24 września jest Dzień Guinnessa upamiętniający podpisanie przez Arthura Guinnessa aktu dzierżawy browaru przy St. James’s Gate na 9,000 lat. Impreza obchodzona hucznie w Irlandii i kilku innych państwach. A nie wiem jak jest w Polsce. Czy jakieś imprezy są przewidziane? Może ambasada, instytuty kulturalne, puby? Może coś we Wrocławiu?
Czy w Polsce ktoś obchodzi Arthur's Day?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziMoże coś we Wrocławiu?Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.pl
-
-
Rozumiem, że to miałby byc kolejny anglosaski import w rodzaju walentynek czy wystawiana wydrążonych dyń. Szczerze mówiąc, jeżeli nikt tego w Polsce nie obchodzi, to moim zdaniem tylko dobrze. Co prawda, nad Wisłą spodziewałbym się niedługo jakichś obchodów ku czci np. "urodzin starego Heinekena" )Last edited by rohozecky; 2009-09-17, 13:32.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
O ile mi wiadomo importer Guinness'a (za zgoda i wiedzą producenta) promuje tę markę dwa razy do roku: 17 marca - wiadomo oraz 1 listopada - Halloween. Na te dwa dni w roku sa przygotowywane gadżety i inne takie.
Podejrzewam, że pozostałe "święta" są inicjowane przez właścicieli pubów zaznajomionych z tematem we własnym zakresie.
Comment
-
-
Nie wiem czy ktoś to obchodzi czy nie ale mam nadzieję, że nie. Mamy swoje tradycje i ich powinniśmy się trzymać. Gdzieś kiedyś czytałem, że była jakaś grupka zapaleńców, którzy chcieli w dzień św. Patryka rzeki barwić na zielono. Chociaż większość z nich i tak jest takiego koloru.Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
Szczerze się przyznam że po 5 latach siedzienia na zielonej wyspie dopiero w tym roku dowiedziałem się o takowym święcie (imienin bynajmniej się tutaj nie obchodzi za wyjątkiem "ogólnonarodowych" imienin Patryka) z billboardów Guinnessa reklamujących jego 250-lecie. 24 września ma "coś" być organizowane w browarze i zamierzam to sprawdzić i zrobić foty jeśli będzie to coś ciekawego. Plakaty bowiem nie mówią jakież to atrakcje są przewidziane ale podejrzewam że będą to jakieś koncerty. Impreza zacznie się chyba o 17:59 czyli godzinie nawiązującej do daty założenia browaru. Niebawem napiszę co i jak.
Ogólnie Arthur's Day myślę ze obchodzi w Polsce wiele osób. Chociażby nasz AdminLast edited by Cooper; 2009-09-18, 07:34.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziOgólnie Arthur's Day myślę ze obchodzi w Polsce wiele osób. Chociażby nasz Admin
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Jakieś imprezy będą. Tutaj szczegóły.
Interesujący nas fragment.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyrW Polsce tego dnia piwo Guinness zaprasza do wspólnej zabawy w 60 pubach zlokalizowanych min. w Warszawie, Krakowie, Łodzi, Poznaniu, Sopocie i Zakopanem. Razem z milionami osób na całym świecie wielbiciele tego ciemnego trunku będą mogli delektować się najbardziej znanym ciemnym piwem na świecie, a także wziąć udział w atrakcyjnych promocjach i konkursach.
