Najlepsze koncernowe piwo (polskie)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lucifuge
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.11
    • 309

nie będę oryginalny: brackie

Comment

• legart
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2012.06
      • 914

Ja też nie - Żywiec Porter z Cieszyna i Brackie

Comment

• SetkaPub
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2011.04
        • 122

Pilsnera już chyba nie ważą w Polsce, jest w ramach Kompanii, która i tak jest w SaBMillerze, a więc nie PL.
        Ponad 300 piw butelkowych, 10 piw lanych, chłodnia na kegi!
        Zapraszamy! Poznań, św. Marcin 8
        http://www.setkapub.pl
        http://www.facebook.com/setkapub

Comment

• qlpin
          • 2011.09
          • 105

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mimazy Wyświetlenie odpowiedzi
          a tak serio to Tyskie Książęce ciemne jest niezłe, jako jedyne z tej serii

poczekamy zobaczymy czy utrzyma formę...

Comment

• Blackbeard
            • 2011.12
            • 209

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika SetkaPub Wyświetlenie odpowiedzi
            Pilsnera już chyba nie ważą w Polsce, jest w ramach Kompanii, która i tak jest w SaBMillerze, a więc nie PL.
            warzą*
            Mors ultima linea rerum.

Comment

• DariuszSawicki
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2012.08
              • 2869

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Blackbeard Wyświetlenie odpowiedzi
              warzą*
              .Nie wiem czy warzą ale Pilsner Urquell był kiedyś świetny no i tani.Teraz nie wiem kto go produkuje,napisy są po polsku a piwo jest coraz bardziej kiepskie.Czytałem opinie internautów,którzy stwierdzają,że Urquell kupiony w Czechach jest dużo lepszy niż z naszych sklepów.

Comment

• pioterb4
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.05
                • 4322

Czytałem opinie internautów,którzy stwierdzają,że Urquell kupiony w Czechach jest dużo lepszy niż z naszych sklepów.
                Znów placebo. Jak dowiodą tego w ślepym teście to uwierzę.

Comment

• Mason
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2010.02
                  • 3280

Już sama fraza "czytałem opinie internautów" powinna wystarczyć, żeby na tą tezę patrzeć z dużą dozą sceptycyzmu. Ja czytałem opinie internautów, z których wynika że naturalne piwo może mieć maksymalnie 5% alkoholu (powyżej do efekt dolewania spirytusu), jeśli na opakowaniu zamiast pełnego składu napisali "zawiera słód jęczmienny", to na pewno goryczka pochodzi z żółci i tym podobne kwiatki. Jeden z drugim pracował w browarze, to się zna. Lub zna kogoś, kto pracował w browarze. Lub zna kogoś, kto zna kogoś, kto pracował w browarze. I tak dalej...
                  JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• CyboRKg
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2010.04
                    • 594

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedzi
                    .Nie wiem czy warzą ale Pilsner Urquell był kiedyś świetny no i tani.Teraz nie wiem kto go produkuje,napisy są po polsku a piwo jest coraz bardziej kiepskie.Czytałem opinie internautów,którzy stwierdzają,że Urquell kupiony w Czechach jest dużo lepszy niż z naszych sklepów.
                    Teraz "Pilsner Urquell" pochodzi wylacznie z jednego browaru w Pilznie. Gdzies tak na wiosne zakonczono remont pilznenskiego browaru i zakonczono produkcje w Tychach. Wtedy tez cena tego piwa w Polsce skoczyla mocno w gore.
                    Na szczescie mamy kilka dobrych polskich pilsow dostepnych w nizszej cenie, np. "Ciechan Lagerowe" lub "Kormoran". Szkoda, ze nie ma juz "Srebrnego Smoka"...
                    "Jedno pivo ne vadi!"
                    "Kupuje tylko w polskich sklepach!"

Comment

• Ja też uważam , że efekt placebo jest częstym przy ocenach , ale w życiu mi tak Urquell nie smakował jak w Ostrawie na Stodolni

Comment

• lucifuge
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2009.11
                        • 309

Juz kilku piwoszy w Ostravie tlumaczylo mi ze na stodolni nie chodzi sie na piwo tylko na imprezy :-)

Comment

• Kasztyk
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2012.10
                          • 30

1. Perła Chmielowa
                          2. Żywiec
                          3. Łomża
                          Te koncernowe piwa pijam najczęściej wydaje mi się, że nic oryginalnego.

Comment

• chechaouen
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2011.01
                            • 1180

Ja często sięgałem po Warkę w 1,5-litrowym pecie. Smakowała zupełnie inaczej niż ta zwykła ścierwna Warka w puszkach i butelkach. To dlatego, że - jak pisali na etykiecie - produkowana była na Słowacji przez Heineken Slovensko i przywożona do Polski. Jak na koncerniaka smakowała bardzo dobrze, przyjemny chmielowy aromat. Ale ostatnio dawno jej nie widziałem w sklepie, nie wiem czy jej nie wycofali.
                            Nie będę oryginalny jak napiszę, że znośnym koncerniakiem jest Kasztelan Niepasteryzowany, zwłaszczy ten z butelki
                            Ostatnia zmiana dokonana przez chechaouen; 2012-10-09, 11:41.

Comment

• chechaouen
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2011.01
                              • 1180

Teraz wyczytałem na forum, że produkowali tę Warkę w Żywcu a rozlewali na Słowacji, więc wpada wpadeczka Choć ja nadal będę się upierał, że smakowała zupełnie inaczej, dużo lepiej niż ta zwykła fatalna Warka. Zupełnie inny aromat i goryczka. I jakoś nie chcę mi się wierzyć, że to była tylko kwestia autosugestii...

Comment

• Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chechaouen Wyświetlenie odpowiedzi
                                Ja często sięgałem po Warkę w 1,5-litrowym pecie. Smakowała zupełnie inaczej niż ta zwykła ścierwna Warka w puszkach i butelkach. To dlatego, że - jak pisali na etykiecie - produkowana była na Słowacji przez Heineken Slovensko i przywożona do Polski. Jak na koncerniaka smakowała bardzo dobrze, przyjemny chmielowy aromat. Ale ostatnio dawno jej nie widziałem w sklepie, nie wiem czy jej nie wycofali.
                                Nie będę oryginalny jak napiszę, że znośnym koncerniakiem jest Kasztelan Niepasteryzowany, zwłaszczy ten z butelki
                                Jesteś pewien . Bo ja wypiłem kilka butelek i była produkowana w SERBII - na 100%

Możliwe , że były dwie wersje ?

Comment

Przetwarzanie...
                                X