Najlepsze koncernowe piwo (polskie)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Demigod
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2009.12
    • 145

Obecnie;
    1. Perła Export (tendencja zwyżkowa)
    2. Łomża Export (tendencja zniżkowa)
    3. Żywiec Porter (od lat wysoki poziom smaku )

Comment

• ksy
      Porucznik Browarny Tester
      • 2011.07
      • 280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedzi
      mamy grilla, pić się chce, hipermarket daleko obok mamy tylko stacje paliw, mały sklep, biedronka/lidl/netto co kupujemy?
      Przy takich założeniach:
      1. Perła
      2. Lwówek
      3. Ciechan
      4. Sok
      5. Woda mineralna
      --------------------
      --------------------
      "Żółw porusza się z prędkością wystarczającą do upolowania sałaty. "

Comment

• Cyssiek
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2011.05
        • 93

Odradzę Perłe, ostatnio się strasznie popsuła. Lepij celować w Leżajska Niepasteryzowanego
        "Goolman to jest trunek boski, pisał o nim Kochanowski"

Comment

• ksy
          Porucznik Browarny Tester
          • 2011.07
          • 280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cyssiek Wyświetlenie odpowiedzi
          Odradzę Perłe, ostatnio się strasznie popsuła. Lepij celować w Leżajska Niepasteryzowanego
          Oj tam... Ciechanem, czy Lwówkiem też nie jestem zachwycony, ale mówimy o specyficznych warunkach... w nich Leżajsk tylko z konserwy, a konserwę to ja ewentualnie Turystyczną jak mnie czasem najdzie.
          Mam szczęście mieszkać we Wrocławiu i o dobre piwo nie trudno. Warto poświęcić 20 minut na spacer po ulubiony <tu wstaw swoje ulubione piwo>
          --------------------
          --------------------
          "Żółw porusza się z prędkością wystarczającą do upolowania sałaty. "

Comment

• q456852
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2011.05
            • 19

Wśród koncerniaków zdecydowanie na topie jest u mnie Perlenbacher, dostępny w każdym Lidlu za 2,29. To chyba najbardziej zbliżony do piwa napój w tej cenie.

Comment

• q456852
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2011.05
              • 19

Ewentualnie Perła Chmielowa (Eksport bleeee)

Comment

• sibarh
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2005.01
                • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika q456852 Wyświetlenie odpowiedzi
                Wśród koncerniaków zdecydowanie na topie jest u mnie Perlenbacher, dostępny w każdym Lidlu za 2,29. To chyba najbardziej zbliżony do piwa napój w tej cenie.
                A tytuł wątku kolega czytał ?????
                2800 nowe piwa opisałem na forum
                Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• q456852
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2011.05
                  • 19

Zinterpretowałem go jako polskie, czyli łatwo dostępne w całej polsce, tj. takie, którego nie trzeba prywatnie importować. Bo typowo polskiego koncerniaka to nie ma. Wszystko w rękach obcych grup kapitałowych.

Comment

• sibarh
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2005.01
                    • 10387

Zinterpretowałem go jako polskie, czyli łatwo dostępne w całej polsce, tj. takie, którego nie trzeba prywatnie importować. Bo typowo polskiego koncerniaka to nie ma. Wszystko w rękach obcych grup kapitałowych.
                    A co ma piernik do wiatraka
                    2800 nowe piwa opisałem na forum
                    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• q456852
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2011.05
                      • 19

To, że nie ma znaczenia, czy nazwa danego piwa brzmi polsko czy nie polsko. I tak żaden koncerniak polski tak na prawdę nie jest. To Heineken czy Carlsberg też by sie nie podpinał kolegi zdaniem pod ten wątek??

Nie czepiajmy się juz aż tak nazw. Jeśli piwo jest masowo dostępne w pl i popularne, to nadaje się do tego wątku. Przeczytaj pierwszy post autora.

Comment

• DariuszSawicki
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2012.08
                        • 2869

1.Żywiec Porter
                        2.Okocim Porter
                        3.Pilsner Urquell
                        Jeszcze je piję ale coraz rzadziej bo i one są coraz słabsze.

Comment

• Mason
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2010.02
                          • 3280

I tak żaden koncerniak polski tak na prawdę nie jest.
                          A gdzie je niby warzą? Widział kolega podział na liście piw, na polskie i zagraniczne? Kluczowe jest tu miejsce warzenia.

Jeśli piwo jest masowo dostępne w pl i popularne, to nadaje się do tego wątku.
                          No tak, niewątpliwie taki Paulaner czy Guinness nadają się do tematu "Najlepsze koncernowe piwo (polskie)"
                          JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• q456852
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2011.05
                            • 19

Hmmm. No dobrze, była tu mała nadinterpretacja z mojej strony. Niech wam będzie

Comment

• qlpin
                              • 2011.09
                              • 105

idę po piorunochron bo za ten post mogą posypać się na mnie gromy, ale moje top 3 to:

1. Łomża Export
                              2. Okocim podwójnie chmielone (chyba tak się teraz premium nazywa, nie?)
                              3. Kasztelan

zaraz za podium perła chmielowa

Comment

• mimazy
                                • 2010.04
                                • 118

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                                No tak, niewątpliwie taki Paulaner czy Guinness nadają się do tematu "Najlepsze koncernowe piwo (polskie)"
                                To ja dodam Staryj Melnik... Co prawda nie jest polski, ani nie jest dobry, ale dostępny w okolicznym sklepie

a tak serio to Tyskie Książęce ciemne jest niezłe, jako jedyne z tej serii
                                Ostatnia zmiana dokonana przez mimazy; 2012-10-03, 08:27.

Comment

Przetwarzanie...
                                X