Ja mam pytanie jak działają automaty na butelki w Niemczech? Odczytują tylko kształt butelki czy też kod kreskowy? Mojemu znajomemu jeden z atomatów przyjął butelki po zlotym Bażancie. Ja mam trochę butelek słowackich a pieniądze drogą nie chodzą...
Niemcy - automaty. Jak działają?
Collapse
X
-
Według mnie wagę, kod kreskowy i kształt.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :) -
Tylko i wyłącznie ważny jest tym wypadku kształt butelki. W Niemczach bez trudu oddawałem NRW po Amberze, Gościszewie czy Kiperze.Comment
-
Comment
-
Zdaje mi się,że tez waga jest ważna.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
A mi sie wydaje, że ważna jest praktyka. Korzystam z takiej maszynki kilkanaście razy do roku i wiem, że tylko kształt jest tutaj istotny.Comment
-
Obserwowałem ostatnio w Niemczech co on robi z tą butelką i napewno ważył. Promień lasera też było widać. Być może na kilka sposobów sprawdza. Najprościej po kodzie, potem ważenie i kształt jeżeli nie ma etykiety.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
W Czechach np.cienkościennych NRW automat nie przyjmuje.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Gdzie znajdują się jakiekolwiek automaty do zwrotu butelek w Warszawie?Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.plComment
Comment