Comment
-
-
LISTA LOKALI ŚWIĘTUJĄCYCH DZIEŃ ARTURA
CHAMPIONS al.. Jerozolimskie 65/79, Warszawa
TGI FRIDAYS ul. Mszczonowska 3, CH Janki
MELANŻ ul. Wąwozowa 6 lok. 3 B Warszawa
SHERATON ul. Bolesława Prusa 2, Warszawa
PRACOVNIA ul. Popiełuszki 16 Warszawa
SENSE ul. Nowy Świat 19, Warszawa
HARENDA ul. Krakowskie Przedmieście 4/6 Warszawa
EMERALD ul. Smolna 11, Warszawa
IRISH ul. Miodowa 3, Warszawa
J.BRADLEYS ul. Sienna 39, Warszawa
ST PATRICKS ul. Nowogrodzka 31, Warszawa
FISHER ul. Pl. Bankowy 1, Warszawa
LOLEK Pola Mokotowskie, Warszawa
FRODO ul. Chmielna 98, Warszawa
LOCH ul. Rynek Starego Miasta 29/3, Warszawa
RAZZMATAZZ ul. Marszałkowska 55/73, Warszawa
BULL PUB ul.Mikołajska 2, 31-027 Kraków
DEMBER ul.Floriańska 30, 31-021 Kraków
MAGMA ul.Szeroka 3, 31-052 Kraków
NIC NOWEGO ul. Św.Krzyża 15, 31-028 Kraków
POD PAPUGAMI ul.Jana 18, 31-018 Kraków
DONEGAL ul. Zgody 10, Gdynia
ZIELONA TAWERNA Al. Jana Pawła 11, Gdynia
THE DOCKERS INN ul. Waszyngtona 21, Gdynia
KNAY - PUB ul. Nowy Świat 2, 15 - 442 Białystok
STRYCH Rynek Kościuszki 22, 15-426 Białystok
IRISH ul. Magdzińskiego 8, 85-001 Bydgoszcz
GUINESS PUB ul.Wolności 7/4, 41-500 Chorzów
LONDON PUB ul.Katowicka 58, 41-500 Chorzów
SCRUFFY ul. Grunwaldzka 92, 80-244 Gdańsk
HEMINGWAY ul.Raciborska 2, 44-100 Gliwice
CITY PUB ul. 3 - Maja 23, 40-097 Katowice
LONGMAN CLUB ul.Gliwicka 10, 40-079 Katowice
SPENCER PUB ul.Wojewódzka 21, 40-026 Katowice
IRISH MBASSY ul.Wawelska 1A, 40-098 Katowice
IRLANDZKA TAWERNA Dubois 16 c/20, 78-100 Kołobrzeg
AQUARIUS Kasprowicza 24 , 78-100 Kołobrzeg
POSEJDON Zwyciestwa 148, 75-604 Koszalin
JOHNNY'S (JL.S.C.) ul. Narutowicza 9, 20-004 Lublin
U SZEWCA ul. Grodzka 18, 20-016 Lublin
DUBLIN ul. Andrzeja Struga 6/8, Łódź
IRISH PUB ul. Piotrkowska 77, 90-423 Łódź
BEE JAY'S ul. Stary Rynek 88, Poznań
DRAGON ul. Zamkowa 3, Poznań
LONDONER ul. Stary Rynek 90, 61-773 Poznań
IRISH PUB ul. 3 maja 13, Rzeszów
LONDON PUB Plac Przyjażni 23a ,69-100 Słubice
PUNKT GASTRO. ul. Żeromskiego 3 (os Polna), Sochaczew
LANGUAGE PUB ul. Puławskiego 8/1, Sopot
OLD CENTRAL PUB ul.Dęblińska 1, 41-200 Sosnowiec
IRISH PUB (paterek)Dora Ken 12 ul. KEN 12, 37-450 Stalowa Wola
CUTTY SARC BOH.WARSZAWY 111, 70-371 Szczecin
KURANTY Rynek Staromiejski 29, 87-100 Toruń
GUINNESS PUB plac Solny 5, 50-060 Wrocław
LEGENDA NIETOPERZA Krupówki 53, 34-500 Zakopane
SEAGRAMS CAFE Krupówki 34, 34-500 Zakopane
Dobrej zabawy wszystkim życzę
Comment
-
-
Kiedy to wczoraj było Akurat przypadkiem dzień wcześniej zauważyłem, że w Cafe Melanż jest celebracja, więc wczoraj spędziłem tam parę miłych godzin.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedziKURANTY Rynek Staromiejski 29, 87-100 ToruńToruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziJa wczoraj obchodziłęm z komplem w byłej Mordowni(...)Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.pl
Comment
-
Comment