Najlepsze koncernowe piwo (polskie)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13959

Już wkrótce będziecie się mogli dowiedzieć, gdzie należy się udać, by nie trafić wyłącznie na Staropramena, Gambrinusa, Kozla czy Radegasta.
    No może nie nie tak zaraz, ale 75% roboty za mną...

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23976

Przypominam, że w tym wątku miało być o polskich koncerniakach.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ucho
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2010.05
        • 500

Kasztelan niepasteryzowane to jedyne piwo dostępne w małym sklepie spożywczym na wsi gdzie mieszkam, które wyróżnia się smakiem na tle reszty tandety z koncernów. Jeżeli akurat zeszło, biorę najtańsze - najczęściej jest to Książ.

Comment

• zgoda
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.05
          • 3516

Wszystkie one są okropne. Wykastrowane(*) Kasztelan i Łomża nadają się do polewania jedzenia na grillu - dlatego wg mnie są najlepsze.

(*) patrz stopka u Kopyra
          Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• kopyr
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2004.06
            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
            Wszystkie one są okropne. Wykastrowane(*) Kasztelan i Łomża nadają się do polewania jedzenia na grillu - dlatego wg mnie są najlepsze.

(*) patrz stopka u Kopyra
            Tyle, że nie na tym forum.
            blog.kopyra.com

Comment

• dipeone
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2010.05
              • 741

Kasztelan Niepasteryzowany jeszcze ujdzie ,chociaż szału nie robi. Z koncernowych ,wcześniej przeze mnie wymienionych (Specjal Jasny i Brackie) dorzuciłbym jeszcze Piasta Mocne (tego w czarnej etykiecie) ,bo specjalnie go nie męczyłem mimo ,że zbyt chłodny nie był. Idzie wypić bez odrzucania.

Comment

• grew
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2009.05
                • 766

Czy widzicie jakiś sens w piciu napojów, które "ujdą", "od biedy" mogą być, czy można je "zmęczyć"? Ja tam wolę wodę. Wszystkiemu winne forum browar.biz - piwem trzeba się delektować!

Comment

• dipeone
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2010.05
                  • 741

Tzn. ja pewnie niw wrócę do tego Piasta ,chyba ,że będę w Dolnośląskim i w sklepie będą same koncernowe wyroby w tym właśnie ten produkt.
                  Sens w tym ,że większości koncerniaków nie jestem w stanie wypić ,a to dało radę i stąd wcześniejsza wypowiedź.

Comment

• el_general
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2007.05
                    • 21

Po odmóżdżającej pracy fizycznej typu:
                    - koszenie miliarda hektarów trawy głośną kosiarką,
                    - rąbanie i przenoszenie drewna w ramach przygotowań do syberyjskiej zimy,
                    - przerzucenie tysiąca ton węgla,
                    w słoneczny, letni dzień, na ugaszenie pragnienia świetny jest zimny Specjal.
                    Niestety pity w jakichkolwiek innych warunkach piwa nie przypomina
                    "Czem iesteś? - Nie zaiste, nie jesteś prawdziwym Bachusem, bo syn Jowisza ma oddech słodki iak wonia Nektaru, ty zaś kozłem trącisz"

Comment

• pioterb4
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2006.05
                      • 4322

Dla mnie w miarę dobre koncernowe piwo to:

-Kasztelan NP
                      -Królewskie
                      -Leżajsk Jasne Pełne

Nie piłem nigdy Brackiego, dlatego nie wymieniłem go, choć na forum jest bardzo chwalone. Reszta nie jest moim zdaniem godna wspominania
                      Ostatnia zmiana dokonana przez pioterb4; 2010-08-17, 20:26.

Comment

• natalka
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2010.07
                        • 128

wg mnie brackie i kasztelan sa bardzo ok
                        Doba ma 24 godziny,skrzynka 24 piwa...przypadek?

Comment

• Gringo
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2007.07
                          • 2162

Portery. Żywiec Porter i Okocim Porter. Takie dwie łyżki miodu w beczce dziegciu
                          Ostatnia zmiana dokonana przez Gringo; 2010-08-17, 22:35.

Comment

• Mason
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2010.02
                            • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedzi
                            Niemniej, przy całej zasłużonej 'lawie' wylanej na koncerny, zabawmy się i wyobraźmy sytuacje: mamy grilla, pić się chce, hipermarket daleko obok mamy tylko stacje paliw, mały sklep, biedronka/lidl/netto co kupujemy?
                            Portery mi jakoś do grilla nie pasują, więc odpadają. Biorąc pod uwagę kiepskie zaopatrzenie takich sklepów w piwo to pewnie i tak ciężko byłoby tam portery znaleźć, podobnie Okocim Pszeniczne - czyli zostają "nasze najlepsze" lagery... Na szczęście Perła i Łomża są coraz szerzej dostępne, więc pewnie na to bym się skusił. Ostatecznie może Okocim Pils - nie piłem go hohoho albo i dłużej, więc to byłyby nowe doznania smakowe (być może). Jakby był to Lech Pils też by się nadał. A, zapomniałem o Kasztelanie NP.
                            JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• walec
                              • 2010.02
                              • 193

Jeśli w okolicy jest Lidl to pół biedy - ichni Perlenbacher moim zdaniem bije na łeb wszystkie polskie koncerniaki jakie znam (porterów nie pijam).
                              Jak nie ma Lidla to do kiełbasy decyduję się bez obrzydzenia na Perłę Chmielową, Piasta lub Łomżę. Nad morzem Bosmana.

Comment

• mimazy
                                • 2010.04
                                • 118

bez dwóch zdań najlepsze piwo z koncernu to z browaru Brackiego w Cieszynie piwo Mastne. Nie obraziłbym się gdyby taka wyborna zawartość zastąpiła ciecz masowo sprzedawaną w butelkach tego koncernu (podobnie jako i innych)

Comment

Przetwarzanie...
                                X