Czy w Polsce ktoś obchodzi Arthur's Day?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2002.11
    • 6059

Zobowiązując się tutaj jakiś czas temu do napisania co nieco o tej imprezie w reporterskim skrócie kilka zdań i kilka fotek. Jako że nie wydają mi się one jakoś za specjalnie ciekawe postanowiłem nie zaśmiecac nimi prestiżowej Galerii a wrzucić je jedynie w ten wątek.
    Generalnie przynajmniej w Dublinie obchody jak na tak dostojny jubileusz i jak na tak światową markę - b. skromne i niestety praktycznie dla niedużej ograniczonej do ponoć 2 tysięcy liczby zaproszonych gości. Z pewnością zaważył na tym kryzys a załoga Guinnessa chyba zrobiła je nieco z musu przeklinając że ów jubileusz 250-lecia nie przypadł kilka lat wcześniej tzn w okresie prosperity.
    Ale do rzeczy : niestety z lekkim prawie 20-minutowym spóźnieniem (początek imprezy planowany był na godzinę 17:59 nawiązującą do daty założenia browaru) dotarłem do browaru. W zasadzie to udało mi się jedynie dotrzeć jakieś 200-300m do niego gdyż już na dzień dobry dostep był zagrodzony przez mundurowych co potwierdziło jedynie iż impreza w browarze jest imprezą zamkniętą dla nielicznej garstki wybrańców ktorzy mogli dostać zaproszenia jedynie biorąc udział w losowaniu w internecie a ja znając swoje szanse w tego typu zabawach, z góry dałem sobie spokój.
    Attached Files
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Cooper
      🥛🥛🥛
      • 2002.11
      • 6059

po odbiciu się od bramki przeszedłem pod drugą bramę browaru. Tym razem była to słynna St James's Gate. Oczywiście i tu nie było szans na przeniknięcie na party jednak uwieczniłem ją z okazji jublileuszu bowiem co rok po jej prawej stronie domalowywana jest aktualna data.
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Cooper
        🥛🥛🥛
        • 2002.11
        • 6059

brama coś nie wskoczyła ale już jest poniżej :
        Attached Files

Comment

• Cooper
          🥛🥛🥛
          • 2002.11
          • 6059

wiedząc że w samym browarze już nici z jubileuszowych atrakcji wróciłem do city gdzie w praktycznie każdym pubie odbywały się liczne koncerty live z okazji Arthur's Day którym patronował Gieniek. Generalnie było dosyć tłoczno. Atrakcje typu fotka z Leperhaumem nie kręciły mnie jednak
          Attached Files

Comment

• Cooper
            🥛🥛🥛
            • 2002.11
            • 6059

w owych pubach plebs który nie załapał się na party w browarze (czyli m.in. ja) mógł sobie na pocieszenie obejrzeć relację z koncertu w TV na żywo.
            Na pocieszenie wzialem sobie jedynie trochę jubileuszowych podstawek Guinnessa i tyle
            Attached Files

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
              fotka z Leperhaumem
              Z kim??? To się Leprechaun pisze.

Comment

• Cooper
                🥛🥛🥛
                • 2002.11
                • 6059

Możliwe. Pisałem na szybko z pamięci a mi kojarzy się on zawsze z pewnym trollem z naszego polskiego podwórka Nie zmienia to faktu że jubileusz w Dublinie okazał się raczej drętwy
                Ostatnia zmiana dokonana przez Cooper; 2009-09-26, 11:35.

Comment

• Wujcio_Shaggy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.01
                  • 4628

(...) początek imprezy planowany był na godzinę 17:59 nawiązującą do daty założenia browaru (...)
                  Dobrze, że browar nie został założony rok później, bo byłoby trudniej...

(...) z pewnym trollem z naszego polskiego podwórka (...)
                  Teraz to "trollem", a jak był ministrem rolnictwa, to się z nim fotografowałeś
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• sergioP
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.09
                    • 1271

A jak ta cała relacja ma się do tematu?
                    - Wiesz Luciu, co ci powiem?
                    - ???
                    - ...napiłbym się piwa.

------------------------------------------
                    Dzień dobry panu.
                    Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.

Comment

• żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

Może tak, że tytuł wątku powinien brzmieć:

Czy kogoś w Polsce obchodzi Arthur's Day?

Ostatnia zmiana dokonana przez żąleną; 2009-09-26, 23:51.

Comment

• ARTHUR
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.07
                        • 2338

Wszystkim ARTUROM Wszystkiego Najlepszego z okazji ich święta.

Pozdrawiam
                        ARTHUR

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23985

Ciekawe czy jutro kogoś w Polsce będzie obchodzić ten dzień?
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

O, dzięki! Mam powód, żeby się napić.

Comment

• e-prezes
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19282

Ponawiam pytanie, już po latach. Już za 3 dni. Krótko o imprezie można poczytać tutaj.

Comment

• concerto
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                🍼
                                • 2003.09
                                • 859

Pod hasłem tego święta sprzedawane są 4paki ze szklanką. Ale dopiero z tego wpisu dowiedziałem się o co chodzi.
                                "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

Comment

Przetwarzanie...
                                X