacji.Jestem szczesliwym posiadaczem kartonika kozlaka i paru ladnych szkielek do kompletu.Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)Comment
-
U nas jedno już zapiwniczkowane, a drugie u taty do spróbowania za rok, zatem nie jesteś sam, a na pewno i więcej takich będzieComment
-
Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Witam,
Zgodnie z wczorajszą obietnicą, chciałbym Was poinformować o przyczynach zamieszania z dostępnością BKD.
Piwa zabrakło w Częstochowie, Katowicach, Rybniku i Rzeszowie. Tak, jak było wspominane, dla każdej z tych hal zarezerwowaliśmy co najmniej jedną paletę, a dla Katowic i Rybnika po 2 (Katowice z przyczyn jak wspominałem, Rybnik jest najbliżej naszego browaru i spodziewałem się zwiększonego zapotrzebowania). Niestety, przy dostawie kierowniczki/kierownicy sklepów odmówili przyjęcia tak dużej dostawy, odbierając tylko część (mają autonomię). Ponieważ dostawy były realizowane w końcówce tygodnia, informacja o tym fakcie do nas nie dotarła. Szczególne problemy mamy w Katowicach, gdzie dopiero po interwencji w centrali Almy, udało nam się dziś uzyskać zamówienie na 800 sztuk.
Wszędzie dostawy zostały juz zrealizowane i piwo powinno być dostępne i sprzedaż będzie realizowana do wyczerpania zapasów.
Jeszcze raz chciałbym Wszystkich przeprosić za brak piwa. Dla naszego browaru, ta akcja była bardzo dużym wysiłkiem, również fianansowym, więc na pewno nikomu z browaru nie zależało, aby zabrakło piwa w sprzedaży. BKD był warzony jednorazowo, więć nie da się tego "nadrobić" w przyszłości.
Dziękuję za wiele interesujących wpisów dotyczących BKD i naszego browaru, które na pewno uwzględnimy w naszej pracy.
Pozdrawiam, Jacek Łapieniecki.
Fakt, że wielu,jak widać potencjalnych nabywców Koźlaka. chcących go nabyć w katowickiej Almie odeszło z przysłowiowym kwitkiem ( w tym moja skromna osoba ) w dniu premiery piwa , zaraz po godzinie 12.00 jest spowodowany zaniedbaniami ze strony GŻ.
Osoby wybierające firmę dystrybucyjną na zasadzie wyłączności ) w tym wypadku Almę) nie wzięły pod uwagę faktu,iż poszczególne jej sklepy (a reczej Kierownicy Sklepów) mają pewną dozę autonomii w tworzeniu zamówień. Dotyczy to w szczególności nowości (a taką był na rynku Koźlak). Kierownik sklepu podszedł do tematu jak ze zwykłą nowością, którą każdy producent chce wejść na rynek i sprzedaż jej jednorazowo dużą ilość.
On, jako człowiek bez wiedzy strategów GŻ miał przesłanki aby tak postąpić.
Błąd polegał na etapie konstrukcji umowy dystrybucyjnej dotyczącej tego konketnego produktu. W umowie powinien być punkt o ilości na dany punkt Almy ( w przypadku Katowic dwóch palet) , bez możliwości kwestionowania ilości przez pracownika Almy , z zastrzeżeniem mozliwości ewentulanego zwrotu, który nie sprzedał się w danym okresie.
Producent więc popełnił błąd , przy konstrukcji umowy dystrybucyjnej , nie uwzgledniając wewnętrzych procedur obwiązujących w Almie (dotyczącej tzw. autonomii Kierownika Sklepu).
PS nie jestem związany w żaden sposób z firmą Alma , chodzi mi raczej o zwykłą przyzwoitość i umiejętność przyznania się do błędówComment
Comment