BKD kończy swoją obecność na sklepowych półkach niebawem. Piwa zostało już niewiele. Na jego pożegnanie została pomyślana impreza, która odbędzie się w najbliższą sobotę 13 lutego w cieszyńskim browarze.
Grand Champion VII KPD-Koźlak Dubeltowy
Collapse
X
-
GŻ powinna paletę zachomikować do Festiwalu Piwa w Żywcu. Ja się cieszę, że BKD odniósł sukces i że projekt będzie kontynuowany.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedziGrand Champion Birofilia 2010, wybrany 19 czerwca w Żywcu, zostanie ponownie uwarzony w Brackim Browarze Zamkowym w Cieszynie. Do sprzedaży w całej Polsce trafi dokładnie 6 grudnia 2010.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedziInformacja ze strony: Heiport Heineken
Ujawnione zostały już kategorie, w jakich będą startować piwa domowe (pierwsza kategoria – jako hołd dla Żywca Portera –pozostaje niezmienna):
I. Porter Bałtycki (18-22°Blg)
Poza tym cytowana informacja przynosi kilka interesujących informacji , prawda ?
No i gratulacje dla chłopaków z GŻ za wykoszenie konkurencji w międzynarodowym konkursie. Polacy potrafią.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zdrój Wyświetlenie odpowiedzi(...)
No i gratulacje dla chłopaków z GŻ za wykoszenie konkurencji (...). Polacy potrafią.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziMasz rację. W koszeniu konkurencji doszli do perfekcji
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi(..)
Bracki Koźlak Dubeltowy to najbardziej zyskowny projekt Grupy Żywiec w przeliczeniu na hektolitr. (...)."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy Wyświetlenie odpowiedziPodobno cena była uwarunkowana wysokimi kosztami produkcji.
Wysoka cena jednostkowa tłumaczona była znacznymi kosztami wytworzenia.
A tu proszę, przy stosunkowo niewielkiej ilości "najbardziej zyskowny projekt".
Zastanawiające.
Comment
-
-
Jestem przekonany a niemal pewien, że ta kalkulacja zyskowności za hl nie uwzględnia wysokich kosztów działań p.r. które GŻ poniosła w związku z tym projektem a uwzględnia wyłącznie koszty technologiczne i logistyczne. Warto pamiętać, ze każde nowe piwo z dużego koncernu otrzymuje szeroko pojete wsparcie marketingowe a w przypadku BKD takowego nie było co też może mieć odzwierciedlenie w ostatecznej kalkulacji zyskowności.
Myślę, że tak naprawdę te wszystkie aspekty nie mają żadnego znaczenia bo największą wartością tego projektu jest fakt, że BKD jest pierwszym w Polsce piwem wg receptury piwowara domowego uwarzonym w browarze przemysłowym z dużymi tradycjami.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
Myślę, że tak naprawdę te wszystkie aspekty nie mają żadnego znaczenia bo największą wartością tego projektu jest fakt, że BKD jest pierwszym w Polsce piwem wg receptury piwowara domowego uwarzonym w browarze przemysłowym z dużymi tradycjami.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziPytanie tylko dla jakiego klienta bo dla masowego raczej nie.Cos mi tu zaczyna śmierdzieć ttylko pytanie co a raczej kto?
Comment
-
-
KOŹLAK BRACKI
W Rzeszowie od grudnia ub. roku ogromne ilości stoją na półkach. Cena 5,49 zł za 0,33 l. raczej zniechęca do regularnej degustacji gdy po 4,5 zł można dostać pszeniczniaki i portery 0,5 l. np. Svyturysa.Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziOczywiście, ze nie dla masowego. Masowy klient zapija się Tyskim, Warka i Tatrą. BKD jest dla freaków.
Comment
-
Comment