Naprawdę nie wiem z czego robisz halo. Piwo dojedzie do sklepu i go kupisz. Ten koźlak mógłby być sprzedawany w innych DOBRYCH sklepach, ale duże browary nie bawią się w drobnicę. Almy są dla "burżujstwa" i to piwo też się w ten segment się wpisuje. Żeby nie było nieporozumień... kupuje czasem w Almie, bo mają dobre rzeczy.
Grand Champion VII KPD-Koźlak Dubeltowy
Collapse
X
-
Jeeeee..., przebrnąłem. Uff!
Potrójny szacun i walnięcie beretem o posadzkę dla weny:
1. wygrał VII KPD;
2. piwo oparte na jego recepturze zostało wyprodukowane i wprowadzone do obrotu;
3. cała ta historia spowodowała rekordowe przyrosty postów w obu wątkach oraz skłoniła mnie do plucia sobie w brodę, że na chemii grałem w kółko i krzyżyk .
JegoComment
-
Ja wiem z czego. Takie akcje jak ta nie dziwiłyby mnie na bazarze przy sprzedaży chińskich skarpetek a to są poważne firmy i powinny podchodzić do wszystkiego profesjonalnie. To kpina, że GŻ i Alma umawiają się na sprzedaż piwa, są informacje w mediach, zatrudnia się hostessy z osprzętem, przywozi do Katowic 2 palety piwa a pan kierownik mówi "W dupę se wsadźcie waszego koźlaka. Wezmę 4 kartony". Po co Hostessa do czterech kartonów piwa ? Czy zysk pokrył jej wynagrodzenie ? 4 kartony rozchodzą się w 2 minuty a pan kierownik nie chce więcej koźlaków. Trzeba interweniować w centrali. Tak wyglądają interesy między dwoma poważnymi firmami ?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesPiwo dojedzie do sklepu i go kupisz.Comment
-
Koźlaka kupowałem w Almie w łódzkiej Manufakturze. O 11.50 stoisko było rozstawione, hostessy nie było, był pan hostess. Bez problemu zakupiłem kilkanaście sztuk, dostałem dwa pokale (legalnie, bo na mnie i małżonkę). Nie zaobserwowałem żadnego dzikiego pędu po to piwo. Owszem, brało sporo osób, ale kulturalnie. Gdy ok. 13.30 zajrzałem jeszcze raz z ciekawości do Almy, piwa było jeszcze mnóstwa, szkła też (akurat w tej Almie było 100 pokali).
Wrażenia z degustacji za parę dni.Last edited by genea; 2009-12-08, 13:04.Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...Comment
-
Może jeszcze kiedyś zdarzy się okazja, w końcu w rodzinnej Łodzi czasami bywamComment
-
Panowie szkoda, że się mineliśmy. Zaraz po zakupach udaliśmy się do Bierhalle ale tam również nikogo znajomego nie napotkaliśmy.Comment
-
Ja wiem z czego. Takie akcje jak ta nie dziwiłyby mnie na bazarze przy sprzedaży chińskich skarpetek a to są poważne firmy i powinny podchodzić do wszystkiego profesjonalnie. To kpina, że GŻ i Alma umawiają się na sprzedaż piwa, są informacje w mediach, zatrudnia się hostessy z osprzętem, przywozi do Katowic 2 palety piwa a pan kierownik mówi "W dupę se wsadźcie waszego koźlaka. Wezmę 4 kartony". Po co Hostessa do czterech kartonów piwa ? Czy zysk pokrył jej wynagrodzenie ? 4 kartony rozchodzą się w 2 minuty a pan kierownik nie chce więcej koźlaków. Trzeba interweniować w centrali. Tak wyglądają interesy między dwoma poważnymi firmami ?
Jasne. Zrobiłem w niedzielę 60 km to zrobię i drugi raz. Kto by się frajerami przejmował ?Comment
-
A Carlsberg organizował w Białej akcję sprzedaży portera w wyniku której to akcji nie można go kupić ? Bo to by była jakaś analogia. Zresztą ja kończę już jęczenie nad tą pożal się Boże promocją. Dzisiaj dowieziono mi z Katowic tyle koźlaka ile chciałem. Niesmak jednak pozostanie.Last edited by noodles; 2009-12-08, 19:37.Comment
-
A propos portera okocimskiego,to prawdopodobnie nie bylo akcji promujacej ten trunek ,poniewaz dwie zabojackie sieci,wykupily cala warke,wiec nie bylo sensu ponosic dodatkowe koszty skoro towar zostal wykupiony na pniu"marketing po polsku",zadna hurtownia ani male sklepiki sie nie zalapaly,tylko w sieciowcach mozna dostac ,,ale nie jest to informacja w 100% potwierdzona,Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)Comment
-
Mnie i tak najbardziej cieszy fakt, iż GŻ oficjalnie potwierdza fakt, że warzenie piwa-laureata Festiwalu Birofilia stanie się nową tradycją. Od tej pory co roku tego samego dnia będą przedstawiać polskim smakoszom piwa nowy produkt w limitowanej serii. Mam to na piśmie i życzę sobie dalszych tak wspaniałych informacjiComment
-
To bardzo,bardzo bym sobie zyczyl na te swieta i nadchodzacy nowy rok,zeby w przyszlym roku wygral "porter" i zeby wypuscili ze szklem i podstawka,ale to tylko zyczenia,Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)Comment
-
Lepiej nie bo co to będzie za porter po 4 miesiącach leżakowania (2 w tankach i 2 w butelkach).Last edited by mareks; 2009-12-08, 20:30.Comment
-
Comment
-
Przecież Zamkowy warzy już porter. Ja tam bym wolał milk stouta, belgian ale czy ostatecznie hellesa.Comment
Comment