Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof
Wyświetlenie odpowiedzi
Kultowe piwo?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedziw gruncie rzeczy praktycznie nikt nie wie jak smakowało... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
W czasach gdy obcierano mi pianę z nosa od pitego mleka, w rejonie Brzeska kultowym piwem był Stawski. Nie do dostania w latach 80. Pamiętam wyprawy rodzinne w okolice Wałbrzycha. Tata targał do wujka karton stawskiego w butelkach 0,33.
Comment
-
-
Leżajsk określił bym jako w pewnym sensie kultowe. Pamiętacie tekst piosenki zespołu Wańka Wstańka & The Ludojades z koncertu w Jarocinie, mówiący o tym piwie?
Subiektywnie dla mnie kultowymi były takie piwa jak Hevelius (szczególnie w wersji z "kanki z browaru") i Kaper, ale nie wykluczam,że przemawia tu mój patriotyzm lokalny. Pamiętam jeszcze jako wyjątkowe piwa z browaru EB: 10,5 (szczególnie jako nietypową kampanię reklamową) oraz Red (ten smak był dla mnie wtedy wyjątkowy i jakże "kultowy" od ogólnie dostępnych piw.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rafcz Wyświetlenie odpowiedziPamiętam jeszcze jako wyjątkowe piwa z browaru EB: 10,5 (szczególnie jako nietypową kampanię reklamową)
Comment
-
-
Dojlidy, żubr, herbowe
W naszym regionie kultowe piwa to oczywiście ŻUBR i HERBOWE (nie istnieje, nie mylić z Korebem ) .Spora część lokalnej społeczności uważa Żubra za markę regionalną i obecnie "prawdziwie polską". Piwa z lokalnych browarów to "wynalazki"...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedziJak dla mnie osobiście: Ziębice, Radków, Boguszów,Zakrzów
Dla mnie zdecydowanie Żywiec. W Grodzie Kopernika luskusem było pójście z kumplami do "Zajazdu Staropolskiego" i postawienie po Żywcu. Dla jasności - nie było go nigdzie indziej w promieniu 100 kilometrów, butelka kosztowała 140 zł (tzw. "full" 0,355) i 180 (0,5), a równocześnie w sklepie Specjalne z Bydgoszczy w bączku kosztowało 23 złote.
Kilka razy w roku bywałem w Bielsku-Białej. W przybrowarnianym sklepie kupowałem jedną - dwie skrzynki Żywca i od Katowic miałem w pociągu przebicie minimum 200%. Żywiec wówczas to w całej Polsce było "to"!
Drugie miejsce, przynajmniej w toruńskim pojmowaniu słowa "piwo", zajmował Okocim. Miejsc od trzeciego do czterdziestego trzeciego nigdy nie przyznano.Ostatnia zmiana dokonana przez pirackamuza; 2009-09-21, 23:00.Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedziBez jaj... może jeszcze Jeżewo i Strzyżów?... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedzi(...)Kilka razy w roku bywałem w Bielsku-Białej. W przybrowarnianym sklepie kupowałem jedną - dwie skrzynki Żywca (...)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedziMógłbyś bliżej wyjaśnić swoje oburzenie?
Twoje zdrowie
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziNie był to przypadkiem Żywiec z Bielska czyli Pilsko?Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.pl
Comment
-
Comment